HomeNewsroomΜπάντ ταίμινγκ...

Μπάντ ταίμινγκ…

«Μπάντ ταίμινγκ…»  λέει συνέχεια το γιο του πρωθυπουργού της Αλλαγής του ’81, γυρνώντας από δωμάτιο σε δωμάτιο του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο χωρίζουν 30 βήματα από το σπίτι της Έλλης Στάη.
Όταν κουραστεί το πάνω κάτω λύνει και κανένα σκανδιναβικό.
Το τηλέφωνο χτυπάει και στην άλλη γραμμή είναι ο ταρατσάρχης επιχειρηματίας ιχθυοκαλλιεργητής και υπουργός Πολιτισμού με το χαϊδευτικό «χαζοξανθόψειρα του Τατοΐου».
«Έλα ρε μαλάκα, πάμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο; Πακέταρες; Και τον iMac;»
Στη διαδρομή, μιλάνε για τη διαφθορά στα νησιά του Ειρηνικού, τις τζαμένιες βιτρίνες των μπορντέλων στο Άμστερνταμ, τα πολιτικά ηλιοβασιλέματα και τα αιγυπτιακά τσιγαράκια.
«Ο πατέρας μου, ξέρεις, έπασχε από μανιοκατάθλιψη.» λέει ο γιός του πρωθυπουργού.
«Εμένα ο δικός μου, με κυνηγούσε στο δάσος του Τατοΐου φωνάζοντάς μου- Δέσου τώρα, γιατί ο πιλότος είναι Γερμανός.» λέει ο άλλος.
Στο ραδιόφωνο ακούγεται το παλιό τραγουδάκι «το γελεκάκι που φορείς». Διακόπτει για απευθείας μετάδοση της συνέντευξης τύπου της « Τρόικας».
«Δυνάμωσέ το» διατάσσει ο γιός του πρωθυπουργού, το γερμανό αξιωματικό που οδηγεί το σπορ πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.
«Πουλήστε ό, τι έχετε. Χτίστε λευκά κελιά για όσους φοροδιαφεύγουν, ορθώστε νέα συρματοπλέγματα για ελληνικά στρατόπεδα συγκεντρώσεων. Διαπράξτε τόσους κοινωνικούς φόνους καθημερινούς που η φήμη τους να φτάσει μέχρι το Κίεβο. Φτιάξτε μια νέα πατρίδα ελληνικού Κτήνους. Δισεκατομμύρια ευρώ. Δισεκατομμύρια ευρώ.  Τιμωρήστε αυτό το λαό με νόμους της Υπερφυσικής.»
«Ο πατέρας μου ξέρεις έπαιζε τον «πυρομανή». Πάντα ο ρόλος του «πυροσβέστη» του άρεσε.»
Τον ειρμό του γιου του πρωθυπουργού της Αλλαγής διακόπτει το τηλεφώνημα του δημοσιογράφου με το αντρικό ταγιέρ της Λεωφόρου Μεσογείων.
«Κύριε Παπανδρέου, το όνομα του νέου Πρωθυπουργού παρακαλώ…»
Εκείνη την ώρα το χέρι του γιου του πρωθυπουργού της Αλλαγής, σημειώνει στο σκανδιναβικό τη λύση: όχι αντιπαροχή, ανθρωπο-παροχή.
Εκείνη την ώρα το χέρι του Υπουργού Πολιτισμού δείχνει στον ουρανό τα αεροπλανοφόρα των Ευρωπαίων Ιεροξεταστών που σχηματίζουν την λέξη «JA!» (ναι!)
«Γιώργο, δες, μας την δίνουνε και την Έκτη Δόση.»
Ο γιος του πρωθυπουργού της αλλαγής, κατεβάζει το τζάμι της πόρτας που βρίσκεται δίπλα από τον πράσινο φάκελο με την επικεφαλίδα  « Α new GREEK TRAGEDY – Αναθεωρημένο Μνημόνιο νούμερο 3 – Εκτελεστής: Λουκάς Παπαδήμος» και δακρυσμένος αναφωνεί:
«Ταμάμ!»

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....