HomeNewsroomΠίσω απο τις κάμερες: Ο σκηνοθέτης Π....

Πίσω απο τις κάμερες: Ο σκηνοθέτης Π. Κουντουράς μας εξηγεί πως γύρισε το σποτ του Εξώστη

To να δίνεις εικόνα στην αισθητική και την ιδέα της ιστορίας που λέγεται Εξώστης ήταν αναμφίβολα μια ξεχωριστή πρόκληση για τη δημιουργική μας παρέα. Η πρόταση έφερε ενθουσιασμό και οι πρώτες ιδέες γεννήθηκαν με αφορμή τη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας. Τα ίδια τα τεύχη και η σχεδιαστική τους φιλοσοφία αποτέλεσαν την αισθητική μας βάση. Το site στάθηκε απλά ως η γόνιμη αρχή και ένα ταξίδι στους σταθμούς του κάθε τεύχους θεωρήσαμε πως θα έδινε πάτημα για να γνωρίσουμε τον κόσμο του εξώστη και τους ανθρώπους που κρύβονται καλλιτεχνικά και παραγωγικά από πίσω. Σε πρώτο επίπεδο παρακολουθούμε τη διαδικασία του δημιουργικού – συντακτικού team στους χώρους των γραφείων. Οι ιδέες, η γραφή, η υλοποίηση. Εύχομαι σύντομα να έχετε πρόσβαση στο backstage. Τα γυρίσματα ήταν ξεκαρδιστικά υπέροχα και η ομάδα του περιοδικού φάνηκε σίγουρα να το διασκεδάζει. Χτίζαμε όλοι μαζί το πρώτο κεφάλαιο σε ένα project που από την πρώτη στιγμή έκρυβε μέσα του ζωντάνια και μεράκι.

Στην πρώτη μου επίσκεψη στα γραφεία, ήταν σχεδόν αδύνατο να μην παρατηρήσω ένα καρότσι supermarket, μερικά skateboard και ένα ποδήλατο με το λογότυπο του Εξώστη στο μεγάλο καλάθι του. Μόλις μας παρουσιάστηκε ο τρόπος διανομής του περιοδικού στην πόλη. Απρόβλεπτος, σίγουρα διαφορετικός να αντιπροσωπεύει την όμορφη τρέλα ανθρώπων που επικοινωνούν κάθε εβδομάδα με περισσότερους από 25.000 αναγνώστες. ''Αυτό είναι ο εξώστης'' σκέφτηκα και η διαδικασία της διανομής βρήκε αμέσως τη θέση της στην παραγωγή του spot.

Με τη στοά ως χώρο εκίνησης ακολουθήσαμε το ταξίδι των τευχών στο απέραντο κινηματογραφικό studio που λέγεται Θεσσαλονίκη. Με φόντο τα χρώματα και τις εικόνες της πόλης, το περιοδικό φτάνει στους προορισμούς του. Γνώριμα σημεία που ίσως έχουν τη δική τους σημασία, με το team του περιοδικού να πρωταγωνιστεί σε ένα αξέχαστο για εμάς γύρισμα. Μια διασκεδαστική βόλτα στην πόλη που συντροφεύει 25 χρόνια την ιδέα της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης.

Έπειτα το βήμα δόθηκε στους αναγνώστες του περιοδικού. Ο Εξώστης συντροφεύει παντού τους φίλους, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Από μια κινηματογραφική αίθουσα μέχρι μια στάση χαλάρωσης στην παραλία. Το αποτέλεσμα δέθηκε με την εξαίρετη δουλειά του Θεολόγη Βασδέκη στα γραφικά και του Aris Rsn στην πρωτότυπη μουσική. Το site λειτούργησε ως συνδετικός-μεταβατικός κρίκος στην πορεία του περιοδικού με το γραφιστικό κομμάτι του video να είναι εμπνευσμένο από τα ίδια τα τεύχη.

Το κεφάτο αποτέλεσμα φέρνει στο μυαλό της ανάμνηση της άψογης συνεργασίας με αγαπημένους συνεργάτες που στήριξαν καλλιτεχνικά την παραγωγή του διαφημιστικού. Οι Αποστόλης Μπαρουξής και Σταύρος Ζώττας δεν έμειναν μόνο πίσω από τις κάμερες. Τους εντοπίζουμε και σε cameo εμφανίσεις. Η Διονυσία Αρβανίτου δεν βρήκε το δρόμο της στο γυαλί όμως σαν executive producer έκανε τα μαγικά της. 

Ευχαριστώ τους φίλους του Εξώστη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των γυρισμάτων και δέχθηκαν να συμμετέχουν ενεργά στο video. Και φυσικά την ομάδα του περιοδικού που πέρα από άφθονα backstage gags αποτύπωσε στο φακό αυτό ακριβώς που πρεσβεύουν και αποδίδουν οπτικά μέσα στις σελίδες. Εύχομαι οι αναγνώστες να απολαύσουν το spot. Αυτός είναι ο Εξώστης στη δική μας ματιά!

Μάθετε όλους τους συντελεστές του spot εδώ

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...