HomeInterviewsΑργύρης Γαλιατσάτος: "Η μουσική είναι μια γλώσσα"

Αργύρης Γαλιατσάτος: "Η μουσική είναι μια γλώσσα"

Η βαθιά, γεμάτη γρέζι φωνή του δεν έχει αφήσει κανέναν rock ακροατή ασυγκίνητο. Ο Αργύρης Γαλιατσάτος – aka Argy – είναι frontman και ιδρυτικό μέλος των Nightstalker, αγαπημένης stoner rock μπάντας από την Αθήνα, η οποία μετράει αισίως 33 χρόνια ζωής.

Οι Nighstalker ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην πόλη μας, μαζί με τους Puta Volcano και τους Dendrites την Παρασκευή 6 Μαΐου, στο Principal Club Theater. Ο Argy, με αφορμή τη live αυτή εμφάνιση, μιλάει στον Εξώστη για τη μουσική του και το πως είναι να είσαι frontman μιας από των πιο καλά εδραιωμένων συγκροτημάτων της εναλλακτικής rock σκηνής της χώρας ..

Οι Nightstalker μετρούν 30 και κάτι χρόνια στην rock σκηνή της Ελλάδας και όχι μόνο. Πώς γνωριστήκατε τα μέλη μεταξύ σας και πώς πάρθηκε η

απόφαση για τη δημιουργία της μπάντας;

Επειδή μέσα στα χρόνια έχουμε αλλάξει πολλά μέλη ,συνήθως ήταν φίλοι που είχαμε όρεξη για να παίξουμε μουσική. Δεν υπήρξε καμία συνειδητή απόφαση ότι θα φτιάξουμε μια μπάντα. Απλά γουστάραμε να παίζουμε. Όλα τα άλλα ήρθαν μετά.

Σε όσα live σας έχω παραβρεθεί γίνεται πάντα ένας όμορφος χαμός, με το

πλήθος να γίνεται «ένα», κυρίως στο άκουσμα από τις πρώτες νότες του

«Children of the sun». Που πιστεύεις οφείλεται η τόσο μεγάλη επιτυχία του

συγκεκριμένου τραγουδιού και με ποιον τρόπο καταφέρνει η μουσική σας να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται τόσο «μαζί» και τόσο «ελεύθεροι»

συγχρόνως;

Εκτός που το κομμάτι έχει μια δυναμική, είναι απλό και σου βγάζει ένα αίσθημα αισιοδοξίας, πιστεύω πως βοήθησε πολύ και το video clip. Η μουσική άλλωστε είναι μια γλώσσα…

Η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά ήταν το 2019 με το Great

Hallucinations. Ετοιμάζετε κάτι νέο αυτή την περίοδο; Σε τι φάση βρίσκεστε

μουσικά;

Έχουμε πολλές ιδέες που δουλεύουμε, αλλά αυτή την περίοδο ασχολούμαστε με κάποιες επανακυκλοφορίες παλαιότερων άλμπουμ και λέμε να κάνουμε και κάποια live για τα 10 χρόνια του Dead rock commandos!

Ως frontmam των Nightstalker, νιώθεις περισσότερο υπεύθυνος για τις

αποφάσεις και τις κινήσεις της μπάντας;

Επειδή είμαστε μπάντα, λειτουργούμε και σαν μπάντα. Και πάλι καλά, γιατί στο παρελθόν δεν ήμουν υπεύθυνος ούτε τα κορδόνια μου να δέσω (γελάει)!

Είναι εφικτό για μια μπάντα να ζει από τη μουσική της, όταν ο περισσότερος κόσμος ακούει μουσική από το YouTube, το Spotify ή αντίστοιχες πλατφόρμες;

Είναι, με πολύ επιμονή και δουλειά. Τώρα που ακούνε από τις πλατφόρμες μουσική, εγώ γουστάρω γιατί μπορεί να ακούσουν την μουσική μας παντού στον κόσμο. Στην τελική και πιο παλιά γινόταν πειρατεία με τις κασέτες, τα αντιγραμμένα cd, τα mp3…

Είσαι αρκετά χρόνια στο χώρο της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής και

σίγουρα γνωρίζεις πολλά… Τι θα συμβούλευες μια νέα μπάντα που

προσπαθεί να βρει «έδαφος» σε αυτό το χώρο;

Να παίζει όσο πιο πολύ μπορεί και να μην ακούει συμβουλές.


NIGHTSTALKER

Βαρύς ήχος, groovy ρυθμοί, έντονο μπάσο. Όλα αυτά μαζί με πολλές edgy μελωδίες και τη δύναμη των φωνητικών του Argy αποτελούν το μυστικό της μουσικής των Nightstalker. Η ακατέργαστη rock 'n roll απλότητα, τα εκπληκτικά riff και η ηλεκτρική ομίχλη είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το συγκρότημα για περισσότερα από 30 χρόνια. Αυτοί είναι οι Nightstalker που έρχονται την Παρασκευή 6 Μαΐου στην σκηνή του Principal Club Theater, παρέα με τους Puta Volcano και τους Dendrites. Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να τους χαρακτηρίσει, απλώς δεν θα καταφέρει να τους βάλει κάποια ταμπέλα, μιας και με το πέρασμα των χρόνων έχουν υιοθετήσει κάμποσες από αυτές. Τη δεκαετία του '90 ήταν grunge… μετά ήταν Stoner Rock… ενώ κάποιοι έσπευσαν να τους φορέσουν την λεζάντα Greek Rock Act. Η αλήθεια όμως είναι πως παίζουν ροκ μουσική, απλά, λιτά κι απέριττα, έχοντας δεχθεί διθυραμβικές κριτικές τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Σε έναν κόσμο γεμάτο μπάντες που λυγίζουν με τον πρώτο υπαινιγμό μιας κακής κριτικής, οι Nightstalker έχουν μια ισχυρή βάση, που μετά από 8 κυκλοφορίες και πάνω από 500 show σε όλο τον κόσμο, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής hard-rock σκηνής.

Σχηματίστηκαν στην Ελλάδα στα τέλη του 1989 από τον τραγουδιστή -και τότε

ντράμερ- Argy, ενώ σημαντική για την μετέπειτα πορεία τους ήταν η προσθήκη του μπασίστα Αντρέα το 1992. Οι Nightstalker κατάφεραν να συνδυάσουν τις βαριές ροκ επιρροές τους με funky ρυθμούς και grungy μελωδίες δημιουργώντας κάτι εντελώς καινούριο και μεγαλόπνοο. Συνδυάζοντας όλα αυτά τα στοιχεία, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP το 1994 με τίτλο «Side FX», ενώ ακολούθησε το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Use» το 1996, το οποίο και τους καθιέρωσε. Το 2000 ένα νέο EP έρχεται με τίτλο «The Ritual», που βρήκε τους Nightstalker να βαδίζουν στο μονοπάτι μιας βαθύτερης και πιο σκοτεινής ψυχεδέλειας. Καθώς οι Nightstalker καλωσόριζαν το νέο μέλος τους, τον Τόλη, το άλμπουμ Just a Burn του 2004 και το Superfreak του 2009 ενίσχυσαν την μπάντα, συγκεντρώνοντας και εδραιώνοντας μια πιστή διεθνή βάση θαυμαστών, που κορυφώθηκε με την κυκλοφορία των άλμπουμ «Dead Rock Commandos» το 2012, «As Above, So Below» το 2016 και «Great Hallucinations» το 2019.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ




Το Principal Pro & το Eightball παρουσιάζουν

NIGHTSTALKER

PUTA VOLCANO

DENDRITES

A heavy electric desert storm!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ

LIVE @ PRINCIPAL CLUB THEATER


Info:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 15€ / Προπώληση: 13€

Link viva: https://www.viva.gr/tickets/music/nightstalker-put…

Principal Club Theater / Fix, 26ης Οκτωβρίου 15, 54627, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: 2310.428088

F/B EVENT: https://bit.ly/3vtg7e9

Θα μας βρείτε εδώ:

www.principalclub.com

www.facebook.com/principalclub

www.twitter.com/principalclub

www.instagram.com/principal_club

Related stories

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...

Οι ταινίες της εβδομάδας 18.04-24.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Απ’ το κακό στο χειρότερο τα...

Από τον ξυλόφουρνο στο Microbakery: Οι παλιές γενιές των φουρνάρηδων και το new age

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου Η Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η πόλη που...

Η Μαρία είναι η χαμογελαστή διακοσμήτρια που ξέρει πώς να κάνει κάθε χώρο όμορφο

Φωτογραφίες: Mαρία Ευσταθιάδου Έχει σχεδιάσει μαγαζιά και έχει διακοσμήσει πολλά...

Ο Νίκος Ιωσήφ έφτιαξε την προίκα του κάνοντάς την έργο τέχνης

Η ατομική έκθεση του Νίκου Ιωσήφ, με θέμα «Η...