HomeInterviewsΑντώνης Κρόμπας: "Το stand-up comedy μπήκε στη...

Αντώνης Κρόμπας: "Το stand-up comedy μπήκε στη ζωή μου … συγκυριακά"

Εκείνος … είναι ο Αντώνης Κρόμπας. Τον γνωρίσαμε σαν Ασημάκη στην επιτυχημένη σειρά Η οικογένεια βλάπτει, τον αγαπήσαμε σαν Freedom (Λευτέρη) στην επίσης επιτυχημένη σειρά, Οι Συμμαθητές κι από τότε, τον θαυμάζουμε για το πηγαίο ταλέντο του με κάθε ευκαιρία. Πολλές οι συμμετοχές του στην τηλεόραση και στον κινηματόγραφο, ενώ ακόμα περισσότερες οι φορές που βρέθηκε στο σανίδι.

Αυτή την περίοδο, τον απολαμβάνουμε στο ρόλο του Σπύρου, στην σειρά του Antenna, Μην Ψαρώνεις, αλλά αδημονούμε να τον δούμε και στη σκηνή του Ράδιο Σίτυ, παρέα με τον Λευτέρη Ελευθερίου, για δύο μοναδικές stand-up comedy παραστάσεις με τίτλο, Εκείνος & Εκείνος. Έως τότε, απλώς διαβάζουμε αυτά που απάντησε στις ερωτήσεις του Εξώστη, για την παράσταση, τη δουλειά του και το stand-up comedy, γενικότερα …

To stand up comedy πώς μπήκε στη ζωή σας;

Θα έλεγα ότι το stand-up comedy μπήκε εντελώς συμπτωματικά στη ζωή μου. Ή, μάλλον, συγκυριακά. Ήταν προ 14-15 ετών, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στη Συγγρού, όπου δούλευε ο συνάδελφος και φίλος, Μάκης Παπαδημητρίου ως stand-up comedian και έκανε κάποιες εμφανίσεις σαν κωμικός, ανάμεσα από ένα συγκρότημα
. Κάποια στιγμή, έπρεπε να φύγει από την πόλη για μια ταινία και μου ζήτησε να τον αντικαταστήσω για την παράσταση που θα γινόταν 4 ημέρες μετά. Δέχτηκα, παρόλο που μου φάνηκε πολύ τολμηρό και ανοίκειο. Από τότε, μου μπήκε το μικρόβιο.

Στην παράσταση «Εκείνος & Εκείνος» με ποια θέματα καταπιάνεστε και γιατί τα επιλέξατε;

Στο Εκείνος & Εκείνος καταπιανόμαστε κυρίως με θέματα σχέσεων, καθημερινής τρέλας, προσωπικών τελμάτων, απωθημένων και θέματα επικαιρότητας, αλλά όχι πολιτικής επικαιρότητας. Ηθελημένα, με το Λευτέρη, δεν αγγίζουμε την πολιτική, γιατί βαλλόμαστε τόσο πολύ από τις απόψεις του καθενός επί παντός επιστητού. Για να το πω πιο λαϊκά, ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του τα τελευταία χρόνια σχετικά με όσα μας συμβαίνουν, οπότε και η δικιά μας άποψη …περισσεύει. έτσι, σχολιάζουμε και σατηρίζουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από πολιτική.

Πείτε μας κάποια πράγματα για τη συνεργασία σας με τον Λευτέρη Ελευθερίου. Πώς προέκυψε;

Με το Λευτέρη πρώτη φορά δουλέψαμε μαζί στο Διογένης, με τον Αντώνη Ρέμο. Κάναμε κάποιες εμφανίσεις ανάμεσα στα κομμάτια του. Γνωριζόμασταν ήδη από πριν, λόγω του χώρου και υπάρχει μεταξύ μας ένα πάρα πολύ ουσιαστικό δέσιμο, σκηνικό αλλά κυρίως παρασκηνιακό, που είναι και το πιο σημαντικό. Είναι ένας εξαιρετικός φίλος, υπέροχος συνεργάτης και για το ταλέντο του δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι, είναι γνωστό.

Αυτοσχεδιάζετε καθόλου στη σκηνή ή ακολουθείτε πιστά το κείμενο;

Στη σκηνή αυτοσχεδιάζουμε σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό. Βεβαίως, υπάρχει η δομή της παράστασης και σε ένα 80% πάμε βάσει αυτού. Πάντα, όμως, υπάρχει το αυθόρμητο, το ξαφνικό, το συγκυριακό, που θα δώσει μια παραπάνω πνοή στην παράσταση και θα την κάνει ξεχωριστή και πιο …ειδική γι' αυτούς που την παρακολουθούν εκείνη τη στιγμή.

Πώς βλέπετε το stand up comedy στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή; Υπάρχει μέλλον;

Το stand-up στην Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια, από τη Λουκία Αρκάκη που έκανε τις πρώτες ομάδες stand-up comedy, όχι απλά ανθίζει, αλλά γιγαντώνεται. Ο κόσμος έχει εξοικειωθεί , ενώ πριν 10 χρόνια δεν ήξερε καν τι είναι. Ειδικά στην επαρχία, αν έλεγες στη λέξη, μπορεί και να σε κοιτούσαν περίεργα. Τώρα πια και στο πιο απομακρυσμένο μέρος ανά την Ελλάδα, όπου έχω ταξιδέψει με το Λευτέρη, ο κόσμος έχει μια αναφορά, ξέρει, έχει ακούσει, έχει δει. Αυτό πιστεύω θα εξελιχθεί κι άλλο, γιατί η ειδοποιός διαφορά με το θέατρο είναι πως ο κωμικός πηγαίνει να βρει το θεατή στο «σπίτι του», σε ένα μπαρ, δηλαδή, σε ένα μαγαζί. Δεν χρειάζεται να πάει το κοινό στο θέατρο, είναι πολύ πιο ευέλικτο είδος.

Έχετε ασχοληθεί με το θέατρο, με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τι από αυτά προτιμάτε και νιώθετε ότι σας εκφράζει περισσότερο;

Απ' όλα τα είδη που καλείται να «τριφτεί» ένας ηθοποιός, θεωρώ πως το θέατρο είναι ο πραγματικός «στίβος» του. Εκεί είναι που αναμετράται κάθε στιγμή με την αλήθεια του. Κάθε στιγμή είναι μοναδική, περνάει και δε γυρίζει πίσω, σε αντίθεση με την τηλεόραση και το σινεμά, όπου μπορείς να κάνεις μια στιγμή 15 φορές μέχρι να πετύχει. Η χημεία που δημιουργείται μεταξύ σκηνής και πλατείας, ηθοποιού και θεατή είναι κάτι μαγικό. Άρα, θεωρώ πως το θέατρο είναι ο φυσικός μου χώρος, όσον αφορά τα τρία είδη.

Με τι άλλο ασχολείστε αυτή την περίοδο; Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Αυτή την περίοδο, μόλις κάναμε πρεμιέρα με την παράσταση «Αξύριστα πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου, στον Κεραμεικό, στο Από μηχανής θέατρο. Είναι μια παράσταση που αγαπάμε όλοι πάρα πολύ, τη στηρίζουμε, χαιρόμαστε και την πιστεύουμε πολύ, ενώ έχει αρχίσει ήδη να ακούγεται ότι είναι καλή παράσταση και πιστεύω θα πάει ακόμα καλύτερα. Ακόμα, κάνω τα γυρίσματα στον Antenna, στο «Μην ψαρώνεις», έχω μια θεατρική ομάδα στο Δήμο Νέας Σμύρνης, για 7
η συνεχή χρονιά, τους «Τσιπουρart», κάνουμε τις παραστάσεις μας μαζί με το Λευτέρη, δουλεύω ένα σενάριο το οποίο ελπίζω να βγει κάποια στιγμή και στην τηλεόραση και καταστρώνω τα καλοκαιρινά σχέδια τα οποία ακόμα είναι μη ανακοινώσιμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Stand-Up Κωμική Παράσταση «Εκείνος κι Εκείνος», στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ, οι Λευτέρης Ελευθερίου και Αντώνης Κρόμπας στη Θεσσαλονίκη!


Μετά την τεράστια ΑΠΟΤΥΧΙΑ σε Ευρώπη και Αμερική, η παράσταση που έκοψε 3 εισιτήρια και επανακόλλησε 12 κομμένα σε τεσσεράμισι χρόνια επιστρέφει στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ για δυο μοναδικές παραστάσεις. Ο Αντώνης Κρόμπας και ο Λευτέρης Ελευθερίου είναι εκείνος κι εκείνος και ήρθαν να ζητήσουν τα ρέστα με ένα stand up και δυο τρομάρες σε ένα καταιγιστικό δίωρο, όπου σχολιάζουν σατιρίζουν, υποκρίνονται, εκνευρίζουν κι ερεθίζουν το κοινό..απαντούν σε προσβολές στέλνουν κατάρες και απειλές του θέτουν ερωτήματα, του απαγγέλουν ποιήματα, του συγχωρούν τα κρίματα του κάνουν τράκα χρήματα..και άμα δεν έρθεις να τους δεις , μπροστά σου φίλε θα το βρεις….. γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα…….


Παραστάσεις : Δευτέρα 9 & 16 Δεκεμβρίου

Θέατρο : Ράδιο Σίτυ

Ώρα έναρξης : 8:30

Τιμή εισιτήριου : Γενική είσοδος 15 ευρώ, Φοιτητικό – Ανέργων 10 ευρώ

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...

Κριτική Βιβλίου | Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί».

γράφει ο Τάσος Γέροντας Λίνα Φυτιλή «Χρυσός κήπος. Αλτίν μπαχτεσί»....