HomeNewsroom8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας τρέχει με ταχύτητα προς το μέλλον

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011 στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας, μας καλεί να λάβουμε θέσεις, να προσδεθούμε και να ετοιμαστούμε για ένα ταξίδι στο μέλλον του κινηματογράφου! Κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο στρέφουν τον φακό τους στις οθόνες της Νάουσας και μας καλούν να απολαύσουμε τη μαγεία του σινεμά! Με 226 ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, πειραματικές, σπουδαστικές και ταινίες κινητών τηλεφώνων από 45 χώρες, με σπουδαίες δημιουργίες, πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και όλα τα ενδιαφέροντα, με διημερίδα για την περιφερειακή ανάπτυξη, εκδηλώσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας πρόκειται να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους φίλους του! 

Στο πλαίσιο της 8ης διοργάνωσης πρόκειται να προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων. Επίσης, θα διοργανωθεί το τμήμα σπουδαστικών και νεανικών ταινιών Digital View South East Europe με την ιδιαίτερη οπτική νέων σκηνοθετών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το πρωτοποριακό τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων θα είναι για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία για να αναδείξουμε τον δημιουργό που κρύβεται μέσα μας. Το αφιέρωμα στον γαλλικό κινηματογράφο περιλαμβάνει ταινίες καταξιωμένων, αλλά και νέων γάλλων κινηματογραφιστών παρουσιάζοντας διαχρονικά την εξέλιξη της γαλλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με πρωτότυπες δημιουργίες με θέμα τον κινηματογράφο. Η ομάδα νέων σκιτσογράφων Inkorrekt εμπνέεται από το σινεμά και μεταφέρει κινηματογραφικές ιστορίες στο χαρτί. Στον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας 3 καλλιτέχνες graffiti ζωντανεύουν το σινεμά! Παρουσία του κοινού παίρνουν σάρκα και οστά αξέχαστες σκηνές και αγαπημένοι ήρωες. Στο πλαίσιο της δράσης «Παιδί και Κινηματογράφος», θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδήλωση για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Δυο ανοιχτές συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν, όπου άνθρωποι του σινεμά θα απαντήσουν στα ερωτήματα του κοινού. Στον εξωτερικό χώρο της Αίθουσας 3 ή το καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ κάθε βράδυ μετά το τέλος των προβολών θα υπάρχει συναυλία από μουσικά συγκροτήματα. Οι μουσικές των συγκροτημάτων Reverse, Peekaboo, Salata Band και ATMA πρόκειται να ταξιδέψουν το κοινό σε ένα ονειρικό μελωδικό ταξίδι.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...