HomeMind the artΜουσικήΤΟ 52ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΨΕΛΗ ΝΕΩΝ...

ΤΟ 52ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΨΕΛΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Ο “Εξώστης” δίνει το παρόν με μια εκδήλωση έκπληξη!

Θα περίμενε κανείς πως η οικονομική κρίση θα περιόριζε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ αλλά ευτυχώς μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Η διοργάνωση παρά τα επιμέρους σοβαρά οικονομικά προβλήματα είναι έτοιμη και κλείνει 4 έως 13 Νοεμβρίου 2011 το καθιερωμένο ραντεβού της Θεσσαλονίκης με αρκετούς νέους δημιουργούς στην ιστορική έδρα του Ολύμπιον και σε ακόμα πέντε αίθουσες του 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους σημαντικά ονόματα όπως ο Αλεξάντερ Πέιν που ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με την πολυαναμενόμενη νέα του ταινία “Οι απόγονοι”. Στην Θεσσαλονίκη θα βρεθούν ακόμα η Σάρα Ντράιβερ, η αμερικανίδα «ιέρεια» του ανεξάρτητου σινεμά και συνεργάτιδα του Τζιμ Τζάρμους, ο Όλε Κρίστιαν Μάντσεν, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου κύματος του δανέζικου κινηματογράφου, ο προκλητικός αυστριακός δημιουργός Ούλριχ Ζάιντλ, αλλά και ο Ερντέν Κιράλ, από τους σπουδαιότερους τούρκους auteurs, με έργο που παραμένει άγνωστο στην Ελλάδα.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό συμμετέχουν 15 ταινίες νέων δημιουργών ενώ την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπούν ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης με το “J.A.C.E.” και το Παναγιώτης Φαφούτης με τον “Παράδεισο”.

Ο Εξώστης δίνει το παρόν και θα καλύψει όλα όσα γίνονται στους χώρους του Φεστιβάλ. Πέρα όμως από την δημοσιογραφική κάλυψη ο Εξώστης ετοιμάζει μια εκδήλωση – έκπληξη που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στους χώρους της φετινής 52ης διοργάνωσης. Η 7η τέχνη θα συναντήσει τη μουσική και τα εικαστικά σε ένα πρωτότυπο event για το οποίο θα πούμε περισσότερα, όπως και για το ίδιο το Φεστιβάλ συνολικά στο επόμενο τεύχος. Μείνετε συντονισμένοι στη “συχνότητα” του Εξώστη!

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...