HomeCinema5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος H'

5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος H’

Αν έχουν βαλτώσει οι επιλογές σου, αν έχεις καιρό να δείς κάτι εξαιρετικό στις γνωστές πλατφόρμες, εδώ θα βρεις ό,τι καλύτερο. Για σένα που ψάχνεις μικρούς θησαυρούς, σου προτείνουμε 6 καθηλωτικές σειρές που (ίσως) δεν έχεις δει ακόμα.

Είδε, γράφει και προτείνει ο Άντυ Φατσέας

Baby Reindeer 9/10 

Αληθινή ιστορία, Δράμα / 2024 / Ρίτσαρντ Γκάντ 

Ένας κωμικός που εργάζεται και ως μπάρμαν, ψυχικά ευάλωτος και ανασφαλής εξυπηρετεί μία κακόκεφη πελάτισσα. Προσφέρεται να την κεράσει ένα τσάι από ευγένεια για να της φτιάξει τη διάθεση. Εκείνη αρχίζει να πιστεύει ότι γίνονται ζευγάρι και για μήνες κάθε βράδυ κάθεται ώρες στο μπαρ απέναντι του. Του στέλνει ατελείωτα mails, τον περιμένει έξω απ’ το σπίτι του, εισβάλει στη ζωή του με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Η σειράρα αυτή αρχικά είναι ρηξικέλευθη γιατί ο πρωταγωνιστής υποδύεται τον εαυτό του στην ιστορία που ο ίδιος βίωσε και έγραψε ως σενάριο. Σου πετάει στα μούτρα με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την σεξουαλική παρενόχληση και την ανδρική κακοποίηση. Σοκαριστικό, συγκλονιστικό, εννιάρι δαγκωτό. 

RIPLEY 9/10 

Δράμα, Θρίλερ / 2024 / Άντριου Σκότ, Ντακότα Φάνινγκ 

Ο Ripley είναι ένας τύπος που ζει στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 60. Ένας πλούσιος άντρας τον εντοπίζει και τον πληρώνει αναθέτοντάς του την αποστολή να ταξιδέψει στην Ιταλία με σκοπό να βρεί και να φέρει πίσω το γιο του . Όταν ο Ripley αντιλαμβάνεται τις συνθήκες της πλουσιοπάροχης καθημερινότητας αυτού και της συντρόφου του, όντας ιδιαίτερα χειριστικός προσπαθεί να γίνει με κάθε μέσο κομμάτι αυτής. Ο φοβερός αυτό σκηνοθέτης που έστησε την μαγεία της σειράς αυτής λέγεται Στίβεν Ζέλιαν. Καταφέρνει με έναν ανεξήγητο τρόπο, σε μία νουάρ αισθητική, με ασπρόμαυρη εικόνα, με πλάνα που εστιάζουν στην λεπτομέρεια, με το κάθε καρέ να ναι  ιδιαίτερο και καλά μελετημένο, όχι απλά να μη βαριέσαι αλλά να αγωνιάς συνεχώς. Όλοι παίζουν εξαιρετικά, αλλά ο Άντριου Σκότ άρρωστα. 

HOLLYWOOD 8/10 

Δράμα / 2020 / Τζίμ Πάρσονς, Τζόι Μαντέλο 

Μία ομάδα επίδοξων ηθοποιών και κινηματογραφιστών του Χόλυγουντ μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο προσπαθούν να μπούν στο μαγικό κόσμο των ευκαιριών και του ονείρου που ανατέλλει στο Λος Άντζελες. Ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον έργο του Rian Murphy. Ένα κάστ ηθοποιών που σε βάζει στο πετσί του ρομαντικού κόσμου του σινεμά της δεκαετίας του 40. 

SUGAR   9/10 

Δράμα, Μυστηρίου / 2024 / Κόλιν Φάρελ 

Ένας ιδιωτικός ερευνητής αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της εγγονής ενός θρυλικού μεγαλοπαραγωγού του Χόλυγουντ. Εμπόδια στην έρευνα του όμως βάζουν τα ίδια τα μέλη της οικογένειας της αγνοούμενης. Η ατμόσφαιρα σκηνοθετικά είναι νοσταλγική, παραπέμποντας στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 60, ο Φάρελ μεστός και επιβλητικός στην ερμηνεία του. Ένα υπέροχα ρομαντικό αισθητικά αστυνομικό θρίλερ. 

                                                                                                                                  The Gentleman 7/10 

Περιπέτεια, Κωμωδία / 2024 / Θέο Τζέιμς, Κάγια Σκοντελάριο 

Ο Έντι είναι ο κληρονόμος μίας αμύθητης περιουσίας του γαλαζοαίματου πατέρα του. Στο παλάτι που πλέον καλείται να ζήσει και να διοικήσει, ανακαλύπτει και ένα κρυφό μυστικό. Μία υπόγεια γιγαντιαία επιχείρηση παραγωγής μαριχουάνας. Αφού δεν καταφέρνει να απεμπλακεί από την παράνομη αυτή δραστηριότητα αποφασίζει να πάρει τα ηνία της. Μετά την άγονη περίοδο με μέτριες ταινίες ο Γκάι Ρίτσι βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό στήνοντας ένα story ξηραφάτο με συμμορίες, ναρκωτικά, αίμα και βρετανικό χιούμορ. Ο πήχης υποκριτικά μπαίνει ψηλά από όλους τους συντελεστές. 

 WOMAN OF THE DEAD 7/10 

Μυστηρίου, Δράμα /2022 / Άννα Μαρία Μούχε 

Στην αυστριακή αυτή  σειρά η ζωή της ηρωίδας κλονίζεται όταν ο σύζυγος της, αστυνομικός ,σκοτώνεται ακαριαία σε τροχαίο δυστύχημα, που όμως αποδεικνύεται δολοφονία. Από εκείνη τη στιγμή και μετά χωρίς συμμάχους,μα με πολλούς εχθρούς αναζητά μανιωδώς τον δολοφόνο του άντρα της. παίρνοντας εκδίκηση από όσους οργάνωσαν και εκτέλεσαν το φόνο. Ταυτόχρονα ανακαλύπτει βαθιά μυστικά της μικρής πόλης αλλά και μία επικίνδυνη αίρεση. Αν και αυστριακή έχει όλα τα κλασσικά στοιχεία μιας σκανδιναβικής σειράς. Αγωνία, ένταση, μυστήριο. 

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...