HomeCinema5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Ε

5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Ε

 

Αν έχουν βαλτώσει οι επιλογές σου, αν έχεις καιρό να δείς κάτι εξαιρετικό στις γνωστές πλατφόρμες, εδώ θα βρεις ό,τι καλύτερο. Για σένα που ψάχνεις μικρούς θησαυρούς, σου προτείνουμε 6 καθηλωτικές σειρές που (ίσως) δεν έχεις δει ακόμα.

Είδε, γράφει και προτείνει ο Άντυ Φατσέας

SILO 7/10

2023 (μυστηρίου, επιστημονικής φαντασίας )

Ρεμπέκα Φέργκουσον, Τίμ Ρόμπινς

Σε ένα δυστοπικό μέλλον η ανθρωπότητα εγκλωβισμένη σε βαθιά υπόγεια σιλό. Σε κυλινδρικές κατασκευές κάτω από την επιφάνεια της γης. Διαβιούν  καθημερινά ασκώντας τα επαγγέλματα τους όλοι οι κάτοικοι. Οι φτωχότεροι κατοικούν στους κατώτερους ορόφους με τους πλούσιους στα ψηλότερα στρώματα. Κανένας δε γνωρίζει τι συμβαίνει έξω από το σιλό, γιατί βρίσκονται εκεί κι αν είναι ασφαλές να βγούνε από αυτό. Μία μηχανικός επικεφαλής της συντήρησης  της κατασκευής προσπαθεί να αποδείξει ποιος και γιατί έχει αιχμαλωτίσει τον κόσμο  εκεί. Με ένα αλληγορικό και εξαιρετικά επίκαιρο σενάριο θίγει θέματα ταξικής πάλης, κοινωνικής συνοχής μέσα από το μυστήριο της εξιχνίασης περίεργων φόνων.

 

THE FALL 7/10

2013-16 (θρίλερ, μυστηρίου)

3 σεζόν

Γκίλιαν Άντερσον, Τζέιμι Ντόρναν

Μία έμπειρη ντετέκτιβ στο Μπέλφαστ, ερωτευμένη με τη δουλειά της παλεύει να ενώσει τα κομμάτια του πάζλ συνεχών δολοφονιών, ώστε να ανακαλύψει αυτόν που ευθύνεται για αυτές. Ένας ψυχρός κατά συρροήν δολοφόνος γυναικών παθιάζεται με τη γυναίκα που προσπαθεί να τον εντοπίσει και να το συλλάβει. Δύο προσωπικότητες, η μία απέναντι στην άλλη και όμως είναι απόλυτα ευδιάκριτες οι ομοιότητες στο προβληματικό χαρακτήρα των δύο πρωταγωνιστών. Άφθονη  ένταση, αγωνία, πολύ καλές ερμηνείες σ’ αυτό το καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ.

 

THE UNDOING  7/10

2020 (δράμα, μυστηρίου) 1 σεζόν

Νικόλ Κίντμαν, Χιού Γκράντ

Η Γκρέις είναι μία επιτυχημένη θεραπεύτρια ζώντας την ιδανική αμερικανική καθημερινότητα της κοινωνικής ελίτ. Ξαφνικά σε μία νύχτα ή ζωή της αλλάζει. Ένας βίαιος θάνατος θα κλονίσει την ίδια και την οικογένειά της. Ο σύζυγος της αγνοείται και μία αλληλουχία τρομερών αποκαλύψεων αποκαθηλώνουν την άψογη εικόνα που είχε για εκείνον. Τώρα καλείται να αφήσει πίσω την ζωή της και να ξεκινήσει μία νέα για αυτή και το παιδί της, καθώς η εξιχνίαση του εγκλήματος φτάνει στο τέλος της. Εκπληκτική σε ακόμη ένα ρόλο η Κίντμαν και αναπάντεχα καλός ο Γκράντ.

SKY ROHO 7/10

2021-23 (περιπέτεια, δράσης) 3 σεζόν

Βερόνικα Σάντσες

Τρείς απαχθείσες, κακοποιημένες στρίπερ αποφασίζουν να αποδράσουν από το κλάμπ που τις κρατάει εσώκλειστες ο αυταρχικός μαστροπός τους. Αμέσως τις καταδιώκουν οι μπράβοι του και ένα φονικό ατελείωτο ανθρωποκυνηγητό ξεκινά. Τα κορίτσια πασχίζουν να κατακτήσουν ξανά την ελευθερία που στερήθηκαν για χρόνια και να ξαναστήσουν τη ζωή τους από την αρχή. Ενώ ο εγκληματίας εργοδότης τους διψά για εκδίκηση. Στη σπιντάτη αυτή ισπανική σειρά των δημιουργών του Κάζα ντε παπέλ θα κατεβάζεις εικοσάλεπτα σφηνάκια επεισόδια γεμάτα δράση, ένταση, περιπέτεια, αγωνία.

BROTHERS SUN 8/10

2024 (δράση, κωμωδία)

Μισέλ Γεο, Σάμ Σόν Λί

Ο γιός του αρχηγού της μαφίας της Ταϊπέι και πρωτοπαλίκαρό του δέχεται επίθεση στο σπίτι του και τελικά ο πατέρας του πυροβολείται από αντίπαλη συμμορία γκάνγκστερ. Έτσι αναγκάζεται να μεταβεί εσπευσμένα στο Λος Άντζελες για να προστατεύσει τη μητέρα του και τον ανίδεο, φιλήσυχο αδερφό του. Διαφορετικοί εγκληματικοί κύκλοι όμως τους καταδιώκουν και εκεί. Καταιγιστική δράση, εξαιρετικές σκηνές μάχης, έξυπνο χιούμορ και τρεις φοβερά ενδιαφέροντες πρωταγωνιστικοί ρόλοι. Από τον βραβευμένο Με δύο Έμμυ σεναριογράφο του “Πόζα”, “American horor story” και “American crime story” Μπάντ Φάλτσουκ.

AFTER LIFE 8/10

2019-22 (δράμα, κωμωδία) 3 σεζόν

Ρίκι Ζερβέ

Η ζωή του Τόνι ανατρέπεται όταν η γυναίκα του πεθαίνει από καρκίνο. Δοκιμάζει να αυτοκτονήσει, αλλά αποτυνχάνει. Αποφασίζει να ζήσει με το σκύλο του αποστρεφόμενος θεούς και ανθρώπους. Γίνεται αθυρόστομος, προσβάλλοντας σχεδόν τους πάντες. Αν και αυτή τη συμπεριφορά του την θεωρεί υπερδύναμη, το σχέδιο του υπονομεύεται όταν όλοι γύρω του προσπαθούν να τον κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Πολύ θα ταυτιστείτε με αυτήν την αριστουργηματική σύλληψη του Ρίκι Ζερβέ. Βρετανικό χιούμορ και συγκίνηση διαδέχονται το ένα το άλλο.

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...