HomeCinema5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Δ

5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Δ

Αν έχουν βαλτώσει οι επιλογές σου, αν έχεις καιρό να δείς κάτι εξαιρετικό στις γνωστές πλατφόρμες, εδώ θα βρεις ό,τι καλύτερο. Για σένα που ψάχνεις μικρούς θησαυρούς, σου προτείνουμε 6 καθηλωτικές σειρές που (ίσως) δεν έχεις δει ακόμα.

Είδε, γράφει και προτείνει ο Άντυ Φατσέας

5 DAYS AT MEMORIAL                                                                                            8/10 

2022 /1 σεζόν / Αληθινή ιστορία, Δράμα  (1 Εμμυ) / Πρωταγωνιστούν: Βέρα Φαρμίγκα 

Η εξαιρετική αυτή μίνι σειρά μας παρουσιάζει την συγκλονιστική  αληθινή ιστορία των πέντε πρώτων ημερών μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα Κατρίνα σε ένα νοσοκομείο της νέας Ορλεάνης. Όταν το νερό κατέκλυσε την πόλη, η ζέστη έγινε εξαντλητική, χωρίς προμήθειες και ηλεκτρικό ρεύμα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές καλούνται να φροντίσουν για την επιβίωση των αρρώστων. Έχοντας απειροελάχιστη βοήθεια από την πολιτεία και όντας εξαντλημένοι θα πάρουν αποφάσεις που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με την δικαιοσύνη. Η Βέρα Φαρμίγκα σε ακόμη ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην καριέρα της κάνει άψογα τη δουλειά.  

SANTA CLARITA DIET                                                                                                  7/10 

2017-19/ 3 σεζόν / Κωμωδία, Τρόμου / Πρωταγωνιστούν:Nτρού Μπάριμορ,Τίμοθι Όλιφαντ 

Ο Τζόελ και η Σίλα, ένα ζευγάρι κτηματομεσιτών που ζούν και εργάζονται στην Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια αντιμετωπίζουν μία εξωπραγματική έκπληξη. Η Σίλα μετατρέπεται σε ζόμπι. Ευτυχώς ο έφηβος νερντ γείτονας έχοντας διαβάσει πολύ, γνωρίζει τα πώς και τα γιατί των ζόμπι. Έτσι από τη μία είναι υποχρεωμένοι να βρίσκουν κακούς για να τρέφεται η Σίλα και από την άλλη να καλύπτουν τα ίχνη τους στους φόνους που διαπράττουν. Απολαυστική χημεία των πρωταγωνιστών, σαρκαστικό χιούμορ, λίγο σπλάτερ και έχεις ένα πολύ διασκεδαστικό και αστείο αποτέλεσμα. 

7SECONDS                                                                                                                   8/10 

2018/ 1σεζόν/ Δράμα, Μυστηρίου / Πρωταγωνιστούν: Ρεγγίνα Κίνγκ 

Όταν ένας λευκός αστυνομικός χτυπά κατά λάθος και τραυματίζει σοβαρά έναν έφηβο  αφροαμερικανό, ολόκληρη η πόλη στροβιλίζεται στη δίνη φυλετικών εντάσεων και μία απόπειρα συγκάλυψης. Η μάνα του άτυχου νέου πασχίζει με πενιχρά μέσα, αλλά όλη την ψυχική της δύναμη να αποκαλύψει την αλήθεια. Η Ρεγγίνα Κίνγκ δίνει ρέστα ερμηνευτικά και κερδίζει το Έμμυ σ’ αυτή την υπέροχα δομημένη σκηνοθετικά σειρά. 

THE HAUNTING OF HILL ΗΟUSE                                                                                   8/10 

2018/ 1σεζόν / Τρόμου, Μυστηρίου / Πρωταγωνιστούν: Κάρλα Γκουτζίνο,Κέιτ Σιγκέλ 

Πέντε αδέρφια που μεγάλωσαν με τους γονείς τους στο πιο στοιχειωμένο σπίτι της χώρας, τώρα ως ενήλικες θα αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος τους. Οι τραγικές αναμνήσεις από το παλιό σπίτι και τα τρομακτικά γεγονότα που τους ανάγκασαν να φύγουν από αυτό εξακολουθούν να τους καταδιώκουν. Ο δημιουργός Μάικ Φλάναγκαν κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και το κάνει μοναδικά. Στήνει μία ατμόσφαιρα τρομακτική που σε κάνει να σκιάζεσαι, σε τρομάζει όταν δεν το περιμένεις. Υποκριτικά ο πήχης είναι ψηλά. 

CANDY                                                                                                                        8/10 

2022/ 1σεζόν / Αληθινή ιστορία, Δράμα/ Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Μπίελ 

Στην αληθινή ιστορία αυτή παρουσιάζεται η καθημερινότητα μίας εύρωστης αμερικανίδας την δεκαετία του 80 στο Τέξας. Μίας γυναίκας φαινομενικά ευτυχισμένης με καλή δουλειά, έναν εξαιρετικό σύζυγο, δύο παιδιά και ένα σπίτι σε μία φιλήσυχη γειτονιά. Όταν η γειτόνισσά της και καλή φίλη βρίσκεται δολοφονημένη μπαίνει στο κάδρο των υπόπτων και η ίδια. Με όμορφα στημένη πλοκή και καλές ερμηνείες. Η ίδια ιστορία ξαναέγινε σειρά το 2023 με τίτλο’ love and death.’ 

UMBRELLA ACADEMY                                                                                                   9/10 

2019-24/ Δράσης, Κωμωδία / Πρωταγωνιστούν: Έλιοτ Πέιτζ, Τόμ Χόπερ 

Την ίδια μέρα του Οκτώβρη του 1989 , 48 βρέφη γεννιούνται ανεξήγητα από τυχαίες γυναίκες μη εγκυμονούσες. Επτά υιοθετούνται από έναν ζάμπλουτο τρελό επιστήμονα, ο οποίος δημιουργεί την ακαδημία της ομπρέλας και προετοιμάζει τα παιδιά του να σώσουν τον κόσμο από την επικείμενη αποκάλυψη. Εναλλάσσοντας διαρκώς τις παρουσίες τους μέσα στο χωροχρόνο και όντας εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες μεταξύ τους προσπαθούν επιτέλους να συνεννοηθούν ενώνοντας τις υπερδυνάμεις τους για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Μία από τις πλέον ρηξικέλευθες σκηνοθετικές οπτικές σε σειρά την τελευταία δεκαετία,  εξαιρετικά ενδιαφέροντες ρόλοι, χιούμορ, δράση, ένταση, εφέ. 

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...