HomeCinema5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Γ

5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Γ

Αν έχουν βαλτώσει οι επιλογές σου, αν έχεις καιρό να δείς κάτι εξαιρετικό στις γνωστές πλατφόρμες, εδώ θα βρεις ό,τι καλύτερο. Για σένα που ψάχνεις μικρούς θησαυρούς, σου προτείνουμε 6 καθηλωτικές σειρές που (ίσως) δεν έχεις δει ακόμα.

Είδε, γράφει και προτείνει ο Άντυ Φατσέας

BANSHEE

10/10 (Δράμα, περιπέτεια) 4 σεζόν/2013-2016/1ΕΜΜΥ 

 Πρωταγωνιστούν: Άντονυ Στάρρ, Ιβάνα Μιλίσεβιτς 

 Ένας πρώην κατάδικος, διαβόητος κλέφτης βρίσκεται τυχαία σε μπαρ μιας μικρής πόλης της Πενσιλβάνια όπου δολοφονείται ο επερχόμενος νέος σερίφης, το πρόσωπο του οποίου δε γνωρίζει κανείς. Κλέβει την ταυτότητα του και παριστάνοντας το νέο αφεντικό της φιλήσυχης πόλης συνεχίζει την εγκληματική του δραστηριότητα. Μια παλιότερη σειρά που πέρασε κάτω από το ραντάρ της τηλεθέασης που σου δίνει τα πάντα όλα!

Δράση, έγκλημα, περιπέτεια, συναίσθημα, κάμποσο σεξ, μυστήριο, αγωνία. Αν και τέσσερις σεζόν, 38 επεισόδια θα εθιστείς τόσο που μπορεί να το τελειώσεις μέσα σε λίγες μέρες. 

 

 

 DEFENDING JACOB                                                                            

8/10 (Δράμα, μυστηρίου) 1σεζόν/2020 

 Πρωταγωνιστούν: Κρίς Έβανς,Τζέιντεν Μαρτέλ

Ο αξιοσέβαστος βοηθός εισαγγελέα στα προάστια της Μασαχουσέτης καλείται να βοηθήσει στην εξιχνίαση ενός ειδεχθούς εγκλήματος, όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα σοκαριστικό γεγονός. Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία ενός νεαρού μαθητή είναι ο ίδιος ο μονάκριβος γιος του, Τζέικομπ. Σοκαρισμένος, κυριευμένος από το γονικό του ένστικτο πασχίζει να βρει τρόπους να υπερασπιστεί το αγόρι του, το οποίο δηλώνει αθώο . Προκύπτουν όμως ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Τζέικομπ. Αγωνία και ένταση σε ένα καθηλωτικό θρίλερ με υπέροχες ερμηνείες. 

 

MAID                                                                                                                        

8/10 (Δράμα) 1 σεζόν /2021 

Πρωταγωνιστούν: Μάργκαρετ Κουάλει, Άντυ Μακντάουελ 

Μια νεαρή ανύπαντρη μητέρα παλεύοντας να τα βγάλει πέρα βρίσκει δουλειά σε μία εταιρεία καθαρισμού σπιτιών. Παλεύοντας να προσφέρει ένα καλύτερο αύριο στην κόρη της, αλλά και την ίδια, αντιμετωπίζει την γραφειοκρατία, την έλλειψη στέγης και τον αλκοολικό, βίαιο πρώην της. Ένα υπέροχο δράμα που αποθεώνει την γυναικεία ψυχική δύναμη. Ευχάριστη έκπληξη το παίξιμο της Κουάλευ

 

UNORTHODOX                                                                                                       

9/10 (Δράμα)  1 σεζόν /2020

Πρωταγωνιστούν: Σίρα Χάας

Μία νεαρή γυναίκα μεγαλωμένη σε μία υπερορθόδοξη, εβραϊκή κοινότητα στο Μπρούκλιν της νέας Υόρκης, καταπιεσμένη από τα ακραία στερεοτυπικά έθιμα της οικογένειας της αποφασίζει να πάρει την επαναστατική απόφαση να το σκάσει από το σπίτι για το Βερολίνο. Αφήνει πίσω της θρησκευτικό φανατισμό και την παρανοϊκή καθημερινότητα που ζούσε, υπό το εβραϊκό καθεστώς της κοινότητας της, ένα γάμο που της επιβάλλανε με στόχο να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Εκπληκτική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας σε μία υπέροχη βραβευμένη με Έμμυ σκηνοθεσία. 

 

 

THE SHRINK NEXT DOOR                                                        

8/10 (Δράμα, αληθινή ιστορία) 1 σεζόν/2021 

Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Φέρελ, Πόλ Ρούντ 

Η Ιστορία του Μάρτυ, ενός  εσωστρεφούς ντροπαλού εμπόρου υφασμάτων που πείθεται να ξεκινήσει ψυχοθεραπείες με έναν  πολλά υποσχόμενη ψυχολόγο. Καταφέρνει να αναζωογονηθεί και να τονώσει την αυτοεκτίμηση του χάρη στο χαρισματικό θεραπευτή, ο οποίος με τα χρόνια φτάνει σε σημείο να εκμεταλλεύεται πλήρως τον Μάρτυ χειραγωγώντας τον. Με αναπάντεχα καλές ερμηνείες δύο κατεξοχήν κωμικών ηθοποιών, η αληθινή αυτή ιστορία σου προξενεί έντονα συναισθήματα. 

 

PAINKILLER      

9/10 (Δράμα, αληθινή ιστορία) 1 σεζόν / 2023 

 Πρωταγωνιστούν: Μάθιου Μπρόντερικ

Όταν μία φαρμακευτική εταιρεία παρακάμπτοντας ελεγκτικούς φορείς, παράγει και λανσάρει στην αγορά της Αμερικής ένα ιδιαίτερα εθιστικό, οπιούχο παυσίπονο ξεκίνα μία από τις πιο επικίνδυνες επιδημίες υγείας της χώρας. Με ένα ιδιαίτερο marketing καταφέρνει να πείσει εκατοντάδες γιατρούς να το συνταγογραφούν, οι τοξικομανείς το βρίσκουν εύκολα και η εισαγγελία ψάχνει τρόπους να οδηγήσει την εταιρεία στην δικαιοσύνη. Μία συγκλονιστική αληθινή ιστορία εξαιρετικά καλοστημένη σκηνοθετικά. 

 

 

 

 

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...