HomeUrbanitiesCafe & Bar5+1 πολύχρωμα στέκια της Θεσσαλονίκης που πρέπει...

5+1 πολύχρωμα στέκια της Θεσσαλονίκης που πρέπει να επισκεφθείς

Κείμενο/Φωτογραφίες: Hλιάνα Ηλιάδου

Χωρίσαμε τα στέκια της Θεσσαλονίκης που είναι ξεχωριστά (όχι μόνο για το καφέ τους…) ανάλογα με το χρώμα τους. Τι διάθεση έχεις σήμερα; 

Κάνοντας μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη σίγουρα θα διασχίσεις στενά, κεντρικούς δρόμους, σοκάκια που δεν είχες δει ποτέ ξανά – γιατί δεν μπορεί να τα έχεις δει και όλα. Και δεδομένου πως είμαστε μια πόλη που βρίθει από καφετέριες, είναι σίγουρο πως πάντα κάτι νέο θα ανακαλύψεις στην κάθε στροφή. 

Αυτό σημαίνει πως θα δεις καινούριο κόσμο, φοιτητοπαρέες και ζευγαράκια, με ένα φρέσκο χαμόγελο να μοιράζονται τα νέα τους. 

Κάθε καφέ από τα κάτωθι έχει ένα κυρίαρχο χρώμα στο χώρο. Ολα συνδέονται από ένα κοινό παράγοντα: σε όλα συναντήσαμε χαμογελαστούς, ευγενικούς και δημιουργικούς ανθρώπους. 

Το πράσινο Indie

Αλ. Σβώλου 9

Διασχίζοντας τη Σβώλου, το μάτι σου πολύ πιθανόν να πέσει πάνω σε ένα πράσινο μικρό καφέ. Ιδανικός χώρος για να διαβάσει κανείς και φιλήσυχο μέρος να απολαύσει το ρόφημά του. 

Το πρώτο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν αυτές οι ιδιαίτερες κούπες, πραγματικά είναι μία προς μία. Πολύ σύντομα μας είπαν τα παιδιά από το μαγαζί πως είναι χειροποίητες σε ένα εργαστήρι της Αθήνας.

Το δεύτερο και πιο γευστικό είναι αυτό το θαύμα που βγαίνει κάθε μέρα από τη κουζίνα του Indie, το γνωστό σε όλους carrot cake. Εγγυημένα το καλύτερο στη πόλη κι εννοείται έχει κι άλλες λιχουδιές να δοκιμάσετε.

Το πορτοκαλί Mandarini 

Ζεύξιδος 6

Αλλιώς να ακούς γι’ αυτό το μέρος, αλλιώς να το επισκεφτείς και να αντικρύσεις τον έντονο χαρακτήρα αυτού το πορτοκαλί spot. Αράξαμε στα τραπεζάκια του ανάμεσα σε άλλους θαμώνες και την καρδιά μας έκλεψαν αμέσως τα περίφημα pancakes του που πραγματικά δεν ξέραμε ποιο να διαλέξουμε. 

Κάθε φορά που πηγαίνουμε με τους φίλους  για να απολαύσουμε είτε το πρωινό μας είτε τη βραδινή μας χαλαρή μπύρα, ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο στο χώρο. Αυτή τη φορά βρήκα ένα πολύχρωμο καπέλο σομπρέρο, τη προηγούμενη κάτι μικρές αλλαγές στο menu. 

Το Five Fingers στο χρώμα της μέντας

Διονυσίου Σολωμού 12

Σε αυτό το γωνιακό μαγαζί στο χρώμα της μέντας, κάνεις ένα μικρό διάλειμμα πριν τη δουλειά ή κατά τη διάρκεια της μέρας, για να πάρεις κάτι στο χέρι να τσιμπήσεις, με μεγάλη ποικιλία σε κρύα σάντουιτς, χειροποίητες σφολιάτες και το κερασάκι στην τούρτα, το κέικ της ημέρας.

Δύο πράγματα μας άρεσαν ιδαιτέρως: ο συνδυασμός της minimal αισθητικής με την αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς του χώρου, δίνοντας μια γλυκιά πινελιά στη γειτονιά όπου βρίσκεται (και μια μπαγκέτα με προσούτο, όνειρο)

Το μωβ ARCADE

Βηλαρά 2

Ενα πολυμορφικό μέρος που κυριαρχεί το χρώμα μωβ και κάθε χώρος έχει το δικό του χαρακτήρα. Γι’ αυτό και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα εκεί όπως να διαβάσεις, να μαζευτείς με παρέα για καφέ, meetings, να απολαύσεις το cocktail σου. 

Μια πρόταση για βραδινή βόλτα είναι να πάρεις τους φίλους σου και να απολαύσετε τη μοναδική μουσική πίνοντας Freak The Funk, το αγαπημένο μου κοκτέιλ, θα με θυμηθείς.

Το μπλε Romatzo

Βεροίας 2

Επόμενη στάση, το μπλε Romatzo. Το χαλαρό κλίμα του καθώς κι οι εξαιρετικές επιλογές που έχει στο menu, από ροφήματα μέχρι και γεύματα, το πρωτότυπό του στυλ κι ότι σαν βασικό χαρακτήρα έχουν τον γνωστό Bart Simpson που θα τον βρεις και στα υπέροχα αυτοκόλλητα αλλά και κρυμμένο σε κάποιες γωνιές του μαγαζιού.

Πέρα όμως από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες του κάτι που μου έκλεψε την καρδιά είναι το λαχταριστό French Toast. Δοκίμασέ το με τον αγαπημένο σου καφέ, ο συνδυασμός αυτός είναι χάρμα.

Το ροζ 9-Market & Café

Βαλαωρίτου 12

Ο οδηγός αυτός δεν μπορούσε να έχει πιο χρωματιστό κλείσιμο, ένα πολύ ιδιόρρυθμο καφέ/ψιλικατζίδικο.

Το 9 Market & Café, σε αυτό το ροζ στέκι που δεν γινόταν να μας ξεφύγει. Μόλις μπεις μέσα θα καταλάβεις κι εσύ γιατί: το συγκεκριμένο μέρος είναι σαν να σε ταξιδεύει στην Αμερική του ’50. Πέρα από καφέ, έχει μέσα τόσα πράγματα που δεν βρίσκεις εύκολα στην ελληνική αγορά.

*Τα ρεπορτάζ πόλης είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...