HomeUrbanitiesLife guide5+1 μέρη ιδανικά για ανοιξιάτικες εξορμήσεις από...

5+1 μέρη ιδανικά για ανοιξιάτικες εξορμήσεις από τη Θεσσαλονίκη

  • Εξερευνήστε τα γραφικά χωριά της Χαλκιδικής, μόλις μία ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, για μια ημερήσια εκδρομή γεμάτη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά και νόστιμη θαλασσινή κουζίνα.

Βάβδος

Στο Βάβδο μπορεί κανείς να συναντήσει παραδοσιακά μικρά σπίτια, κτισμένα αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, με υψηλότερη κορυφή τον «Προφήτη Ηλία», σε υψόμετρο 1.050μ., όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι, με μοναδική θέα στον κάμπο “(τα) Κεραμαριά” και τις ακτές της Χαλκιδικής.

Παρθενώνας

Ο Παρθενώνας είναι ένα κουκλίστικο χωριό χτισμένο στις πλαγιές του όρους Ίταμος (ή Δραγουδέλης) σε υψόμετρο 350 μέτρων. Απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από τον Νέο Μαρμαρά. Ο Παρθενώνας είναι ένα ιστορικό χωριό με άψογα διατηρημένα σπίτια σε παραδοσιακό μακεδονικό αρχιτεκτονικό ρυθμό. Είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς προορισμούς στη Χαλκιδική και γι’ αυτό ξεχωρίζει. Εμείς πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι για το φεστιβάλ “Parthenώn Film Festival”!

  • Ανακαλύψτε τον Όλυμπο, λιγότερο από δύο ώρες από τη Θεσσαλονίκη, όπου μπορείτε να περπατήσετε στο βουνό, να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του ορεινού τοπίου…

Παλιός Παντελεήμονας

Το στολιδάκι του Ολύμπου! “Κρεμασμένος” στις πλαγιές του Ολύμπου, ο πανέμορφος Παλαιός Παντελεήμονας σε μαγεύει με την πρώτη ματιά. Πέτρινα σπίτια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, λιθόκτιστα καλντερίμια, η πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, η αναπαλαιωμένη εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα που δεσπόζει στο κέντρο της, αποτελούν ένα κινηματογραφικό σκηνικό.

Κατερίνη

Ιδανική για περατζάδες, σουλάτσο, shopping, καφέδες και μεζεδάκια. Είναι μια ζωντανή πόλη που παίρνει τα πάνω της από την άνοιξη και μετά, και αξίζει να πάτε μια εκδρομή ως εκεί και έπειτα πεταχτείτε ως το…

Δίον

Στις  παρυφές  του  Ολύμπου, 10  περίπου  χιλιόμετρα  νότια  της  Κατερίνης,  βρίσκεται  ο εντυπωσιακός ο  αρχαιολογικός  χώρος  Δίον ή  «πόλη του Διός» όπου καλύπτει μία έκταση 1.500 στρεμμάτων.  Μερικά από τα μνημεία που μπορείτε να θαυμάσετε είναι τα ιερά  Ολυμπίου Διός και Δήμητρας, η έπαυλη Του Διονύσου, το ελληνιστικό θέατρο του Δίου, το ρωμαϊκό θέατρο και το Ασκληπιείο.

  • Σέρρες

Κάντε μια εκδρομή στην παραδοσιακή πόλη των Σερρών, περίπου 90 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη, για να εξερευνήσετε το ιστορικό κέντρο, να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών και να απολαύσετε την τοπική γαστρονομία και φυσικά να περπατήσετε στον πεζόδρομο και να δείτε τα ωραία της καφέ και εστιατόρια.

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...