HomeCinema5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Β

5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Β

Αν έχουν βαλτώσει οι επιλογές σου, αν έχεις καιρό να δείς κάτι εξαιρετικό στις γνωστές πλατφόρμες, εδώ θα βρεις ό,τι καλύτερο. Για σένα που ψάχνεις μικρούς θησαυρούς, σου προτείνουμε 6 καθηλωτικές σειρές που (ίσως) δεν έχεις δει ακόμα.

Είδε, γράφει και προτείνει ο Άντυ Φατσέας

  1. Dead to Me 8/10

Δράμα, μυστηρίου

(3 σεζόν , 2019-2022)

Πρωταγωνιστούν: Κριστίνα Απλγκέιτ, Λίντ Καρντελίνι  

Mία χήρα που έχασε τον άντρα της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αποφασίζει να συμμετέχει σε ομαδικές συνεδρίες ψυχικής υποστήριξης, γνωρίζοντας αυτή που απρόσμενα θα γίνει η καλύτερή της φίλη. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, αδερφές ψυχές, μία ωδή στην φιλία. Συγκινητικό και αστείο ,το πιθανόν τελευταίο εγχείρημα υποκριτικά της Απλγκέιτ χαρίζει συνεχείς ανατροπές, χιούμορ, έντονα συναισθήματα. Μοναδικές ερμηνείες, υπέροχη πλοκή σεναρίου. 

 

 2. Big Little Lies

8/10

Δράμα, κοινωνικό

(2σεζόν,2017-2019)

Πρωταγωνιστούν: Ρις Γουίδερσπουν, Nικόλ Κιντμαν   

8 Έμμυ 

Ο ερχομός μιας νεαρής χωρισμένης μητέρας με το γιό της σε μια παραθαλάσσια καλιφορνέζικη πόλη, την φέρνει κοντά σε μία παρέα γυναικών της κοινωνικής ελίτ. Εκείνες αναλαμβάνουν να την κοινωνικοποιήσουν ομαλά στο νέο της περιβάλλον και όλες μαζί αποκαλύπτουν μικρά μυστικά ερμητικά κρυμμένα πίσω από τις βαριές πόρτες των επαύλεων τους. Οι σχέσεις με τους συζύγους τους βαλτώνουν μέσα σε έναν ατέρμονο συμβιβασμό που τις κρατά δέσμιες στην δυστυχισμένη καθημερινότητά τους. Έτσι ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να απεμπλακούν από τη θλίψη τους. Ένα εκπληκτικό κάστ ηθοποιών μας δίνει μία γερή ανάστροφη, παρουσιάζοντας μας την πικρή αλήθεια των ερωτικών και διαπροσωπικών σχέσεων. 

 

3. The Night Of

8/10

Δράμα, μυστηρίου  (1σεζόν,2016)

Πρωταγωνιστούν: Ριζ Αχμεντ, Τζόν Ταρπούρο 

5 Έμμυ 

Ένας Πακιστανόαμερικανός φοιτητής οδηγάει, με το εκτός υπηρεσίας ταξί του πατέρα του στο Μανχάταν, όταν αναπάντεχα εμφανίζεται στο δρόμο μία μυστηριώδης όμορφη και πιεστική κοπέλα που τελικά τον πείθει να την μεταφέρει στον προορισμό της. Τελικά φτάνουν και οι δύο στο σπίτι της να περάσουνε μία νύχτα πάθους με ναρκωτικά και αλκοόλ. Το άλλο  πρωί ο νεαρός θα αντικρίσει την κοπέλα πλάι του δολοφονημένη. Συλλαμβάνεται, οδηγείται στην φυλακή. Η πολιτεία ορίζει υπερασπιστή του έναν έντιμο αξιόμαχο δικηγόρο. Εξαιρετικοί υποκριτικά οι πρωταγωνιστές σε μια πλοκή που σε αναγκάζει να συμπάσχεις. Αδιάλειπτες αλλαγές συναισθημάτων, αγωνία, σκοτεινή σκηνοθεσία. 

 

4.BROADCHURCH                                                                                                           9/10   

Δράμα, μυστηρίου      

(3σεζόν, 2013-2017)

Πρωταγωνιστούν: Oλίβια Κόλμαν, Ντέιβιντ Τέναντ 

3Μπαφτα 

Σε μια φιλήσυχη μικρή παραθαλάσσια βρετανική πόλη, ο φόνος ενός εντεκάχρονου αναστατώνει τους κατοίκους της, εξάπτει την περιέργεια του τύπου. Δύο πεπειραμένοι ερευνητές αναλαμβάνουν το δύσκολο εγχείρημα της εύρεσης του δράστη. Αν σου αρέσουνε οι αστυνομικές σειρές, η εξιχνίαση εγκλημάτων, δεν μπορείς να το χάσεις. Η υπέροχη αυτή  βρετανική παραγωγή προσφέρει στο θεατή πλοκή εντελώς απρόβλεπτη, μυστήριο, ένταση. Θα αμφιταλαντευτείς φορές και φορές αναφορικά με το πιθανό ένοχο. Δύο ηθοποιοί που δίνουν τα ρέστα τους σε μια από τις κορυφαίες σειρές μυστηρίου. 

 

5. Mare of Easttown

Μυστηρίου, δράμα   (1σεζόν,2021)

Πρωταγωνιστούν: Kέιτ Γουίνσλετ, Έβαν Πίτερς 

4Έμμυ                                           

Μετά τη δολοφονία μιας κοπέλας σε μια μικρή πόλη της Πενσιλβάνια, μια πεπειραμένη ντέντεκτιβ καλείται να εξιχνιάσει την υπόθεση. Το γεγονός ότι είναι και η ίδια μεγαλωμένη στον τόπο αυτό και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, την αναγκάζει να επωμιστεί την έντονη πίεση από την τοπική κοινωνία για την εύρεση του δράστη. Βιώνοντας μία εσωτερική πάλη, καλείται να βρει λύσεις τόσο στην πληγείσα προσωπική ζωή της, όσο και στην όλο και δυσκολότερη μυστηριώδη υπόθεση που έχει αναλάβει. Μοναδική Γουίνσλετ.  

 

 

6. Black Bird

9/10

Δράμα, αληθινή ιστορία (1σεζόν, 2022)

Πρωταγωνιστούν: Tάρον Εγγερτον, Πόλ Χάουζερ 

Η σύλληψη ενός ναρκέμπορου  τον φέρνει αντιμέτωπο με δεκαετή ποινή φυλάκισης. Το FBI του προτείνει όμως μία συμφωνία που είναι ικανή να του προσφέρει την ελευθερία του άμεσα. Θα πρέπει να μεταφερθεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, να γνωρίσει και να έρθει κοντά με έναν ύποπτο serial killer. Αν καταφέρει να εκμαιεύσει την ομολογία του για κάποιες από τις δολοφονίες που πιθανόν διέπραξε και κάποια μέρη που έχει αφήσει τις σορούς  των θυμάτων θα αφεθεί ελεύθερος. Εκπληκτικές ερμηνείες σ’ αυτή την άρτια μεταφορά μιας αληθινής ιστορίας που διαδραματίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τις δεκαετίες του 80 και του 90. 

Διαβάστε το πρώτο μέρος εδώ 

 

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...