HomeCinema5 + 1 Σειρές που βγάζουν μάτι

5 + 1 Σειρές που βγάζουν μάτι

Αν έχουν βαλτώσει οι επιλογές σου, αν έχεις καιρό να δείς κάτι εξαιρετικό στις γνωστές πλατφόρμες, εδώ θα βρεις ό,τι καλύτερο. Για σένα που ψάχνεις μικρούς θησαυρούς, σου προτείνουμε 6 καθηλωτικές σειρές που (ίσως) δεν έχεις δει ακόμα.

Είδε, γράφει και προτείνει ο Άντυ Φατσέας

YOUR HONOR

                                                                                                                                    Ένας επιφανής δικαστικός της νέας Ορλεάνης έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπος με ένα σοκαριστικό γεγονός που αφορά στο γιό του. Θα παρεκκλίνει των ηθικών αξιών του, θα παλέψει με τις επιταγές του λειτουργήματός που ασκεί. Αγωνία, ανατροπές, ψυχική ταύτιση με τον ήρωα. Με μια πρώτη σεζόν αριστουργηματική, η δεύτερη φαντάζει υποδεέστερη. (Το αρχικό πλάνο της σειράς ήταν να προβληθεί μία σεζόν αλλά λόγω της επιτυχίας της πρώτης ζητήθηκε να γυριστεί και δεύτερη). Πολύ καλές ερμηνείες, σωστά δομημένη σκηνοθετικά.

 

CROWDED ROOM

Ένας Ιδιόρυθμος νέος συλλαμβάνεται κατηγορούμενος για τον πυροβολισμό αγνώστου σε πολυσύχναστο κεντρικό σημείο του Μανχάταν. Σε μία σειρά συνεντεύξεων – συνεδριών με την ανακρίτρια – ψυχίατρο που ανέλαβε την υπόθεση αναζητείται η αιτία των πράξεών του, ανατρέχοντας στο ψυχικό κόσμο της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας. Εξωπραγματική ερμηνεία του Holland, εξαιρετική και η Seyfried. Όμορφη σέβεντις ατμόσφαιρα.

 

WHEN THEY SEE US

Bασισμένο σε αληθινά γεγονότα το αριστουργηματικό πόνημα της εξαιρετικής δημιουργού Ava Du Vernay πραγματεύεται την τυχαία, άδικη σύλληψη και φυλάκιση πέντε Αφροαμερικανών εφήβων που απλά βρίσκονταν στο central park όταν μία κοπέλα κακοποιήθηκε σεξουαλικά το 1989. Αδιανόητη η ερμηνεία του Jerome, εκπληκτική σκηνοθεσία και σεναριακή πλοκή. Γενικότερα πολύ καλή απόδοση υποκριτικά από όλους. Σκληρό και απόλυτα ρεαλιστικό, σοκαριστικό και ανατριχιαστικό. Ραψωδία, έπος και λίγα λέω!

BATES MOTEL

Μία τρόπον τινά σύγχρονη εκδοχή ενός prequel του εμβληματικού ‘psycho.’ Ο έφηβος Νόρμαν Bates διαβιεί μία καθημερινότητα μαζί με τη μητέρα του, έχοντας να αντιμετωπίσει τον τρωτό ψυχικό του κόσμο, την ιδιόρρυθμα έντονη σχέση του μαζί της και μία σειρά διαδοχικών φόνων που καλούνται μαζί να εξηγήσουν και να αποκρύψουν. Πραγματικά αγχώδης ροή γεγονότων σαν να έχει κάτι Χιτσκοκικό στην πλοκή του. Οι δύο πρωταγωνιστές καθηλωτικοί, σου μεταφέρουν έναν σχεδόν μόνιμο σφίξιμο στο στέρνο.

 

THE ACT

Μία υπερπροστατευτική μάνα πασχίζει να λύσει τα αδιάλειπτα προβλήματα υγείας της κόρης της. Εκείνη με τη σειρά της προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά που την κρατούν ψυχικά και σωματικά αιχμάλωτη στην τοξική σχέση της με την ιδιόρρυθμη μητέρα της. Τελικά προβαίνει στην εφηβική επανάσταση της με τη βοήθεια του φίλου της.Εκπληκτικές ερμηνευτικά η Arquette και king. Συναισθηματικές εναλλαγές που σε αναγκάζουν να συμπάσχεις απόλυτα με τη μικρή ηρωίδα.

 

THE END OF THE FUCKING WORLD

Ένας έφηβος σχεδόν πεπεισμένος για την διαταραχή της ψυχικής του υγείας στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από τον αδιάφορο πατέρα του, γνωρίζει στο σχολείο μία συμμαθήτρια του φευγάτη, ιδιότροπη, ατίθαση και με ένα μαγικό τρόπο ξεκινάνε μαζί μία περιπέτεια ώστε να βρουν το βιολογικό πατέρα της κοπέλας. Ευτράπελα και αναποδιές γίνονται καθημερινότητά τους. Εξαιρετικό παίξιμο των πρωταγωνιστών σε μία ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη σειρά.

 

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...