HomeMind the art5 Ξεχωριστά Δώρα για Βιβλιόφιλους

5 Ξεχωριστά Δώρα για Βιβλιόφιλους

Μπορεί το βιβλίο να είναι το καλύτερο δώρο για τα άτομα που λατρεύουν το διάβασμα, αλλά αυτές τις γιορτές μπορείς να πρωτοτυπήσεις. Δώρισε ένα από τα αντικείμενα που προτείνουμε στη λίστα αυτή και εγγυόμαστε ότι θα γίνουν ανάρπαστα. Μπορείς φυσικά να τα χαρείς κι εσύ, γιατί μετά από μια τέτοια χρονιά, το αξίζεις!

Διαλέγει και προτείνει η drink a book

  1. Print με Συγγραφείς από τη Little Miss Grumpy

Η αγαπημένη δημιουργός Little Miss Grumpy έχει μπει στα σπίτια μας για τα καλά, με δημιουργίες που αφορούν συνήθως την ποπ κουλτούρα, το σινεμά και την αθάνατη ελληνική τηλεόραση. Στην βιβλιοφιλική σειρά “Booklovers Project” η Grumpy φιλοτέχνησε τα πορτρέτα δεκάδων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, προσδίδοντάς τους έντονα μάτια και τις χαρακτηριστικές αναλογίες-σήμα κατατεθέν της. Ανάμεσα στα prints θα βρεις σίγουρα τους αγαπημένους συγγραφείς για σένα ή τους φίλους σου.

https://www.littlemissgrumpy.com/product-category/booklovers-project/

  1. Ξύλινη Σφραγίδα Ex Libris από την Πελαζί

Αν ήσουν από τα παιδάκια που σημείωνες παντού το όνομά σου στα βιβλία, δε θα χρειαστεί να σε πείσουμε για την καταπληκτική ιδέα της Pelagie de Paris να φτιάξει μια σφραγίδα για να μαρκάρεις τα αγαπημένα σου βιβλία. Αν πάλι όχι, τότε μπορείς να επισκεφτείς το μαγαζάκι της Πελαζί στη Θεσσαλονίκη (Αρριανού 6) ή το site της και θα σε μαγέψει η ομορφιά του προϊόντος. Διαλέγεις το σχέδιο και το όνομα που θα συμπληρωθεί μετά το «Από τη Βιβλιοθήκη του/της…» και έχεις το πιο κομψό προσωποποιημένο δώρο. Δεν το άκουσες από εμάς, αλλά με τη σφραγίδα αυτή δε θα ξεχνάει κανείς να σου επιστρέψει τα δανεισμένα βιβλία (σσσ).

https://pelagie.gr/product/xylini-sfragida-ex-libris/

  1. Θήκη βιβλίου από την At Hangers

Δεν υπάρχει καλύτερη αγορά από τη θήκη βιβλίου, εάν θέλεις τα βιβλία σου να διατηρηθούν σε κατάσταση καινούριου. Προστατεύει από τα τσακίσματα μέσα στην τσάντα, από την άμμο το καλοκαίρι, και από παντός είδους ατυχήματα όσο διαβάζεις σε εξωτερικούς χώρους. Αν επιλέξεις, μάλιστα, ανάμεσα στα υπέροχα σχέδια της At Hangers, τότε το δώρο που θα κάνεις δε θα είναι μόνο πρακτικό, αλλά και φοβερά καλαίσθητο! Οι θήκες της δημιουργού έχουν συνήθως λουράκι αλλά και έξτρα θήκη για γραφική ύλη, σελιδοδείκτες, κινητό. Extra Tip: Αν μπεις στο site της At Hangers αποκλείεται να φύγεις χωρίς να πάρεις και (τουλάχιστον ένα) σελιδοδείκτη!

https://athangers.gr/product-category/thikes_vivliwn/

  1. Κερί σόγιας με άρωμα βιβλιοθήκης από το Candlelab

Τα κεράκια δημιουργούν πάντα μια ατμόσφαιρα ζεστή και φιλόξενη για διάβασμα με τις ώρες. Πόσο μάλλον όταν το άρωμα φέρει το όνομα “Library”, σαν αυτό που δημιούργησαν στο Candlelab. Με ξυλώδες άρωμα και leather νότες, θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε δεμένους τόμους μιας vintage βιβλιοθήκης. Ανάλογα με το budget και την περίσταση, μπορείς να διαλέξεις το δοχείο και την ποσότητα που επιθυμείς. Εάν κινηθείς σε κεραμικά ή πήλινα δοχεία, σε συνδυασμό με την πάντα προσεγμένη συσκευασία από το Candlelab θα προσφέρεις ένα luxury δώρο που θα μείνει αξέχαστο.

https://candlelab.gr/product/keria-sogias-library/

  1. Κούπα I like Big Books από το Κουμπάκι

Το Κουμπάκι παραλλάζει συχνά δημοφιλείς ατάκες της ποπ κουλτούρας βάζοντας το προσωπικό του χιούμορ, με αποτέλεσμα τα τόσο δημοφιλή σλόγκαν που συχνά γίνονται viral στο Instagram. Μια τέτοια ατάκα είναι το “I λάικ μπιγκ books and άι καενότ lie” που κλείνει το μάτι στα Φιλαράκια (αλλά και στο άσμα από το οποίο εμπνεύστηκε *εκείνη* η σκηνή με τον Ρος), και ταυτόχρονα απενοχοποιεί το διάβασμα μεγάλων βιβλίων. Μια κούπα που δηλώνει περίτρανα αυτή την αγάπη για τα μπιγκ μπουκς θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σε όποια/ον την χαρίσεις!

https://koumpaki.com/el/products/i-like-big-books

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...