HomeCinema6+1 ταινίες που φέρνουν την άνοιξη: Λουλούδια,...

6+1 ταινίες που φέρνουν την άνοιξη: Λουλούδια, κήποι και λιβάδια στις οθόνες μας

Η άνοιξη μπήκε, τα λουλούδια έρχονται να γεμίσουν τη ζωή μας και αυτές είναι 5 ταινίες που φέρνουν την καλή διάθεση, τον ήλιο στην καρδιά, την όρεξη για βόλτες και άνθη, άνθη, άνθη!
Atonement (2007)


Ένα νεαρό κορίτσι που θέλει να γίνει συγγραφέας, κάνει ένα τρομερό λάθος, το οποίο επηρεάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων. Συνεπώς, συνεχίζει τη ζωή της ψάχνοντας εξιλέωση. Οι σκηνές στους κήπους μένουν αξέχαστες όπως και η σκηνή στο λιβάδι με τις παπαρούνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ θα βρεις και στο instagram μας! 

Frankie and Johnny (1991)

Υπόθεση: Όταν ο Τζόνι βγαίνει από τη φυλακή όπου εξέτισε την ποινή του ως παραχαράκτης, βρίσκει δουλειά σαν μάγειρας σε ένα φαστφουντάδικο της Νέας Υόρκης. Μετά από ένα σύντομο φλερτ με τη σερβιτόρα Κόρα, αρχίζει να ερωτεύεται την καλύτερή της φίλη και επίσης σερβιτόρα Φράνκι. Ενώ η Φράνκι αρχικά του αντιστέκεται, εντέλει παραδίδεται όταν ο Τιμ, ο καλύτερός της φίλος, την πείθει να δώσει στον Τζόνι μια ευκαιρία! H σκηνή οπου φιλιούνται στο Flower Market, επική!

Emma (1996)

Τα μυθιστορήματα της Τζέιν Όστεν αποτυπώνουν συχνά την ουσία της άνοιξης: το φως, την αγάπη για την αναγέννηση και την αγγλική ύπαιθρο. Η Emma είναι μια διασκευή του κλασικού της Austen για μια νεαρή σοσιαλιτέ στην Αγγλία που διασκεδάζει τον εαυτό της παίζοντας με το έρωτα! Gwyneth Paltrow πρωταγωνιστεί στο πρωτότυπο του 1996, αλλά μια νέα έκδοση κυκλοφόρησε το 2020, με την Anya Taylor-Joy.

Big Fish (2003)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1998, αυτή η ταινία του Tim Burton είναι γεμάτη με ένα πρωταγωνιστικό σουπερ ντουπερ καστ—Ewan McGregor, Jessica Lange, Danny DeVito και μια 10χρονη Miley Cyrus. Ακολουθεί τις φανταστικές ιστορίες ενός ετοιμοθάνατου πατέρα και του γιου του που θέλει απεγνωσμένα να τον καταλάβει καλύτερα. Επιπλέον, υπάρχει μια ολόκληρη σκηνή όπου ο Ewan McGregor κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του σε ένα χωράφι με κίτρινα λουλούδια… Γλυκόπικρη, καλογυρισμένη και νοσταλγική.

Tom’s Midnight Garden (1999) 

Ένα νεαρό αγόρι ταξιδεύει πέρα από τα όρια της πραγματικότητας σε ένα μυστικό, στοιχειωμένο μέρος, μισό αιώνα πίσω στο χρόνο, σε αυτή την ιστορία γοητείας, σκιών και χαμένων αναμνήσεων.

Hope Springs (2012)

Η άνοιξη έχει να κάνει με την ανανέωση και αυτό ακριβώς χρειάζεται αυτό το παντρεμένο ζευγάρι για να σώσει τη σχέση του! Η Meryl Streep και ο Tomy Lee Jones υποδύονται δύο ερωτευμένους ανθρώπους που ελπίζουν να πυροδοτήσουν κάτι νέο πηγαίνοντας σε έναν σύμβουλο γάμου.

Marie Antoinette (2006)

Λουλούδια, μωρά, ζωηρά χρώματα, όμορφα ρούχα, φαγητό, υπάρχει κάτι καλό στην άνοιξη, σωστά; Η αφήγηση της Σοφίας Κόπολα για την πολυτάραχη ζωή της αγαπημένης κακιάς της ιστορίας, της Μαρίας Αντουανέτας, είναι πολύχρωμη, οικεία και έχει τα δικά της aesthetics τα οποία λατρεύουμε.

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...