HomeCinema3 ταινίες που πρέπει να δεις αν...

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν είσαι εκδικητικός τύπος

γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος

OLD BOY

Ξεκινάμε με το αριστούργημα του Παρκ Τσαν-Γουκ. Ένας απλός, συνηθισμένος άνθρωπος πέφτει θύμα απαγωγής και φυλακίζεται για 15 χρόνια. 15 χρόνια που ο σκηνοθέτης σε κάνει να βιώσει την απόγνωσή του και τη λαχτάρα του για εκδίκηση. Όταν αποφυλακίζεται αποφασίζει να βρει τους δεσμώτες του και να πάρει την εκδίκηση. Όμως είναι πραγματικά αυτό που θέλει;Ελέγχει αυτός τη μοίρα του και τις πράξεις ακόμα και τώρα που η πόρτα δεν είναι πια κλειδωμένη;

JOHN WICK

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Οι θεατές δεν ήξεραν αν είναι μια απλή ταινία με εφέ ή αν ο σκηνοθέτης ήθελε να μοιραστεί κάτι μαζί τους. Τη παρτίδα έσωσε ο Κιάνου Ριβς που κατάφερε χωρίς να υπερβάλλει να σε πείσει πως ο σκοπός της τόσης βίας είναι ιερός. Δεκάδες χαρακτήρες που ο καθένας προσθέτει και κάτι σε αυτό το χολιγουντιανό υπερθέαμα. Σε προειδοποιώ αν το ξεκινήσεις θα δεις και τα επόμενα τρία που ακολούθησαν. Όλα ξεκινάνε όταν ένας κακομαθημένος γιος ενός Ρώσου μαφιόζου σκοτώνει το σκύλο του John Wick, ενός από τους καλύτερους εκτελεστές στον κόσμο. Στο τέλος της ταινίας θα το ξανασκεφτείς πολύ να φωνάξεις στο δρόμο… Κανείς δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται!

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ

Εκδίκηση με άρωμα ΙΚΕΑ. Οι Σκανδιναβοί φημίζονται για τα αστυνομικά τους μυθιστορήματα και εδώ η πρώτη ύλη ήταν απλά ότι καλύτερο μπορούσε να διαχειριστεί ένας σκηνοθέτης. Μια κοπέλα που μπαινοβγαίνει στα ιδρύματα και που ως ενήλικη προσπαθεί να επιβιώσει σε αυτό τον κόσμο, βιάζεται από τον επιτηρητή της. Η ταινία δεν αφορά μόνο την εκδίκηση του κοριτσιού με το τατουάζ, αλλά μας χάρισε ίσως την πιο εμβληματική σκηνή εκδίκησης στον κινηματογράφο. Προτιμήστε το σουηδικό, απλά και μόνο γιατί η Νούμι Ραπάσε δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...