HomeΘέματα15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου - Θεσσαλονίκη /...

15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου – Θεσσαλονίκη / Ρώμη

Η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου, η δεύτερη Μπιενάλε που διοργανώνεται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε. Θέμα της η «Συμβίωση?». Μετά τα εγκαίνιά της στις 6 & 7 Οκτωβρίου και με τις πολυπληθείς επιμέρους δράσεις που τη συνοδεύουν, είναι μια ευκαιρία να δει το κοινό της πόλης νέες καλλιτεχνικές προτάσεις, προερχόμενες από καλλιτέχνες της μεγάλης λεκάνης της Μεσογείου και όχι μόνο, να ακολουθήσει το ρυθμό της τέχνης.

Σε μια συνέντευξη με τον Emiliano Paoletti, τον Γενικό Γραμματέα της BJCEM, του φορέα που είναι ο ιδρυτής και κεντρικός διοργανωτής της Μπιενάλε –μαζί με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη- ιχνογραφούνται η επίδραση της διοργάνωσης, καθώς και οι δυνατότητές της για την πόλη.

Πόσα χρόνια είστε μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Biennale Νέων? Έχει αλλάξει η δομή της διοργάνωσης μέσα στα χρόνια?
Είμαι γενικός γραμματέας της BJCEM τον τελευταίο χρόνο και αυτή είναι η πρώτη μου Μπιενάλε, αλλά είχα ήδη αναμιχθεί σε διάφορα επίπεδα και σε προηγούμενες διοργανώσεις, όπως στα Σκόπια, στο Μπάρι, στην Νάπολι και στη Ρώμη. Η δομή έχει αλλάξει πολύ γιατί το δίκτυο είχε μια σταθερή ανάπτυξη και τώρα είμαστε 73 εταίροι από 23 χώρες, που σημαίνει ένα πιο διευρυμένο σχήμα.

Φοβηθήκατε με την ανάληψη της διοργάνωσης από τη Θεσσαλονίκη φέτος, μέσα στο γενικό κλίμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής εντέλει κρίσης της Ελλάδας;
Δεν φοβήθηκα καθόλου. Όλοι με τους οποίους δουλέψαμε έδειξαν μεγάλη διάθεση να λειτουργήσουν, ώστε να συμβεί η Μπιενάλε Νέων. Βεβαίως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και για το λόγο αυτό ακριβώς είμαστε πολύ περήφανοι που διοργανώνουμε την Μπιενάλε αυτή τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα. Παρά την κρίση, εδώ όπως και παντού στη Μεσόγειο, ζουν άνθρωποι που θέλουν απλά να δουλέψουν κανονικά και να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν το ταλέντο τους. Απλά γι’ αυτό το επιχειρήσαμε.

Από ποια άποψη η Μπιενάλε Νέων στη Θεσσαλονίκη διαφέρει από προηγούμενες σε άλλα μέρη;
Αυτή είναι η πρώτη Μπιενάλε που συμβαίνει σε δύο πόλεις, στη Ρώμη και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που επιλέξαμε τη σύντομη επωνυμία Mπιενάλε της Μεσογείου, προκειμένου να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην περιοχή αυτή. Και όχι μόνο αυτό: για πρώτη φορά ενσωματώσαμε στο πρόγραμμά μας, στον κατάλογο και στις επίσημες ανακοινώσεις μας ένα τόσο δυνατό και μεγάλο παράλληλο πρόγραμμα. Έτσι, ενώ πολλά πράγματα λειτουργούν όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, εδώ επιχειρήσαμε το πρώτο βήμα μιας συνεχούς διαδικασίας: να συσχετίσουμε το γεγονός βαθύτερα με την περιοχή και με μια πολύ ισχυρή επιμελητική προσέγγιση. 

Ποια είναι η τελική σας εντύπωση;
Αυτές οι πρώτες μέρες των εγκαινίων δίνουν μια γεύση όλης της δημιουργικής δυναμικής της Θεσσαλονίκης και είμαι σίγουρος ότι τον επόμενο μήνα η δυναμική αυτή θα ξεδιπλωθεί απολύτως με όλες τις δράσεις και τα projects που θα γίνουν. Μου αρέσει πολύ η ιδέα ότι η Μπιενάλε μας είναι ένα είδος πλατφόρμας που δημιουργεί τις δυνατότητες για την τοπική σκηνή να αναπτυχθεί και να εκφραστεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

Σας εντυπωσίασε ιδιαίτερα κάποια ελληνική καλλιτεχνική συμμετοχή;
Αυτό είναι δύσκολο να το πω γιατί είδα τα έργα των ελλήνων καλλιτεχνών μόνο στα εγκαίνια, ενώ τη διεθνή επιλογή την ήξερα από μήνες. Αυτό όμως που με εντυπωσίασε είναι το ταλέντο των τοπικών επιμελητών και η ικανότητά τους να παρουσιάζουν δυνατά και συγκροτημένα projects. Έμαθα πολλά αυτές τις μέρες και ελπίζω ότι θα δοθούν κι άλλες ευκαιρίες για εμάς στη Θεσσαλονίκη.

www.symbiosis2011.gr | www.thessaloniki.gr | www.neagenia.gr | www.mmca.org.gr

Στο πλαίσιο της 15ης Μπιενάλε Νέων, από τις εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας ξεχωρίζουμε την εντυπωσιακή παράσταση Heavy Metal της ομάδας More than Human στο Ξενοδοχείο Άριστον.
Η ομάδα More Than Human της Ευαγγελίας Χρηστάκου, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, παρουσιάζει την πολύτεχνη παράσταση Heavy Metal (Investigating the inner workings of a creative mind) για τρεις μόνο βραδιές στο ξενοδοχείο Άριστον.
Η Heavy Metal ενσωματώνει τη μίξη διαφορετικών γλωσσών, αισθητικών, τεχοτροπιών, αλλά και τις διαφορετικές κουλτούρες, σε ένα συνδυασμό με σκοπό τη δημιουργία μίας παράστασης πρόκλησης. Η περφόρμανς έχει σαν στόχο να διερευνήσει τις εσωτερικές λειτουργίες του δημιουργικού μυαλού, τα συναισθήματα, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη μοναξιά.
Εμπνευσμένη από τα συχνά αντιφατικά σχόλια του “θεόσταλτου” χορευτή Vaslav Nijinsky πάνω στις κοινωνικές και προσωπικές πιέσεις της ζωής ενός καλλιτέχνη, καθώς και από προσωπικές εμπειρίες, η Heavy Metal θέτει ερωτήματα και προσπαθεί με χιούμορ να δώσει μία διορατική ματιά στις καθολικές συνθήκες οι οποίες ασκούν επιρροή σε όλους μας ως ανθρώπους και καλλιτέχνες.
Σκηνοθεσία και κείμενο: Ευαγγελία Χρηστάκου | Μουσική: Black Fantasy (Bat Halliday & Ευαγγελία Χρηστάκου) | Ζωντανή Μουσική: Black Fantasy, Tom Woodhouse, Jon Ouin | Σχεδιασμός ήχου: Μάριος Αθανασίου | Κουστούμια: Baron Kim | Σκηνικά: Ευαγγελία Χρηστάκου | Σχεδιασμός Βίντεο Προβολών: Ευαγγελία Χρηστάκου | Ζωντανή Μίξη Βίντεο Προβολών: Βαγγέλης Κατικαρίδης | Ζωντανή Κινηματογράφιση: Σοφία Κουρκουλάκου, Σοφιάννα Κρέτση, Ειρήνη Χαρωνίτη | Ερμηνεύουν: Carola Wisny, Mattie Crowley, Nick Ewans, Ευαγγελία Χρηστάκου
Ξενοδοχείο Άριστον (πρώην Διοικητηρίου, νυν Καραολή & Δημητρίου 5), 14, 15, 16 Οκτώβρη στις 21:00, ελεύθερη είσοδος

Ο «Λύκος», διάρκειας μίας ώρας, που θα παρασταθεί στις 22:30 της Παρασκευής στο λόμπι τού ξενοδοχείου «Άριστον» —παράλληλα με την έκθεση που μπορούν οι επισκέπτες να δουν στους ορόφους—, είναι ένα σκληρό παραμύθι: ένα παραμύθι (ουσιαστικά μία λοξή ματιά στον «Λύκο και την Κοκκινοσκουφίτσα) για μεγάλους. Διαθέτει και τα δύο βασικά, πυρηνικά στοιχεία του παραμυθιού (όλων των παραμυθιών), αυτά που υποκρύπτονται ανάμεσα στη δραματική περιπέτεια και τις σουρεαλιστικές μεταφορές των λαϊκών παραμυθιών: το σεξ —ιδωμένο σαν μία πνευματική-σωματική «διαστροφή»— και τον τρόμο: ως βασικό, κύριο συστατικό της ζωής και των σχέσεων ανάμεσα στους ανθρώπους — στην περίπτωσή μας, ανάμεσα στα ζευγάρια.

Πρόκειται για ένα μίγμα θεάτρου και χορού, σπαραγμάτων λόγου και απουσίας λόγου (και πλήρους απουσίας επικοινωνίας ανάμεσα στους δρώντες, εκτός από αυτήν του «φόνου»), φωτός και ήχων, σκότους και σιωπών. Ανοιχτός σε ερμηνείες, αυτοσχεδιαστικός στη βάση του αλλά αυστηρός και εξαιρετικά απαιτητικός στην εκτέλεσή του, ο «Λύκος» είναι ένα φρέσκο θέαμα-ακρόαμα, που εξελίσσεται από παράσταση σε παράσταση.

Η σύλληψη, η σκηνοθεσία, η προσαρμογή κειμένων και μουσικής, η χορογραφία και η εκτέλεση έγινε από την Αστάρτη Αθανασιάδου, που σπούδασε στην Ελβετία και στην Ολλανδία και ζει στο Άμστερνταμ, και τον Αχχιλέα Χαρίσκο, με δραστηριότητα στο Βερολίνο, στην Πράγα και αλλού.

  • ΠΕΜΠΤΗ 13/10 Art – cocktail bar Βηλαρά 1 & Συγγρού Higher love with Maricha After 22:00
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10 HYPERLINK http://biotexnia.org/ βιοτεχνία- αυτοοργανωμένος χώρος συλλογικής έκφρασης Creative Audiovisual Improvisation Night ● First Aid Beat (Jupiter Sixxx & taso dot K), Kay Month, Pete Zandia, Visuals: Croma / Artwork: B & W Exhibition Minas Ορφανίδου 4.1ος όροφος / 22:00
  • 13, 14, 15 & 16/10 46α ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2011 ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «Εγωγραφία, η γεωγραφία τού άλλου» Σκηνική κατάσταση – Αφιέρωμα στο Δημήτρη Δημητριάδη Ώρα έναρξης : 21:00 / Κρατήσεις : 6973512863 / Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ, 5 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι)
  • ΠΕΜΠΤΗ 13/10 LOLA NIKOLAOU GALLERY Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει την τελευταία δουλειά της Λυδίας Βενιέρη, καθώς και την πρώτη μονογραφία της ‘’Theogony’’ από τις εκδόσεις Charta, 2011 Τσιμισκή 52 19.00 – 23.00
  • Παρασκευή 14/10 Το πολυσυζητημένο βιβλίο της Μαρίας Στασινοπούλου «Κυρία, με θυμάστε;» (εκδόσεις Κίχλη) θα παρουσιαστεί στο Underground Εντευκτήριο (Δεσπεραί 9, Θεσσαλονίκη, περιοχή Διεθνούς Εκθέσεως) στις 8.30 το βράδυ.
  • Παρασκεύη 14/10 Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Νέες πέννες της Θεσσαλονίκης» παρουσιάζει μια νέα συγγραφέα τη Στυλιάνα Γκαλινίκη. Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξ. Σβώλου ώρα 19:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Παρασκεύη 14/10 Αποθήκη 8 στο λιμάνι AUditors DOmination Live band DJ set: The Trouble (Γιάννης Δρίζης & Χρήστος Εξαρχόπουλος) 22:00
  • Σάββατο-Κυριακή 15-16/10 Spitimou Groundfloor Rolling city weekend! Οι Cool Cats με το Rollin' City festival παρουσιάζουν τις κουλτούρες των δεκαετιών του ’30, ’40, ‘50 μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, θεματικών events και μουσικών συναυλιών Φράγκων 3
  • Σάββατο 15/10 Gaia Live Belleruche
    ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: €10 – €12 Εισιτήρια διαθέσιμα στο: bellerucheband-eorg.eventbrite.com ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΤΑΜΕΙΟ:€15 Σημειο Προπωλησης: Metropolis Record Store Οι πορτες ανοιγουν στις 21.30 'Εναρξη : 22.00 Δόξης 1 & Σαλαμίνος
  • Παρασκευή 14 -15/10 Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ και η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ στο club του Μύλου Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00μ.μ. Τιμη εισiτηριου: 15€
  • Κυριακή 16/10 Live στο Club του Μύλου Third Eye Foundation 20.15 Matt Elliott 21.15 Bracken 22.00 Chapelier Fou 22.45 Manyfingers 23.30 Third Eye Foundation Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30 Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 18 ευρώ, ταμείο 23 ευρώ. Προπώληση: Λωτός, Metropolis, Stereodisc.
  • Δευτέρα 17/10 Οι εκδόσεις Δήγμα και τα βιβλιοπωλεία Μπαρμπουνάκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Μανάφη ‘Η μηλιά – μια ιστορία αγάπης’’, στο Κατώι του Βιβλίου (Μητροπολίτου Ιωσήφ 18) στις 8.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας Γαλάτεια Βασιλειάδου, φιλόλογος Συντονίζει ο συγγραφέας Ιορδάνης Κουμασίδης.
  • Δευτέρα 17/10 Μουσική Σκηνή “Stage” «Καναρίνι μου γλυκό» ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ Σκηνοθεσία: Roy Sher-Ελπίδα Μαρκιανίδου Ερμηνεύουν: Μάρθα Φριντζήλα, Yasmin Levi, Mehtap Demir Ώρα έναρξης: 21:00 Είσοδος: 15 € Stage 26ης Οκτωβρίου 27
  • Δευτέρα 17/10 Club Μύλος 9η Γιορτή jazz Θεσσαλονίκης MODE PLAGAL “HUMAN TOUCH” Προσέλευση: 21:00 Τιμή εισητηρίου: 15 ευρώ, Φοιτητικό: 12 Ευρω, e-ticket: 10 ευρω e-ticket
  • Τετάρτη 19 Οκτωβρίου Θέατρο «ΌΡΑ» (Τσιμισκή και Αντωνίου Καμάρα 3 – έναντι Χ.Α.Ν.Θ.) “Μπρατσέρα” Ένα καράβι γεμάτο παραμύθια. Μια παράσταση αφήγησης για μεγάλους Αφηγείται η Ανθή Θάνου και τη συνοδεύει με τη μουσική και τα τραγούδια του ο Παναγιώτης Κούλελης. Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 19, 20, 21 Οκτωβρίου 2011στις 21.30 Κρατήσεις: 2310232799 και 6986803477. Τετάρτη 19 Οκτωβρίου Θέατρο «ΌΡΑ» (Τσιμισκή και Αντωνίου Καμάρα 3 – έναντι Χ.Α.Ν.Θ.) “Μπρατσέρα” Ένα καράβι γεμάτο παραμύθια. Μια παράσταση αφήγησης για μεγάλους Αφηγείται η Ανθή Θάνου και τη συνοδεύει με τη μουσική και τα τραγούδια του ο Παναγιώτης Κούλελης. Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 19, 20, 21 Οκτωβρίου 2011στις 21.30 Κρατήσεις: 2310232799 και 6986803477
  • Τετάρτη 19/10 – Σάββατο 22/10 Cine: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 5th Thessaloniki International Short Film Festival (TiSFF) Το TiSFF θα προβάλλει και φέτος τις καλύτερες ταινίες ξένων και Ελλήνων σκηνοθετών και 5 ειδικά αφιερώματα: – Sarajevo City of Film – KIMUAK , Filmoteca Vasca – ONE TAKE Festival, from Croatia – Athens Short Film Festival Psarokokalo τα καλύτερα Γαλλικά animation τού 2011 είσοδος ελεύθερη
  • 46α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

    α) ΑΝΕΤΟΝ (2310869869): “CONTRACTIONS” του Μαικ Μπαρτλετ, Σκην: Μαρία Γρίβα Παίζουν: Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ. (15-16 Οκτ, 21.00μμ), Είσοδος Ελεύθερη
    β) ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (2310821231): “Εν Λευκώ – Αφιέρωμα στον Δημήτρη Δημητριάδη”, Σκην: Σοφία Καρακάντζα (13-16 Οκτ. 21.00μμ)
    γ) ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (τηλ. 2310877777): “Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά – Αφιέρωμα στον Ο. Ελύτη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του”. Μια παραγωγή της Πειρ. Σκηνής Τέχνης και της Σχολής Θεάτρου Α.Π.Θ. (15 Οκτ. 21.00μμ), Είσοδος ελεύθερη

  • ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ (2310 229.249) : “Ουτοπίξ, ένα βότσαλο στη λίμνη” – Κείμενα&Σκηνοθεσία: Θ. Βελισσάρης, Παίζουν: Βελισσάρης, Δημητρακόπουλος, Καλπενίδου. Κάθε Παρασκεύη-Κυριακή 21.15μμ

  • ΑΜΑΛΙΑ (2310-821483) : “Λιωμένο Βούτυρο Revisited” του Σάκη Σερέφα, Σκην: Σίμος Κακάλας, Παίζουν: Κακάλας, Κούζα, Μαυρίδου. Από Τετάρτη 19 Οκτ 2011 και για λίγες παραστάσεις

  • ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ (τηλ. 2310 262 051): “CAVEMAN” του Rob Becker – Σκην: Αν. Παπαστάθη, Παίζουν: Βλ. Κυριακίδης. Κάθε Παρασκεύη – Κυριακή 21.00μμ (εώς 16/10)

  • ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ (2310-210308 και 69372348940: “Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας” της Π. Φυλακτάκη – Σκην: Β. Οικονόμου, Παίζουν: Τίγκας, Περδίκης, Βασιλειάδου, Μιχαηλίδου. Έναρξη: 21.15μμ – είσοδος ελεύθερη για ανέργους

  • ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ (2310-423925): “Το Τάβλι” του Δ. Κεχαϊδη. Σκηνοθετούν και παίζουν: Ν. Ορφανός-Κων/νος Κάππας, Πέμπτη-Κυριακή 21.00μμ (13-23 Οκτωβρίου 2011)

  • ΚΘΒΕ – Ε.Μ.Σ. (Υπερώο): “Ιστορίες για Αρκούδες-Τρία μονόπρακτα του Α. Τσέχοφ” – Σκην. Γ. Καλατζόπουλος, Παίζουν: Πανταζής, Χατζηιωάννου, Ζαφειριάδης Κάθε Τετάρτη&Κυριακή 19.00μμ. Κάθε Πέμπτη-Παρασκεύη-Σάββατο στις 21.00μμ (εως 23/10)

  • ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ (2310-823444) : “Χαίρω πολύ Νόρα” – Σκην: Λουκία Βασιλείου, Παίζουν : Θεοφανίδου, Νεοχωρίτη, Δασκάλου- Χρηστάκη, Δημητριάδη Κάθε Παρασκευή – Δευτέρα, 21.00μμ (έως 16 Οκτωβρίου)

  • Hotel Ariston – Bienalle νέων (2310-285 329) : Ο «Λύκος» – Σκηνoθετούν και παίζουν: Αστάρτη Αθανασιάδου – Αχχιλέας Χαρίσκος. 14/10 Παρασκεύη, 22:30μμ

  • SEESAW CAFE-BAR (6947991407) : One night stand up comedy, Κείμενο-Παρουσίαση: Χρύσα Κοτσαρίνη, κάθε Τετάρτη 21.00 (εως 26 Οκτ. 2011), Είσοδος δωρεάν

  • VIS MOTRIX (2310-228161): Ο Συγγραφέας και ο αδερφός του συγγραφέα – Σκην: Σπ. Αθηναίου, παίζουν: Γκαγκάνης, Κουρής, Λιάσιος. Κάθε Παρασκεύη (22.30μμ) Σάββατο & Κυριακή (21.00μμ) (μέχρι 25 Δεκ 2011)

  • ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ (Τηλ. 424 132-3) : «Ο Ποιητιτής και η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας» από την ομάδα παιδικού θεάτρου «ΣΚΟΙΝΙ-ΚΟΡΔΟΝΙ» Κείμενο-σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου, Κυριακή στις 12μ.μ. (εως 16 Οκτ. 2011)
  • ΘΈΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ (Τηλ. 2310 423925) : “Η Χώρα των πουλιών”, Σκην: Γιάννη Καλατζόπουλου. Κ. Γακίδης, Χ. Μαστρογιαννίδης, Κ. Μαυροφρύδου (Κάθε Κυριακή 11.30πμ)
  • ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΑ (Τηλ. 2310232799 και 6948295890): “Καροτοπάντζαρο, ντοματόπρασσο, μαϊντανομαρούλι, κι ένα κρεμμύδι λείπει (λύπη;)” από την ομάδα Angelus Novus Σκην. Δαμ. Κωνσταντινίδης (Κάθε Κυριακή στις 12μμ)
  • ΘΕΑΤΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΝΕΙΡΟΥ (Τηλ. 6972.702870) : “Στρουμφοπάρτυ!!!” Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ηλιάδης (Κάθε Κυριακή 11.30πμ)
  • ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (Τηλ. 2392 063711 – 6976514633): “Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον” από την ομάδα Μαγικές Σβούρες Σκην: Δημήτρης Αδάμης (Κάθε Κυριακή 11.30πμ)

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...