HomeΘέματαΦωτοτυπατζού

Φωτοτυπατζού

Φίλη παπαδιά,
θα σου εξομολογηθώ πόνο βαριόμοιρο, διακοπές δεν πήγα εφέτο, μέσα στα νεύρα είμαι. Μην κοιτάς που ο Εξώστης σου έδινε ραντεβού για Σεπτέμβρη, πονηρό σκοπό είχε. Μιλήσαμε οι ανύπαντρες της φυλλάδας με τη φιλενάδα Διαμαντοπούλου και οργανωθήκαμε όλο το καλοκαίρι πριν ανοίξουν τα σχολειά, κυρίως αυτή η Γ’ Λυκείου, που τόσο διαβάζουν τα πουλάκια μου, σχώρα μου τα υποκοριστικά, πουλιά σκέτο.
Έδωσα όλα τα μισθά του ΟΑΕΔ να αγοράσω φωτοτυπικό, η αρχισυντάκτρια πήρε λάπτοπ με εξτέρναλ ντι βι ντι αρ, σατανικά πράγματα, που λέει και ο προκομμένος σου στο μπλογκ «Ο λεβέντης Ντερτιλής, ο άντρας ο πολλά βαρύς». Πέρασα τον Αύγουστο να κάνω σεμινάρια στα ΙΕΚ ‘ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2081’, χειρίστριας πολυμηχανήματος με ειδίκευση στο δεκαεφτάχρονο μαθητή και μόλις κουτσόμαθα τη σελίδα μπρος πίσω, έστησα το μηχάνημα στο Α’ Λύκειο Τούμπας που συγχωνεύτηκε με το Β’, Γ’ και Δ’, τίγκα στο αγχωμένο πουλάκι, σου λέει. Ο δικηγόρος μου πάντως υποστηρίζει ότι η φωτοτυπία δεν υπάγεται στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της αποπλάνησης ανηλίκου, μόνο η τσάντα σπάιντερμαν και η έκδοση σχολικού βιβλίου με εξώφυλλο, οπότε αδίκως με φωνάζουν στο περιοδικό τεκνατζού. Όσο για την αρχισυντάκτρια, εξαφανίστηκε η ρουφιάνα, την πέτυχε φίλος βοσκός, παλιό φλερτ μου, κάπου στην Πίνδο έξω από νυχτερινό τριτάξιο Γυμνάσιο. Φήμες ανυποστήρικτες λένε ότι είχε ζαλωθεί τα έξι ντι βι ντι της σειράς ‘Πανεπιστήμιο για πήδημα’. Ναι, αυτά που κυκλοφόρησε το ΠΑΣΟΚ σαν κουρίκουλουμ για τον απόφοιτο 2011-2012.
Μαρή πρεσβυτέρα, που να τη χαίρεται ο Μάικ ο Φασολάκης τη Μαρί Κυριακού της Παναγιάς ανήμερα, έμαθες τις νέες τάσεις από το Κάμντεν? Εκεί που με κουτούπωνε προχτές ο Μήτσος, σταματάει και μου ζητά 300 λίρες. ‘Τι λίρες, γιαβρίμ, 10 ευρώ έχω στο στρώμα μέσα, παρ’ τα όσο προλαβαίνεις, μην σου δώσω δραχμές οσονούπω.’ ‘Τι να τα κάνω βρε μπάζο τα ευρώ σου, η Amy Winehouse έδινε στον πρώην της 150 λίρες για ένα φιλί, όχι για κοτζάμ Μήτσο να σε πασπατεύει τέταρτο της ώρας’, είπε ο γλυκός μου και με άφησε στην κάψα μου πάνω. Άδικα ψάχνουν αν πήγε από οβερντόουζ η κολλητή, ωσάν την Πάρνηθα καμένη και απ’ το Χάρο λαβωμένη. Αυτή την έφαγε σίγουρα η Λένα του ψιλικατζή, που είναι χίπστερ στο φίκι φίκι, τη θυμάμαι εγώ να ρωτάει ξαναμμένη αυγουστιάτικα πού αλλάζουν λίρες.

Φίλη – υποστηρίκτρια της καύσης νεκρών, επειδή πολλά με καίνε εκεί που καίγομαι πολύ και εγώ μονοφαγού δεν είμαι, ουδέ ακοινώνητη, μηδέ και η μοναδικιά κομπλεξική της πόλης, στείλε με καλέ τον πόνο σου στο [email protected] ή φέισμπουκ μι και θα στα πω όλα, να μου βγει το όνομα, Οσία Ευθυμία μου, της φίλης αδερφής ανάφτρα.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...