HomeUrbanitiesΦοίβη άνοιξέ μου το ψυγείο σου!

Φοίβη άνοιξέ μου το ψυγείο σου!

Επιμέλεια: Αγγελική Παρασχά

Πρόσωπα αγαπημένα που το όνομά τους είναι συνώνυμο με το φαγητό μας μιλάνε για τις κρυφές γαστρονομικές απολαύσεις τους, τι έχουν πάντα στο ψυγείο και ποιο φαγητό είναι αυτό που τους κάνει να αισθάνονται αγάπη και θαλπωρή.  

Χωρίς αμφιβολία όλοι μας λατρεύουμε το φαγητό. Η συζήτηση για το φαγητό είναι η μόνη συζήτηση που δεν θα σε βγάλει από τα ρούχα σου . Γύρω από ένα τραπέζι μπορεί εύκολα να ανάψουν τα αίματα για την πολιτική αλλά ποτέ επειδή κάποιος δεν τρώει μπάμιες. Οι άνθρωποι λατρεύουν να μιλάνε για φαγητό, είναι μια παγκόσμια γλώσσα και έχει τρομερό ενδιαφέρον να ακούμε ιστορίες για τις διατροφικές προτιμήσεις των άλλων. Τι τρώνε για μεσημεριανό; Τι θα μαγείρευαν μια Κυριακή και τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο τους.

H  Φοίβη-Άννα Κρυστάλλη από μικρή λάτρευε την μαγειρική και τα ζώα. Εγκατέλειψε την δικηγορία, μετά την άσκηση της σε δικηγορική εταιρία, και σπούδασε ξανά ζαχαροπλαστική και αρτοποιία. Μαζί με την αδερφή της, Αλεξάνδρα, δημιούργησαν μια digital κοινότητα για όσους αγαπάνε την ποιοτική γαστρονομία και μοιράζονται όμορφες εικόνες και γευστικές εμπειρίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. (https://www.instagram.com/pak.sisters/ ) Η Φοίβη- Άννα όταν απέκτησε και το δεύτερο σκυλάκι της δημιούργησε την εταιρία KYON-natural pet products που έχει σαν κύρια παραγωγή τα χειροποίητα μπισκότα για σκύλους. https://kyonproducts.com/ 

  • Φοίβη γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα. Ποιο φαγητό σε παίρνει αγκαλιά;

Αν και γενικά δεν υπέρ της σύνδεσης φαγητού-συναισθήματος η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε comfort foods, το δικό μου είναι ψητός σολομός με λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκοπατάτες, άλλωστε είναι πολύ εύκολο απλά τα βάζεις όλα μαζί στο φούρνο με λίγο μπούκοβο, κόκκινο πιπέρι, μέλι και λεμόνι!

  • Τι απαγορευμένο κρύβεις στο καλάθι του σούπερ μάρκετ;

Το πιο «απαγορευμένο» είναι η πλαστική σακούλα αν δεν έχω φέρει την πολλαπλής χρήσεως και έχουν τελειώσει στο super Market! Είμαι κατά του να ονομάζουμε ή να έχουμε στο μυαλό μας προϊόντα που συνδέονται με το φαγητό ως απαγορευμένα γιατί μας κάνει να τα αναζητούμε περισσότερο. Καλό είναι να συμπεριλαμβάνουμε τα πάντα με ισορροπία. 

  • Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;

Φυσικά μήλα! Η αδερφή μου με κοροϊδεύει ότι είμαι το άλογο από τη παιδική ταινία eldorado, πεθαίνω για μήλα είναι το πιο «χρήσιμο» φρούτο το παίρνεις παντού μαζί σου με τεράστια ευκολία, αργεί να ωριμάσει, είναι χορταστικό, και όταν μαγειρεύεται σωστά μπορεί να γίνει ιδανικό επιδόρπιο. Ένα από τα αγαπημένα μου σνακ είναι μήλο με τυρί ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ!!! Δοκιμάστε το. Επίσης έχεις τεράστια επιλογή σε ποικιλία. Τα αγαπημένα μου είναι τα κόκκινα από το Πήλιο ! 

  • Όταν καλείς κόσμο στο σπίτι τι υπάρχει πάντα στο τραπέζι;

Θα έλεγα σαλάτα με αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και κάποιο αποξηραμένο φρούτο. Πάντα είχαμε σαλάτα στο τραπέζι με όλα τα φαγητά από μικρή ηλικία, όποτε σίγουρα αυτό. Και λευκό κρασί. 

  • Μια αγαπημένη συνταγή από το χρονοντούλαπο.

Λοιπόν είναι μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή που την είχα ανακαλύψει στο διαδίκτυο όταν ακόμη ήμουν στο Γυμνάσιο.

Παίρνουμε μια έτοιμη ζύμη σφολιάτας, την απλώνουμε και τοποθετούμε μια μαρμελάδα της επιλογής μας, προσωπικά διαλέγω φρούτα σου δάσους. Βάζουμε αρκετή ποσότητα και από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι τυρί Bri. Κλείνουμε σαν φάκελλο με ζύμη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20’. Τέλειο και πανεύκολο ορεκτικό για το χειμωνιάτικο τραπέζι .

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...