HomeNewsroomΦεστιβάλ Επταπυργίου: Πρεμιέρα με Ρεμπούτσικα, επί σκηνής...

Φεστιβάλ Επταπυργίου: Πρεμιέρα με Ρεμπούτσικα, επί σκηνής 270 καλλιτέχνες

Επτά παραγωγές και 15 παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν συνολικά 270 καλλιτέχνες περιλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, στου Φρούριο του Επταπυργίου.Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός για φέτος έχει χτιστεί γύρω από τη γυναίκα και την έμφυλη βία, ενώ θα επιχειρηθεί να γίνει μία προσέγγιση που φωτίζει τις διαφορετικές πλευρές της γυναίκας στο διάβα του χρόνου.Ανάμεσα στην πληθώρα των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Επταπυργίου για φέτος, είναι η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Δημήτρα Γαλάνη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Γιώτα Νέγκα, ο Δημήτρης Μπάσης, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Σημειώνεται πως το 75% του συνόλου των καλλιτεχνών που θα ανέβουν στη σκηνή φέτος στο Φεστιβάλ Επταπυργίου κατάγονται από την Κεντρική Μακεδονία.

“I PAGLIACCI” η σημαντικότερη παραγωγή

Η Όπερα του Ruggero Leoncavallo “I PAGLIACCI” έρχεται στις 10, 11, 12 & 14 Ιουλίου 2024 και αποτελεί τη σημαντικότερη παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου Θεσσαλονίκης.

Στην παραγωγή αυτή, το φιλοθεάμον κοινό θα μεταφερθεί στη δεκαετία του ’50. Πρόκειται για μία περίοδο που ακόμα υπήρχε το “χρώμα” του ιταλικού νότου, που τα απόνερα του πολέμου εξωθούσαν ανθρώπους, όπως η Νέντα, σε δύσκολες επιλογές επιβίωσης και που ακόμα η ενδοοικογενειακή βία και το bulling όχι απλά δεν κατακρίνονταν αλλά θεωρούνταν δείγματα ισχύος και δημοφιλίας. Πρόκειται για μία περίοδο στην οποία ο θεατής έχει αναφορές και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να κατανοήσει, να αποκωδικοποιήσει και να σηματοδοτήσει τα σκηνικά μηνύματα.

Έρωτες, ζήλια, έμφυλη βία, εκδίκηση, ντύνονται με μερικές από τις γνωστότερες και πιο δραματικές μελωδίες οπερατικής μουσικής, γεμάτες πάθος, δημιουργώντας έτσι στιγμές βαθιάς συγκίνησης, που από την πρώτη παρουσίαση του 1891, στοιχειώνουν τραγουδιστές και θεατές και διαχρονικά ταξιδεύουν μέχρι και σήμερα και δένουν στενά με την τραγική κοινωνική πραγματικότητα κακοποίησης και το ολοένα και πιο διογκωμένο κίνημα του MeToo.

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή με την ΚΟΘ και το ΚΘΒΕ, όπου επί σκηνής θα βρίσκονται 50 τραγουδιστές.

Πρεμιέρα με αφιέρωμα στην Ευανθία Ρεμπούτσικα

Η αυλαία για το φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου ανοίγει στις 5 Ιουνίου με αφιέρωμα στην ταλαντούχα μουσικό Ευανθία Ρεμπούτσικα η οποία μαζί με την Έλλη Πασπαλά θα ανέβουν στην σκηνή και χαρίσουν στους θεατές ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι γεμάτο από χρώματα και μυρωδιές Ανατολής και Δύσης.

Πρόκειται για μία συνεργασία με γυναικεία ματιά, ευαισθησία και διάθεση, όπου η κάθε μία από τις δύο εξαιρετικές καλλιτέχνιδες θα δώσει το δικό της ξεχωριστό στίγμα.

SKGlive!: Από την παράδοση στο σύγχρονο

Στο πλαίσιο του στόχου του Φεστιβάλ Επταπυργίου για προώθηση των νέων καλλιτεχνών που ζούνε και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, εντάσσεται φέτος στον προγραμματισμό μία συναυλία με τέσσερα νέα σχήματα με κοινό μουσικό τόπο την παράδοση.

Τα σχήματα αυτά είναι τα εξής: Alenti Quintet, Argalios, Κούπες και Les Filadores.

Το εισιτήριο για τη συγκεκριμένη παραγωγή είναι στα 5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Εισιτήρια ΕΔΩ.

Related stories

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...