HomeNewsroomΤο 1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θέρμης συμμετέχει στο διαγωνισμό...

Το 1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θέρμης συμμετέχει στο διαγωνισμό “Εικονική Επιχείρηση” της ΣΕΝ/JA Greece

Το 1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θέρμης για πρώτη φορά συμμετέχει στον 3ο διαγωνισμό “Εικονική Επιχείρηση” της ΣΕΝ/JA Greece!

Το Junior Achievement Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί μέλος του Junior Achievement Worldwide. Στόχος του οργανισμού αυτού είναι η στήριξη των προσπαθειών της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτόμο σκέψη, φέρνοντας σε επαφή μαθητές και εκπαιδευτικούς με εξαίρετους επιχειρηματίες, ιδρύματα, πρόσωπα του χώρου της δημοσιογραφίας και της πολιτικής.

Ο μαθητικός αυτός διαγωνισμός, που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εντάσσει μαθητές και εκπαιδευτικούς στον περίπλοκο στίβο της επιχειρηματικότητας και σε συνεργασία με τους μέντορές τους οι μαθητές γνωρίζονται με τις βασικές έννοιες του κόσμου της οικονομίας και μέσα από αυτή τη βιωματική διαδικασία προωθούν τη δική τους καινοτομία.

Με μέντορα την κυρία Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΤΕ και μέλος του ΔΣ του JA Greece, οι Ε^4κφραστές της φύσης και της τέχνης την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Mediterranean Cosmos θα παρουσιάσουν τη δική τους εικονική επιχείρηση. Έμπνευσή τους αποτέλεσαν τα βραβευμένα έργα των μαθητών σε διάφορους μαθητικούς διαγωνισμούς της Ελλάδας, όπως ο διαγωνισμός ζωγραφικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα “Μέλισσες και Επικονιαστές της γης”, ο διαγωνισμός ζωγραφικής του μουσείου Κυκλαδίτικης Τέχνης με θέμα “Ο άνθρωπος στο κέντρο” και ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής του θεσμού “Ευγένεια 2023” με τίτλο “Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη”, αλλά και διάφορα περιβαλλοντικά προγράμματα με κέντρο τον άνθρωπο, τη φύση και τη τέχνη.

Οι έξι μαθητές και μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, αφού επέλεξαν τα έργα για την επιχείρηση, τα εκτύπωσαν σε μπλούζες και σε υφασμάτινες τσάντες ζωγράφισαν με ειδικά χρώματα φιλικά προς το περιβάλλον έργα εμπνευσμένα από τη φύση και τον άνθρωπο.

Το όραμα της επιχείρησης είναι η ένταξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες στον επιχειρηματικό κόσμο. Έτσι, θα μπορέσουν τα παιδιά αυτά να ανακαλύψουν νέες πτυχές των δυνατοτήτων τους για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Η δράση αυτή στηρίζεται από τις υπεύθυνες καθηγήτριες τους προγράμματος Ειρήνη Σοϊλεμέζη (ΠΕ 88.02 Τεχνολόγος Γεωπονίας), Ψύλλου Αγορίτσα (ΠΕ 02 Φιλόλογος), καθώς και της αμέριστης βοήθειας της Κότση Σπυριδούλας (ΠΕ 08 Εικαστικός).

Related stories

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...

“Baby Reindeer” ή αλλιώς η πιο ειλικρινής σειρά για την κακοποίηση

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σειρές και ταινίες που βασίζονται σε...

Oι πιο όμορφες και λουλουδιαστές αυλές: Oι εκκλησίες που αγαπάμε

Η Θεσσαλονίκη, κρύβει μέσα της μυστικούς κήπους που ανθίζουν...