HomeInterviewsΤο πρώτο podcast στην Ελλάδα με 2...

Το πρώτο podcast στην Ελλάδα με 2 Drag Queens, γίνεται στη Θεσσαλονίκη

Rainbow mermaids: το πολύχρωμο podcast, το μικρό Παρίσι κι οι δυο drag queens που δίνουν την πολύχρωμη πινελιά τους.

Η Mystic Van Rouge κι η Katina Bella είναι 2 από τις λίγες drag queens της Θεσσαλονίκης, που πρόσφατα ξεκίνησαν το δικό τους podcast/vidcast «Rainbow Mermaids». Είχαμε τη χαρά να τις γνωρίσουμε καθώς και την υπέροχη ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες κι όλοι μαζί δημιουργούν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Η Ηλιάνα Ηλιάδου, τρύπωσε στο στούντιο για συζήτηση και φωτογραφίες.

Πώς ξεκίνησε αυτό το podcast;

Mystic Van Rouge: Ήταν μια δική μου ιδέα που ξεκίνησε το καλοκαίρι όταν συνειδητοποίησα πως δεν θα έχω την πρωινή μου δουλειά αλλά αντ’ αυτού πολύ ελεύθερο χρόνο. Τότε μου ήρθε η ιδέα αυτού το podcast/vidcast που θα έχει LGBTQ+ θεματική που θα το παρουσίαζαν 2 Drag Queens – κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Μέσα από πολλή σκέψη και σχεδιασμό δημιουργήθηκε το Rainbow Mermaids, που θα κάνουμε συνεντεύξεις με ανθρώπους εντός κι εκτός της κοινότητας, θα μιλάμε για τα πάντα κι ελπίζω να σας αρέσει.

Γιατί επέλεξες την Katina Bella για συμπαρουσιάστρια;

Katina Bella: Ήθελε μια γλάστρα! Ήρθα κι εγώ λοιπόν με τα πολλά φύλ(λ)α μου να δώσω το χρώμα μου.

Katina Bella 

Mystic Van Rouge: Είμαστε πολύ κοντά, έχουμε μια σχέση 20 χρόνων. Εγώ νιώθω πως είμαι αρκετά σοβαρή οπότε σκέφτηκα την Katina που είναι τρελή για να δώσει μια άλλη πινελιά. Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτή. Μου φέρνει μια ισορροπία.

Τι θέλετε να περάσετε μέσα από αυτό;

Mystic Van Rouge: Θέλουμε να δώσουμε φωνή στις Drag Queens, γενικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό βλέπουμε ένα πόλεμο τα τελευταία χρόνια διότι είναι παρεξηγημένο αυτό που κάνουμε. Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτό που κάνουμε είναι μια μορφή τέχνης, δύσκολη κι απαιτητική. Δεν είναι συνώνυμο του σεξουαλικού προσανατολισμού. Επιδιώκουμε να τα βάλουμε σε μια σειρά και να γίνει κατανοητό σε όλους ότι είμαστε άνθρωποι που αγαπάνε την τέχνη που παράγουν. Γι’ αυτό θέλουμε να γίνει προσβάσιμο για όλους τους ανθρώπους και συμπεριληπτικό χρησιμοποιώντας ,για παράδειγμα, υπότιτλους. 

Katina Bella: Οι Rainbow Mermaids θα έχουν πάντα ένα κομμάτι για τις Drag Queens, είναι το κομμάτι μας. Από τον εξώστη κατεβαίνουμε στην πλατεία και βγαίνουμε μπροστά για να δείξουμε ποιοι είμαστε σε όλους, για να εκφραστούμε και να γίνουμε ένα.

Mystic Van Rouge

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη drag πλευρά σας με μια λέξη;

Katina Bella: Για μένα η drag περσόνα μου είναι η ηρωίδα μου, το φάρμακό μου. Μόλις γίνομαι αυτή παθαίνω κάτι, κουμπώνω σε αυτή απευθείας. Ξεχνάω όλα τα άλλα και σαν τον Superman, βάζω τη στολή μου και γίνομαι η Katina Bella με τις υπερδυνάμεις μου.

Mystic Van Rouge: Μια όμορφη διέξοδος από τη καθημερινότητα. Μεταμορφώνομαι σε κάτι που με κάνει να νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα.

Τι σας προκαλεί η μετάβαση από την πραγματικότητα στην drag πλευρά της; Πώς το διαχειρίζεστε;

Mystic Van Rouge: Νιώθω πολύ όμορφα. Η στιγμή της μετάβασης είναι πολύ σημαντική μα συνάμα και περίεργη. Ως gay αγόρι, έχω λιγότερη αυτοπεποίθηση κι όταν γίνομαι Mystic με βοηθάει πάρα πολύ. Όπως είπε κι η Katina, η Mystic για μένα είναι μια super ηρωίδα που μεταμορφώνομαι και πλέον δεν είμαι εσωστρεφής κι ήσυχος όπως είμαι στην καθημερινότητα μου, στη δουλεία μου κ.λπ. Κανείς δεν φανταζόταν ότι εγώ φοράω 18 πόντους τακούνια, βάζω πολύχρωμα ρούχα, περούκες και βγαίνω στην παρέλαση του Pride. Για μένα, λοιπόν, η μετάβαση κι η έκβαση είναι μια υπερδύναμη. 

Katina Bella: Διαχειρίζομαι τη μετάβαση σαν ένα πάρτυ: ζω απλά και λιτά και ξαφνικά ανοίγω μια πόρτα και – τσουπ – μου κάνουν έκπληξη. Σαν να μπαίνω σε μια αίθουσα γεμάτη αγάπη, αγαπημένους μου, μπαλόνια, χρώματα, χαμόγελα, χαρά. Ανοίγοντας αυτή τη πόρτα, έγω γίνομαι ένα άλλο πρόσωπο που τολμώ να κάνω όσα δεν θα έκανα και να βγαίνω μπροστά.

Πώς θα περιγράφατε τη ζωή μιας drag queen στην Θεσσαλονίκη;

Katina Bella: Είναι πολύ δύσκολα γιατί τα ωράρια που δουλεύει μια drag είναι η ώρα που κόβονται οι κλήσεις. Μετά από ένα ολόκληρο βράδυ σόου είτε δεν θα βρίσκουμε θέση να παρκάρουμε είτε θα βρίσκουμε ένα ροζ χαρτάκι! Το ροζ μου αρέσει αλλά όχι το ποσό που λέει επάνω! Όμως, για να είμαι ειλικρινής τη Θεσσαλονίκη δεν την αλλάζω.

Mystic Van Rouge: Η ζωή μιας drag εδώ είναι πολλή όμορφη αλλά και περιορισμένη όσο αφορά τον επαγγελματικό τομέα. 

Τι σας έκανε να θέλετε να παραμείνετε στη Θεσσαλονίκη και να κάνετε αυτό που αγαπάτε;

Katina Bella: Η αγαπημένη μου συγγραφέας κι ηθοποιός Ρούλα Πατεράκη είπε ότι η Θεσσαλονίκη τοπογραφικά βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το Παρίσι. Άμα αφαιρέσεις κάνα δυο προβληματάκια της πόλης νιώθεις λες κι είσαι στο Παρίσι.  Άρα ζω στο μικρό Παρίσι.

Mystic Van Rouge: Αγαπώ την πόλη μου γιατί διατηρεί ακόμα αυτό το ρομαντισμό και τη γλυκιά μελαγχολία, βλέπω τον όμορφο ουρανό της Θεσσαλονίκης και μου θυμίζει αυτόν του Παρισιού που έχω επισκεφτεί. Νιώθω και πιστεύω πως εδώ μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα. Πρακτικά, όμως, έχω εδώ ρο δικό μου σπίτι και το drag δεν μπορεί να μου προσφέρει την οικονομική δυνατότητα να μείνω κάπου αλλού. Όλα αυτά μου προσφέρουν μια ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πράγμα στην πόλη; Τι θα θέλατε να εξελιχθεί σ’ αυτή;

Mystic Van Rouge: Μου αρέσει το παρεΐστικο κλίμα που επικρατεί, η Μητροπόλεως κι όλα τα στενά της, Απολαμβάνω ιδιαίτερα τις βόλτες μου εκεί. Επίσης, μου αρέσει η Βαλαωρίτου κι ο παλμός της το βράδυ και ο κόσμος που μπλέκεται. Αυτό που θα ήθελα και βλέπω σιγά σιγά να αλλάζει δεν είναι στην πόλη, μα στους ανθρώπους της. Ας αρχίσουμε να αποδεχόμαστε πως όλοι δεν είμαστε ίδιοι, δεν ντυνόμαστε το ίδιο αλλά ο καθένας είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Ας αρχίσουμε να είμαστε πιο συμπεριληπτικοί και ανοιχτοί στο δικαίωμα του άλλου να κάνει ό,τι θέλει εφόσον δεν βλάπτει τον εαυτό του και τους γύρω του. Ας γίνουμε λίγο πιο πολύχρωμοι.

Katina Bella: Πέρα από το τεράστιο και πολύχρωμο Thessaloniki Pride, όπου χωράμε, φοράμε τα καλά μας, μοιράζουμε αγάπη κι είμαστε αυτό που πραγματικά νιώθουμε, λατρεύω τα στενά της πόλης, τη μεγάλη της παραλιακή και τους όμορφους περιπάτους που μπορείς να κάνεις εδώ μόνος σου ή με καλή παρέα, κάνοντας φιλοσοφικές και μη συζητήσεις. Είναι τα γραφικά μαγαζάκια που έχουμε. Η μυρωδιά της τηγανιτής πατάτας στις ταβέρνες στα Κάστρα και την Άνω Πόλη. Εύχομαι να δω αυτό το μετρό που τόσα χρόνια περιμένω για να αποσυμφορήσει επιτέλους την κίνηση που επικρατεί στους δρόμους. 

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...