HomeUrbanitiesLife guideΤο πανέμορφο και γραφικό βλαχοχώρι με τη...

Το πανέμορφο και γραφικό βλαχοχώρι με τη συγκλονιστική θέα βρίσκεται στο όρος Τίταρος

Λιβάδι Ολύμπου: κοντά στην φύση και την σύγχρονη ζωή

Πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά, γραφικά σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός χωριού που σου υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης και επαφής με τη φύση!

Πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά, γραφικά σοκάκια και παραδοσιακά σπίτια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός χωριού που σου υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης και επαφής με τη φύση!

Εχει πληθυσμό περίπου 2.500 μονίμων κατοίκων και το επάγγελμα που ασκούν μεχρι και σήμερα είναι η κτηνοτροφία, αλλά και η γεωργία. Η συνολική έκταση του μοναδικού χωριού είναι 142 τ.χλμ. Αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό ειδικά για ολιγοήμερες διακοπές, υποσχόμενο πως δεν θα σου λείψει τίποτα.

Απέχει λίγο παραπάνω από μια ώρα από την Λάρισα, 40 λεπτά από την Ελασσόνα και περίπου μιάμιση ώρα από την Θεσσαλονίκη. Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις από την Αθήνα, θα χρειαστείς περίπου 5 ώρες. Η πρόσβαση όμως από όλα τα σημεία είναι εξαιρετικά εύκολη. Βρίσκεται στο όρος Τίταρος σε υψόμετρο 1180 μέτρων.

Σε μια ξεχωριστή πλατεία στην αρχή της περιοχής θα συναντήσεις μεγάλα ουζερί που περιμένουν να γευτείς τα μοναδικά τους πιάτα. Φυσικά την παράσταση κλέβουν τα νόστιμα φαγητά της ώρας (μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κυνήγι!) αλλά θα συναντήσεις επίσης πιτσαρία, κρεπερί και ζαχαροπλαστεία. Στην μέση περίπου του χωριού, θα συναντήσεις και τον συνεταιρισμό γυναικών. Όπως αντιλαμβάνεσαι εδώ θα γευτείς “μαμαδίστικο” φαγητό με την σπεσιαλιτέ να αποτελεί η πατσαβούσα (με συκώτι και μυρωδικά). Φυσικά δεν λείπουν τα κεφτεδάκια, μοσχάρι, πρασοτηγανιά και άλλα εκλεκτά φαγητά, που θα σου μείνουν αξέχαστα.

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 02.05-08.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Άνοιξαν την πόρτα οι θεατές επιτέλους...

Ημέρα Ελευθεροτυπίας και Σινεμά

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου γιορτάζουμε...

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...