HomeUncategorizedΤο ζευγάρι που έχει δυο μαγαζιά με...

Το ζευγάρι που έχει δυο μαγαζιά με βίντατζ ρούχα το ένα απέναντι από το άλλο

Φωτογραφίες: Eυτυχία Παλτσίδου
 Η Έλενα και ο Νίκος, από την Πιερία, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και έμειναν για τα καλά ξεκινώντας τη δική τους επιχείρηση. Το ιδιαίτερο με το V for Vintage είναι πως… είναι 2 μαγαζιά σε ένα  και για την ακρίβεια από τη μια μεριά θα βρείτε το αντρικό section και από την άλλη το γυναικείο!
Πείτε μας την ιστορία του μαγαζιού…
Το V for Vintage προυπήρχε από το 2013 σε άλλη οδό με διαφορετική διοίκηση, συγκεκριμένα στην Λεοφ. Στρατού. Τέλη του 19 το ανέλαβα εγώ (Έλενα Γκαβοτάσιου) και το μετέφερα στο κέντρο, στην Αρμενοπούλου συγκεκριμένα.
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας ο κόσμος το αγκάλιασε πάρα πολύ. Ξεκίνησα με κατά βάση γυναικεία ρούχα και στην πορεία πρόσθεσα και κάποια Unisex. Όσο περνούσε όμως ο καιρός δημιουργούνταν η ανάγκη για δεύτερο χώρο με Unisex-ανδρικά κομμάτια. Γι αυτό λοιπόν μετά από 2μιση χρόνια, το 2022 αποφασίσαμε να το ανοίξουμε ακριβώς απέναντι από το γυναικείο, με τον σύντροφό μου Νίκο Μεταξιώτη, όπου το διαχειρίζεται κιόλας.
Aλήθεια, ποιο είναι το background σας;
Έλενα: Γεννήθηκα στην Κατερίνη, σπούδασα Οικονομικά & έκανα μεταπτυχιακό στο Ηλεκτρονικό εμπόριο στη Θεσσαλονίκη. Οι προηγούμενες δουλειές μου είχαν να κάνουν κυρίως με το κομμάτι του digital marketing. Παράλληλα όμως με αυτές είχα και έναν λογαριασμό στο Instagram όπου πουλούσα vintage ρούχα από την προσωπική μου συλλογή, κυρίως από ταξίδια στην Ευρώπη, και καθώς είχε επιτυχία σκεφτόμουν να το συνεχίσω ως κύρια δουλειά μέχρι που είδα ότι πωλούνταν η επιχείρηση του V for Vintage στη Στρατού… τη συνέχεια τη γνωρίζετε!
Νίκος: Γεννήθηκα και έζησα έως τα 10 στο Λιβάδι Ολύμπου, αργότερα μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από τη Λογιστική στις Σέρρες και ξεκίνησα να εργάζομαι σε επιχειρήσεις με αντικείμενο την οικονομική διαχείριση. Βέβαια πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε η επιθυμία να ανοίξει τη δική μου επιχείρηση, χωρίς να ξέρω ακριβώς το αντικείμενο. Σε αυτό βοήθησε η γνωριμία μου με την Έλενα.
Τι θα βρούμε;
Έχουμε κυρίως 80s, 90s και κάποια 70s & 2000. H αγαπημένη μας όμως είναι αυτή των ’80s. Και στυλιστικά & μουσικά. Επίσης στο κατάστημα θα βρεις και αξεσουάρ όπως γυαλιά, ζώνες, μαντήλια και μπιζού.
Aλήθεια τι ηλικίες είναι όσοι περνούν την πόρτα σας;
Eχουμε απο 15 έως 75 (κυριολεκτικά 75, υπάρχουν σταθερές πελάτισσες της γειτονιάς που εκτιμάνε την ποιότητα των vintage ρούχων!) Χαιρόμαστε πολύ που απευθυνόμαστε σε τόσο μεγάλο ηλικιακό εύρος. Το κάθε ηλικιακό γκρουπ επιλέγει για διαφορετικόυς λόγους τα vintage ρούχα.  Οι νέοι συνήθως λόγω της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, επιλέγουν τη βιώσιμη μόδα. Ακόμα για λόγους styling, σε μας μπορείς να βρεις πολύ ιδιαίτερα κομμάτια που σίγουρα θα ξεχωρίζεις. Μεγαλύτερες ηλικίες μας επιλέγουν κυρίως  λόγω καλής σχέσης ποιότητας-τιμής, καθώς οι εταιρείες που έχουν πλέον ποιότητες όπως βαμβάκι-λινό-μετάξι είναι αρκετά πιο ακριβές έως απλησίαστες.
Τι σας αρέσει και τι όχι στη Θεσσαλονίκη;
Μας αρέσουν πολύ τα vibes της πόλης και ο αέρας της (όχι με την κυριολεκτική σημασία). Παρόλο που είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη, περπατιέται εύκολα και μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα τον κύκλο σου και να κάνεις νέες γμωριμίες καθώς ο κόσμος της είναι αρκετά ανοιχτός. Επίσης τρελαινόμαστε με το φαγητό της! Δεν μας αρέσει το κυκλοφοριακό χάος των τελευταίων ετών καθώς και η κατάσταση της καθαριότητας. Μισούμε επίσης τη δημόσια συγκοινωνία της και τη μιζέρια που προκαλεί στην καθημερινότητα των πολιτών. Το κλίμα είναι ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, καθώς η υγρασία δεν βοηθάει στον ποιοτικό ύπνο.
To soundtrack της μέρας σας όσο είστε στο V for Vintage;
Λοιπόν η ημέρα μας ξεκινάει με ραδιόφωνο, συγκεκριμένα με τον kosmo της ert.
Κατά τις 2 επιλέγουμε τις δικές μας λίστες, με funk, soul, reggae, hip hop, rock n roll, indie αλλά και new wave ρυθμούς, αναλόγως τη διάθεση. Γενικά δίνουμε μεγάλη σημασία στις μουσικές επιλογές, μας αρέσει ο κόσμος να απολαμβάνει την παραμονή του στο χώρο μας και να έχει μία ωραία συνολική εμπειρία αγοράς.
Γιατί επιλέξατε αυτή τη γειτονιά;
Όταν ήμουν φοιτήτρια στο Βόλο, ερχόμουν τακτικά Θεσσαλονίκη, και μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η γειτονιά και σκεφτόμουν πως αν μετακόμιζα θα την επέλεγα. Οπότε μόλις πάρθηκε η απόφαση για το όλο εγχείρημα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές. Είδα καταστήματα σε διάφορες περιοχές αλλά με κέρδισε η Αρμενοπούλου. Μας αρέσει η νεανική και ζωντανή πνοή που δίνουν οι φοιτητές στην ευρύτερη γειτονιά και η γοητεία του κέντρου…
Aρμενοπούλου 29

Related stories

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε...

Οι ταινίες της εβδομάδας 02.05-08.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Άνοιξαν την πόρτα οι θεατές επιτέλους...

Ημέρα Ελευθεροτυπίας και Σινεμά

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου γιορτάζουμε...

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...