HomeMind the artΒιβλίοΤο βιβλίο μιας φωτογράφου είναι το αφιλτράριστο...

Το βιβλίο μιας φωτογράφου είναι το αφιλτράριστο ντοκουμέντο της φυλομετάβασής της

Το μοντέλο και καλλιτέχνις Charley Dean Sayers κατανοεί την αναγκαιότητα των αποχρώσεων στο νέο της βιβλίο με τίτλο «17th November». Η συλλογή φωτογραφιών, ιατρικών εντύπων και ημερολογιακών καταχωρίσεων καταγράφει την εμπειρία της από την εγχείρηση αλλαγής φύλου στην Ταϊλάνδη το 2017, προσφέροντας μια ανελέητα ειλικρινή ιστορία της μετάβασης σε ηλικία 18 ετών.

Χωρίς να φοβάται την οδυνηρή πραγματικότητα της μετάβασης, οι αναμνήσεις της αντιστέκονται στον πειρασμό των προβλέψιμων αφηγήσεων ενδυνάμωσης, αναγνωρίζοντας αντίθετα τον πόνο, τον κόπο και το άγχος της μετάβασης. Τα πορτραίτα δείχνουν μια φοβισμένη 18χρονη, ανήσυχη για το γεγονός ότι θα υποβληθεί σε μια απίστευτα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, το ημερολόγιό της καταγράφει συναισθήματα τρόμου και ντροπής, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας σηματοδοτούν το επώδυνο και συνεχές ταξίδι της ανάρρωσης.

«Η τρανς κοινότητα σπάνια έχει το δικαίωμα να είναι αφιλτράριστη, όταν όλα παρουσιάζονται μέσα από έναν τόσο καθώς πρέπει φακό από όλους τους άλλους» λέει η Sayers. «Ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο αγωνιζόμενοι απλώς για να έχουμε τα βασικά δικαιώματα και την αυτονομία πάνω στο φύλο και την έκφρασή μας, που όταν τελικά μας παρέχεται υγειονομική περίθαλψη, νιώθεις ότι δεν είχες χρόνο να επεξεργαστείς τι πραγματικά σημαίνει αυτό. Δεν έχεις χρόνο να σταματήσεις και να νιώσεις τις διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα σου. Τελικά θα έχει αίσιο τέλος, αλλά είμαι έτοιμη για όλη την αναταραχή που θα ακολουθήσει;».

Related stories

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...

“Baby Reindeer” ή αλλιώς η πιο ειλικρινής σειρά για την κακοποίηση

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σειρές και ταινίες που βασίζονται σε...

Oι πιο όμορφες και λουλουδιαστές αυλές: Oι εκκλησίες που αγαπάμε

Η Θεσσαλονίκη, κρύβει μέσα της μυστικούς κήπους που ανθίζουν...