HomeMind the artΤι κοινό έχουν το γκράφιτι, η αρχιτεκτονική...

Τι κοινό έχουν το γκράφιτι, η αρχιτεκτονική και η τέχνη του πλεξίματος;

“FLUFFY FLUX: A journey from Streets to Home”
Η Toss Gallery παρουσιάζει την έκθεση “FLUFFY FLUX” την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024.

Η έκθεση αποτελεί μια εξερεύνηση στη μοναδική τεχνική πλεξίματος tufting, από το καλλιτεχνικό δίδυμο των Vales και Lazu, γνωστοί και ως 40Roomors.
Διερευνώντας τα όρια της καλλιτεχνικής καινοτομίας, οι 40 roomors διαμόρφωσαν ένα νέο μονοπάτι που θολώνει τη διάκριση μεταξύ του γκράφιτι, της τέχνης του δρόμου, του ψηφιακού σχεδίου και της τέχνης του πλεξίματος δημιουργώντας φανταστικές ιστορίες φτιαγμένες από νήματα.
Η εμφάνιση των 40 Roomors συνέπεσε με μια περίοδο παγκόσμιας αναταραχής, ωθώντας του ίδιους τους καλλιτέχνες να επαναπροσδιορίσουν τη δημιουργική τους έκφραση μέσα στους περιορισμούς της καραντίνας. Το tufting αποδείχθηκε ένα μέσο κατάλληλο για εξερεύνηση, προσφέροντας μια ευχάριστη και πλούσια σε αισθήσεις εναλλακτική λύση απέναντι στη σκλήρή αστική πραγματικότητα. Έτσι μέσω του tufting, οι καλλιτέχνες δοκιμάζουν για πρώτη φορά να ξεπεράσουν τα παραδοσιακά όρια του γκράφιτι και της αρχιτεκτονικής, προσδίδοντας ζεστασιά και υφή στην τέχνη τους.
Για την έκθεσή τους “FLUFFY FLUX”, η αίθουσα της Toss gallery θα μετατραπεί σε ένα χνουδωτό τοπίο από υφές, χρώματα και μορφές, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν και να εξερευνήσουν τη μετάβαση της τέχνης του δρόμου σε μια πιο οικεία, φιλόξενη σφαίρα πραγματικότητας.
Ένα ταξίδι επαναπροσδιορισμού του αστικού περιβάλλοντος μέσα από νήματα, μετατρέποτας τους δρόμους σε ιστορίες και τις υφές σε παραμύθια.
Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:
Οι 40Roomors αποτελούνται από τον Vales και την Lazu. O Vales είναι graffiti artist και ενεργό μέλος του καλλιτεχνικού χώρου NR40 Urban Arts. Με τις εμπειρίες του από τη σκηνή του γκράφιτι ενσωματώνει τη δική του αυθόρμητη γραφή προσδίδοντας μια ωμή ενέργεια στα σύγχρονα υφαντά έργα που δημιουργεί με τη Lazu. Παράλληλα, η Lazu, με σπουδές στην αρχιτεκτονική και κατεύθυνση στο digital design, προσθέτει μια λεπτομερή σχολαστικότητα στα έργα της, ενσωματώνοντας αρχιτεκτονικά στοιχεία και ψηφιακά μοτίβα στον κορμό των δημιουργιών της.
Οργάνωση/ Επιμέλεια Θεανώ Γιαννέζη
Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Μαρτίου, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 6 – 20 Μαρτίου 2024
Ημέρες / ώρες επισκεψιμότητας: Κυριακή με Πέμπτη 19:00 – 23:00, Σάββατο & Κυριακή
20:00 – 00:00
Διεύθυνση: Βηλαρά 1 (ημιόροφος), Θεσσαλονίκη. Είσοδος και από το La Doze Bar

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...