HomeUrbanitiesCafe & BarΤα ωραιότερα νεοκλασικά για τα ανοιξιάτικα ποτά...

Τα ωραιότερα νεοκλασικά για τα ανοιξιάτικα ποτά σας

Κατά πάσα πιθανότητα έχετε ήδη ένα αγαπημένο νεοκλασικό στην πόλη. Είναι όμως κάποια που μας αρέσουν λίγο παραπάνω ίσως γιατί μπορούμε να τα ζήσουμε σε αντίθεση με πολλά νεοκλασικά, που περνάμε απέξω, και τα βλέπουμε να ρημάζουν, και δεν μπορούμε να τα χαρούμε.

Σε αυτή τη λίστα συγκεντρώσαμε τα δικά μας αγαπημένα νεοκλασικά, είστε ελεύθεροι να προσθέσετε τα δικά σας στα σχόλια στο facebook!

Aperito

Είναι η εποχή που όσοι είμαστε στο κέντρο και στα δυτικά, αλλά κι αυτοι στα ανατολικά αρχίζουν να σκέφτονται τις περιοχές όπως η Κρήνη για τις ανοιξιάτικες βόλτες τους! Το Aperito είναι ρομαντικό, διαχρονικό και όμορφο! Με έναν υπέροχο κήπο, καλοφροντισμένο, και ένα κτίριο που θυμίζει πάρα πολλά σε όλους μας, μιας και υπάρχει από το 1987, στην Αρετσού. (Νικ. Πλαστήρα 95)

Έπαυλη Μαρόκου

Είναι ιστορικό κτίριο η έπαυλη Μαρόκου. Βρίσκεται στη Βασιλίσσης Όλγας, και τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινιστεί, και φιλοξενεί τώρα έναν υπέροχο χώρο εστίασης με δύο κήπους/ αυλές. Τέλειο για κάθε στιγμή της ημέρας! Το κτίριο υπάρχει από το 1906, το 1951 πέρασε στην ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου, άλλαξε πάρα πολλές φορές χαρακτήρα, και κατέληξε να γίνει ένα αγαπημένο καφέ μπαρ. (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 133)

Casablanca

Από τα μέρη που θέλεις να ξαναπάς γιατί δεν έχεις προλάβει να καθίσεις σε όλες τις υπέροχες γωνιές του! Ένα επιβλητικό κτίριο με μεγάλη ιστορία που βρίσκεται στη Βασιλίσσης Όλγας επίσης, οικία Μιχαηλίδη παλιότερα λεγόταν Βίλλα Λέβι Μοδιάνο η Θέμελη χτίστηκε το 1888 σήμερα είναι ένα εξαιρετικό μπα ρεστοράν κι εμείς σας προτείνουμε να προλάβω τα τραπεζάκια στο μικρό μπαλκόνι του αυτές οι ροζ φερ φορζέ γράφουνε τέλεια στις φωτογραφίες! (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 18)

Δέντρο στο μπαρ

Άλλο ένα κτίριο που έχει πολύ μεγάλη ιστορία στην οδό βασιλέως Γεωργίου. Ένα ιδιαίτερο café bar που έχει αλλάξει επίσης πολλές φορές χαρακτήρα και έχουν περάσει πολλά μαγαζιά και η Θεσσαλονίκη μέσα του. Ο υπαίθριος χώρος αλλά και το εσωτερικό του είναι εξαιρετικά για όλες τις εποχές αλάνα, τώρα την άνοιξη, βρίσκει τον πραγματικό του χαρακτήρα! Οπωσδήποτε να το επισκεφτείτε.  (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 25)

Tabya

Για το Tabya σας έχουμε ξαναμιλήσει – σημαίνει προμαχώνας και δικαίως λέγεται έτσι γιατί είναι ανάμεσα στα βυζαντινά τείχη. Είναι ένα διατηρητέο κτίριο που ανακαινίστηκε το 2014 και εδώ και 10 χρόνια φιλοξενεί παρέες, φοιτητές που διαβάζουν, πρώτα ραντεβού, εκθέσεις και event. Θα βρείτε εκεί καφέ bar, δισκοπωλείο / βιβλιοθήκη, και εκθεσιακό χώρο. (Κων. Μελενίκου 14)

Pelosof

Στην οδό Τσιμισκή υπάρχει ένα μαγαζί για το οποίο οι άνθρωποι ανεβαίνουν από την Αθήνα για να το επισκεφτούν. Βρίσκεται στην ιστορική στοά Πελοσώφ και είναι ένα από τα must της Θεσσαλονίκης. Iδιαίτερος χώρος, μίνιμαλ διακόσμηση ενώ στον πάνω όροφο συχνά έχει events – είναι σίγουρο πως θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Το διαμαντάκι όμως βρίσκεται στον κάτω όροφο – ένα pop up εστιατόριο που αλλάζει χαρακτήρα ανα μερικούς μήνες. Αυτή τη στιγμή είναι κατάλληλη ώρα για να επισκεφτείτε το νέο εστιατόριο “Would you like to see my Pistola?” (Τσιμισκή 22)

*Τα ρεπορτάζ πόλης είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 02.05-08.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Άνοιξαν την πόρτα οι θεατές επιτέλους...

Ημέρα Ελευθεροτυπίας και Σινεμά

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου γιορτάζουμε...

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...