HomeMind the artΣτη Myrό Gallery θα εγκαινιαστεί η νεότερη...

Στη Myrό Gallery θα εγκαινιαστεί η νεότερη ατομική έκθεση του Βασίλη Τερζόπουλου

Στο Showroom της Myrό Gallery θα εγκαινιαστεί στις 14 Δεκεμβρίου η νεότερη ατομική έκθεση ενός ξεχωριστού ζωγράφου, του Βασίλη Τερζόπουλου.
Ο ιδιαιτέρως αγαπητός Θεσσαλονικιός ρεαλιστής ζωγράφος προσεγγίζει τον χρόνο, τη νεότητα, τη χαρά, τον ερωτισμό, εν τέλει τη ζωή, μέσα από ανθρωπογραφίες που εκπέμπουν με  μοναδικό τρόπο στη ψυχή του θεατή. Αναδεικνύει την ανθρώπινη φυσιογνωμία με μια ιδιαίτερα ζωντανή και ρεαλιστική μορφή, χρησιμοποιώντας μολύβι, μελάνι και κάρβουνο. Το συναισθηματικό βάθος που περνά μέσα από τον καμβά είναι αδιαμφισβήτητο, καθώς η φυσική έκφραση του προσώπου που απεικονίζεται είναι τόσο έντονη και μεταδοτική που σχεδόν μπορεί κανείς να αισθανθεί τη χαρά του πορτραίτου.
Στη νεότερη σειρά έργων που παρουσιάζει στην ατομική έκθεση του στη Myrό Gallery τον Δεκέμβριο του 2023 προσθέτει χρώμα στα έργα του, μία νέα λειτουργική συνθήκη για όποιον έχει παρακολουθήσει στενά την εικαστική παραγωγή του μέχρι σήμερα. Η δεινότητα του καλλιτέχνη να αποδώσει τόσο πειστικά την ανθρώπινη φυσιογνωμία αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ της παραδοσιακής ζωγραφικής και της σύγχρονης τέχνης. Ο καλλιτέχνης, διατηρώντας την ικανότητα να μεταφέρει την ψυχή του μοντέλου του στον καμβά, ενσωματώνει την ατομικότητα και την έκφραση που είναι τόσο σημαντικές στην σύγχρονη τέχνη, προσφέροντας έναν σύγχρονο διάλογο με το θεατή. Η απόδοση του χρώματος, της φωτοσκιάσης και της δομής του προσώπου δεν αποτελεί απλώς μια επίδειξη τεχνικής επιδεξιότητας, αλλά μια εσωτερική αναζήτηση του ανθρώπινου χαρακτήρα και της ψυχολογίας.
Σε μια εποχή όπου η σύγχρονη τέχνη εξερευνά τα όρια της αφαίρεσης, της εγκατάλειψης της παραστατικής ζωγραφικής  και την προσέγγιση στον μινιμαλισμό ή τον κονσεπτουαλισμό, έργα σαν αυτό υπενθυμίζουν την αξία της ανθρώπινης εικόνας και της προσωπικής εκφραστικότητας. Ο ζωγράφος επιλέγει να δώσει βάρος στη λεπτομέρεια και στην ψυχολογική διάσταση στο αντικείμενο της απεικόνισης του, διατηρώντας ζωντανή τη σύνδεση με τον παρατηρητικό ρεαλισμό, που παραμένει ένας πυλώνας στην ιστορία της τέχνης.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη 15:00 – 21:00, Τετάρτη 10:00 – 16:00, Πέμπτη – Παρασκευή 15:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Myro Gallery στο 2310269187.

Related stories

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...

“Baby Reindeer” ή αλλιώς η πιο ειλικρινής σειρά για την κακοποίηση

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σειρές και ταινίες που βασίζονται σε...

Oι πιο όμορφες και λουλουδιαστές αυλές: Oι εκκλησίες που αγαπάμε

Η Θεσσαλονίκη, κρύβει μέσα της μυστικούς κήπους που ανθίζουν...