HomeUrbanitiesΤσικνοπέμπτη: Σε ποια μαγαζιά της πόλης θα...

Τσικνοπέμπτη: Σε ποια μαγαζιά της πόλης θα γίνει χαμός

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκουν τη χαρά τους την Τσικνοπέμπτη καθότι συνδυάζουν τα δυο αγαπημένα τους σπορ – φαί και χαβαλέ.

Οι άνθρωποι μαζεύονται με φίλους και συγγενείς για να επιδοθούν σε γλέντια με κρέας, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Σαρακοστής. Ψητά κρέατα, τσίκνες, εστιατόρια και ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν ειδικά μενού και υπαίθριες εκδηλώσεις ψησίματος για να φιλοξενήσουν την εορταστική ατμόσφαιρα, συνοδεύοντάς τη συνήθως με μουσική στη διαπασών.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

Εδώ βρήκαμε μερικά από τα καλύτερα πάρτι που θα πραγματοποιηθούν την Τσικνοπέμπτη στην πόλη μας. Ξεκινώντας από νωρίς το μεσημέρι, πολλά μαγαζιά της πόλης βγάζουν ψησταριά στο πεζοδρόμιο και ξεκινάνε σιγά σιγά το γλέντι, ενώ σταδιακά μαζεύεται ο κόσμος.

Στο Τζάνγκο τον μπαροκαφενέ, θα δούμε τον φοβερό και τρομερό Μπάμπη Μπατμανίδη, να τραγουδάει μαζί με την κομπανία του και να μας φέρνει στο κέφι, ενώ τρώμε τα σουβλάκια μας.

Το TOΠ στη στοά Καρίπη θα μοσχοβολήσει τσίκνα και γεμίσει γέλια των θαμώνων.

… όπως θα γίνει και στις Βέργες Λάγιες.

Την Τσικνοπέμπτη όμως και οι Ρουμπαγιάτ στήνουν ένα γλέντι δρόμου στο Entopica Bakaleria, στην οδό Καστριτσίου με αύθονο χορό, σουβλάκια και αλκοόλ και φυσικά θα κλείσουμε το δρόμο χορεύοντας…

Φυσικά, στην Αιγύπτου, όπως κάθε χρόνο από νωρίς μέχρι πολύ αργά θα γίνεται τζερτζελές σε όλο τον δρόμο με μπύρες, σούβλες και ηχεία που ξεσηκώνουν το πλήθος με μουσικές, ενώ συμμετέχουν όλα τα μαγαζιά που την περιβάλλουν.

Kαι αν πας στο χαμό της Βασιλέως Ηρακλείου, στα Λουλουδάδικα, πρέπει να περάσεις σίγουρα από ένα από τα πιο παλιά και γνωστά στέκια της περιοχής: τα Βομβίδια.

Αν θέλεις να τη βρεις και να νιώσεις τζάμι, σου έχουμε μια σούπερ ουάου κατάσταση 80s-90s Τσικνοπέμπτη στην Υφήλιο με 6 djs, πολύ χορό και φυσικά, καρναβάλια! Εννοείται όλα οργανωμένα από τον παραγωγό MANoli STAvroulaki που «κρύβεται» πίσω από τα γκρουπ 80’s & 90’s Revisited!

Κι αν θες κάτι λαϊκοποπ τράβα στο Ωραιόκαστρο να ακούσεις την Αναστασία, που θα ξεσηκώσει το κοινό στο αποκριάτικο πάρτι που θα στηθεί στο κέντρο του Ωραιοκάστρου στις 19:00 στην πλατεία της περιοχής.

Και αν και αυτονόητο, κλείνουμε τις προτάσεις μας με την απόλυτη ντίσκο, την Blue Sky, όπου θα χορέψεις με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών σε ένα γλέντι που θα είναι αξέχαστο…

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...