HomeUrbanitiesΤσικνοπέμπτη: Σε ποια μαγαζιά της πόλης θα...

Τσικνοπέμπτη: Σε ποια μαγαζιά της πόλης θα γίνει χαμός

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκουν τη χαρά τους την Τσικνοπέμπτη καθότι συνδυάζουν τα δυο αγαπημένα τους σπορ – φαί και χαβαλέ.

Οι άνθρωποι μαζεύονται με φίλους και συγγενείς για να επιδοθούν σε γλέντια με κρέας, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Σαρακοστής. Ψητά κρέατα, τσίκνες, εστιατόρια και ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν ειδικά μενού και υπαίθριες εκδηλώσεις ψησίματος για να φιλοξενήσουν την εορταστική ατμόσφαιρα, συνοδεύοντάς τη συνήθως με μουσική στη διαπασών.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

Εδώ βρήκαμε μερικά από τα καλύτερα πάρτι που θα πραγματοποιηθούν την Τσικνοπέμπτη στην πόλη μας. Ξεκινώντας από νωρίς το μεσημέρι, πολλά μαγαζιά της πόλης βγάζουν ψησταριά στο πεζοδρόμιο και ξεκινάνε σιγά σιγά το γλέντι, ενώ σταδιακά μαζεύεται ο κόσμος.

Στο Τζάνγκο τον μπαροκαφενέ, θα δούμε τον φοβερό και τρομερό Μπάμπη Μπατμανίδη, να τραγουδάει μαζί με την κομπανία του και να μας φέρνει στο κέφι, ενώ τρώμε τα σουβλάκια μας.

Το TOΠ στη στοά Καρίπη θα μοσχοβολήσει τσίκνα και γεμίσει γέλια των θαμώνων.

… όπως θα γίνει και στις Βέργες Λάγιες.

Την Τσικνοπέμπτη όμως και οι Ρουμπαγιάτ στήνουν ένα γλέντι δρόμου στο Entopica Bakaleria, στην οδό Καστριτσίου με αύθονο χορό, σουβλάκια και αλκοόλ και φυσικά θα κλείσουμε το δρόμο χορεύοντας…

Φυσικά, στην Αιγύπτου, όπως κάθε χρόνο από νωρίς μέχρι πολύ αργά θα γίνεται τζερτζελές σε όλο τον δρόμο με μπύρες, σούβλες και ηχεία που ξεσηκώνουν το πλήθος με μουσικές, ενώ συμμετέχουν όλα τα μαγαζιά που την περιβάλλουν.

Kαι αν πας στο χαμό της Βασιλέως Ηρακλείου, στα Λουλουδάδικα, πρέπει να περάσεις σίγουρα από ένα από τα πιο παλιά και γνωστά στέκια της περιοχής: τα Βομβίδια.

Αν θέλεις να τη βρεις και να νιώσεις τζάμι, σου έχουμε μια σούπερ ουάου κατάσταση 80s-90s Τσικνοπέμπτη στην Υφήλιο με 6 djs, πολύ χορό και φυσικά, καρναβάλια! Εννοείται όλα οργανωμένα από τον παραγωγό MANoli STAvroulaki που «κρύβεται» πίσω από τα γκρουπ 80’s & 90’s Revisited!

Κι αν θες κάτι λαϊκοποπ τράβα στο Ωραιόκαστρο να ακούσεις την Αναστασία, που θα ξεσηκώσει το κοινό στο αποκριάτικο πάρτι που θα στηθεί στο κέντρο του Ωραιοκάστρου στις 19:00 στην πλατεία της περιοχής.

Και αν και αυτονόητο, κλείνουμε τις προτάσεις μας με την απόλυτη ντίσκο, την Blue Sky, όπου θα χορέψεις με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών σε ένα γλέντι που θα είναι αξέχαστο…

Related stories

Στο πανσετάδικο που κάνουν ουρά, ο χρόνος πέρασε και δεν άλλαξε τίποτα

Αν είσαι από εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διακόσμηση...

Κριτική Βιβλίου | Carlo Lucarelli «Η τριλογία του φασισμού».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Carlo Lucarelli «Η τριλογία του φασισμού». Μετάφραση Δήμητρα...

Στο εργαστήρι ζωγραφικής του Αλέξανδρου εκτός από καμβάδες και χρώματα, ζει και μια ολόκληρη 80s ρετροσπεκτίβα

Λέξεις & Φωτογραφίες: Δάφνη Τσάρτσαρου Ο Αλέξανδρος Στουγιαννίδης γεννήθηκε το...

Μπορείς να κοιμηθείς αγκαλιά με τη θάλασσα;

γράφει ο Σπύρος Μπαλτογιάννης Έχω ένα φίλο που χρόνια τώρα...

Σπαθιά, κούκλες, κορώνες και έργα τέχνης: Το σπίτι που θυμίζει θεατρικό σαλόνι

Βίκυ Διαμαντή, δημιουργός/διακοσμήτρια Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου WHO IS WHO Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη...