HomeInterviewsΤα μικρά αναπάντεχα θαύματα της μόδας: Ποιες...

Τα μικρά αναπάντεχα θαύματα της μόδας: Ποιες είναι η Μελίνα και η Αναστασία που φιγουράρισαν και στην βρετανική Vogue

H Aναστασία (αριστερά) και η Μελίνα (δεξιά)

Oι αδερφές Μπουφτα, ξεκίνησαν από χόμπι κάτι που εξελίχτηκε σε full time ασχολία και ξεπέρασε τα σύνορα της πόλης αλλά και της χώρας. Μιλάμε μαζί τους καθώς κάνουμε μια βόλτα στην γειτονιά τους, και επιστρέψαμε στο μαγαζί τους, στην Πατριάρχου Ιωακείμ.
Φωτογραφίες Μαρία Ευσταθιάδου
Πώς ξεκινήσατε την επιχείρηση σας;
Η αλήθεια είναι πώς η ενασχόληση με τη μόδα ξεκίνησε ως χόμπι αν και από την αρχή φλερτάραμε με την ιδέα να το δούμε και ως επαγγελματική δραστηριότητα! Βέβαια, στην αρχή πειραματιζόμασταν με μια οικιακή ραπτομηχανή, φτιάχνοντας ρούχα-πειράματα για να τα φοράμε εμείς και μερικές φίλες μας και σιγά σιγά εξελίχθηκε όλο αυτό σε κάτι παραπάνω. Πάντως είναι κάτι που συνεχώς εξελίσσεται και συνέχεια μαθαίνουμε κάτι νέο μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια.

Αρκετές φορές μαθαίνουμε για εσας νέα εκτός Ελλάδας! Συνεργαζόσασταν με μια μπουτίκ στην Ιταλία και κάποια στιγμή είχατε και αφιέρωμα στην Vogue! Πώς γίνονται κάτι τέτοια θαύματα;

Αυτά τα θαύματα συμβαίνουν όταν τολμάς αλλά και όταν βρίσκεις τις κατάλληλες ευκαιρίες! Η συνεργασία μας με την Ιταλία προέκυψε σε πολύ αρχικό στάδιο του brand, όταν οι ιδιοκτήτριες ενός concept store στη Ρώμη αποφάσισαν να καλέσουν σε συνεργασία διάφορους σχεδιαστές από την Ελλάδα και εμείς αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε! Κάπως έτσι, για μερικές σεζόν τα ρούχα μας βρέθηκαν τελικά στο Μιλάνο (όπου μετακόμισε το concept store).
Η δημοσίευση στη Vogue πάλι ήταν θέμα τύχης μιας και μια φίλη μας που ήδη είχε δημοσιευθεί η δουλειά της σε κάποιο τεύχος μας πρότεινε στην επαφή της στη βρετανική Vogue ως ενδιαφέρον Ελληνικό brand, κι έτσι μας προσέγγισαν και είχαμε τη χαρά να δούμε κι εμείς το brand μας σε επόμενο τεύχος.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πόσο εύκολο είναι να περάσεις από το design, στο να έχεις ένα μαγαζί στο κέντρο της πόλης;

Είναι εύκολο και δύσκολο μαζί! Το design βέβαια δε σταμάτησε ποτέ, απλά προστέθηκε και το μαγαζί στις υποχρεώσεις μας. Από τη μια ένα μαγαζί έχει ένα ωράριο που κάποιες φορές μπορεί να είναι πολύ δεσμευτικό και κουραστικό, από την άλλη όμως είναι ένας χώρος όπου μπορεί η πελάτισσα – είτε αυτή που μας ήξερε από τη διαδικτυακή μας παρουσία, ή αυτή που απλά περνάει και της αρέσει η βιτρίνα μας- να έρθει να δει τη δουλειά μας από κοντά, και να κάνει και τις πρόβες της αν αυτό χρειάζεται. Γενικά μας φέρνει σε πιο άμεση επαφή με το κοινό μας το φυσικό κατάστημα!

Ράβετε και για πελάτισσες στο εξωτερικό! Ως πού… έχουν φτάσει οι δημιουργίες σας;

Ναι, πολύ συχνά μας έρχονται παραγγελίες για το εξωτερικό και μάλιστα συνήθως είναι για μέρη μακρινά και όχι στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας. Με μεγαλύτερη συχνότητα στέλνουμε ρούχα στην Αμερική, αλλά οι πιο ιδιαίτεροι προορισμοί που έχουν ταξιδέψει τα ρούχα μας είναι η Ιαπωνία, το Μακάου και η Σιγκαπούρη και μάλιστα συνήθως πρόκειται για custom δημιουργίες.

Πώς σας φαίνεται η ζωή στη Θεσσαλονίκη; Mελίνα εσύ ήσουν στην Αθήνα και γύρισες στην πατρίδα; Πώς ήταν αυτή η αλλαγή;

Αναστασία: Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μας της καρδιάς μας! Εδώ ζούμε, εδώ δημιουργήσαμε το brand και είναι σίγουρα η αφετηρία μας για αυτό το μεγάλο ταξίδι που κάνουμε! Είναι μια πόλη ζεστή και φιλική προς τους νέους δημιουργούς, αλλά και δύσκολος κριτής. Πιστεύουμε ότι αν κάποιος καταφέρει να κερδίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης, μπορεί να τα καταφέρει παντού.

Μελίνα: Όσον αφορά την επιστροφή μου στα πάτρια εδάφη, ήταν κάτι που ήταν επιλογη μου, τόσο για προσωπικούς λόγους όσο και επαγγελματικούς, και σίγουρα δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Χρειάστηκα λίγο περισσότερο χρόνο προσαρμογής, από ότι περίμενα, μιας και αυτή τη φορά επέστρεψα τριπλή (με τον σύζυγο και τον υιο μας), αλλά πλέον όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και απολαμβάνουμε την ζωή μας στην πόλη μας!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The MAnnequin Collection

Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 10

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...