HomeUrbanitiesCafe & BarΠού στη Θεσσαλονίκη θα πιεις καφέ μέσα...

Πού στη Θεσσαλονίκη θα πιεις καφέ μέσα στο δάσος

της Δάφνης Τσάρτσαρου

Είτε είσαι λάτρης της φύσης, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι όταν ο ήλιος είναι λαμπερός, θέλεις να απομακρυνθείς από το πολύβουο άστυ το συντομότερο και να πιεις ένα δροσερό ρόφημα κάπου με απόλυτη ηρεμία και φυσική ομορφιά.

Αυτό ίσως είναι δύσκολο όταν για να φύγεις από την πόλη θέλεις αρκετό χρόνο και χρήμα. Ευτυχώς υπάρχουν τρεις πραγματικά υπέροχες τοποθεσίες ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που θα σου προσφέρουν ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

Φράγμα Θέρμης

Φράγμα Θέρμης: τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη, τόσο κοντά στη φύση - Thessaloniki Arts and CultureΣτο Φράγμα Θέρμης, μπορείς να περπατήσεις γύρω από τη λίμνη, να φτάσεις μέχρι το γήπεδο των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών και τον Όμιλο Φίλων Κυνηγιού και ύστερα να επιστρέψεις στο σκιερό αναψυκτήριο για να απολαύσεις τον καφέ σου, ενώ αν έχεις παιδιά μπορείς να τα βλέπεις ενώ παίζουν στην παιδική χαρά ακριβώς από δίπλα. Επιπλέον, μπορείς να περπατήσεις μέχρι την απέναντι πλευρά της λίμνης και να βρεθείς στο περιβαλλοντικό πάρκο με τα γηπεδάκια και τα όργανα γυμναστικής.

Πλατανάκια Πανοράματος

Visit the animals - Εικόνα του Πλατανάκια Natura, Πανόραμα - TripadvisorΤα πλατανάκια της Natura στο Πανόραμα είναι μια αγαπημένη τοποθεσία για όσους έχουν οικογένεια (και όχι μόνο) και θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση. Μια υπέροχη δασώδης περιοχή με αιωνόβια δέντρα που προσφέρουν παχιά σκιά, έναν πανέμορφο υδροβιότοπο και βέβαια, το κατάλληλο μέρος για να πιεις τον καφέ σου, αλλά και να φας νόστιμα πιάτα.

Άλσος Συκεών

Στα “ψηλά” της πόλης βρίσκεται το Άλσος Συκεών. Μια καταπράσινη έκταση με δέντρα, στην οποία θα βρεις και το αντίστοιχο spot για να απολαύσεις το καφεδάκι σου στα ξύλινα τραπέζια, ενώ δε χρειάζεται να πούμε ότι κι εδώ είναι η χαρά των παιδιών για παιχνίδι!

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...