HomeUrbanitiesUrbanities

Urbanities

Είχα μόλις τελειώσει από το γυμναστήριο και σαν βγήκα στον πολυάσχολο δρόμο σκέφτηκα πως δεν θα μπορούσε να ήταν τελειότερο το βράδυ για το πάρτυ του «εξώστη». Ζεστό και γλυκό, ποτισμένο με αναμονή και λαχτάρα για αυτό το περιοδικό που έδωσε λέξεις σε νέα παιδιά, μα πάνω απ’όλα όρεξη και έμπνευση για δουλειά σε ένα καιρό περίεργο και θλιβερό.

Περπάτησα με τη Δέσποινα στην Τσιμισκή, κάπνισα ένα τσιγάρο και συζήτησα μαζί της για τις Κάννες. Φτάσαμε στο “Rover” όπου παρέες από νεαρά παιδιά, όμορφα νιάτα και χαμογελαστά πρόσωπα μας χαιρέτησαν και μας υποδέχτηκαν. Όλοι καθισμένοι έξω, κάτω από τον σεπτεμβριανό ουρανό που κρατάει μακρυά βροχές και σύννεφα για όλους εμάς που απόψε γιορτάζουμε τον «εξώστη» μας. Πηγαδάκια, παρέες και μυστήρια φλερτ έδιναν ένα άρωμα από πάρτυ σε σπίτι γνωστού – κάποιος έφερε κεφτεδάκια, κάποιος παγωτό από το περίπτερο στη γωνία και ο επόμενος μας δρόσισε με παγωμένα αναψυκτικά. Στην είσοδο βρήκα το φοβερό αυτό κορίτσι που ανέλαβε την αρχισυνταξία αλλά και να κουμαντάρει όλους εμάς. Η Μαρία λοιπόν,υποδέχεται κόσμο και χαμογελάει. Ο Νίκος, λίγο πιο πέρα, με το ευφάνταστο παντελόνι του και ένα πουκάμισο, κύριος πάντα! Λίγο πιο μέσα, παρέες με αγόρια και κορίτσια που πίνουν και λικνίζονται ντροπαλά στους ήχους του “Rover”. Ψάχνω το Στέφανο – τον ταλαντούχο γραφίστα του «εξώστη» – μάλλον κόλλησε στον «μακ» του ετοιμάζοντας κάποια δουλειά, απ’αυτές που βλέπεις και στάζει το σάλιο από το στόμα. Πίνουμε gin&tonic, καπνίζουμε υπεύθυνα, μιλάμε, γελάμε και γνωριζόμαστε. Μουσικές από το dj-booth, ποτά από το bar και εξώφυλλα «εξώστη» παντού. Ένα κορίτσι τρέχει φορτωμένο με ποτά στο χέρι, η Δέσποινα πιάνει κουβέντα με το Γεωργιάδη και εγώ χαζεύω το μαγαζί. Πέτρα στους τοίχους παντού, μια Vespa κάθεται στη γωνιά με τη χλόη από πάνω της, κορνίζες και καθρέφτες κοσμούν τη νύχτα μας. Η Μαρία πιάνει το μικρόφωνο και καλωσορίζει όλους τους φίλους του «εξώστη».
«Καλώς ήρθατε στο πρώτο μας πάρτυ!»
Και επειδή πέρασες μία εβδομάδα που αφήνει μια πίκρα από κύμινο σκέφτηκα πως θα σου χρειαστεί ένα τσάι «Celestial” με γεύση μήλο-κανέλα. Αφού ζεσταθεί το νερό, βύθισε ένα φακελάκι σε μια μεγάλη κούπα και άφησε για 4 λεπτά. Πρόσθεσε μέλι (κατά προτίμηση) και άφησε να επιπλεύσει ένα ξυλάκι κανέλας. Οι ειδικοί συζητούν για την προσθήκη λεμονιού ή και ουίσκυ. Θα τα βρείτε στο “Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης”.
Καλή ανάγνωση!
Till next week.

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...