HomeInterviewsMonsieur Minimal: Nοσταλγώ κι αναπολώ τα βράδια...

Monsieur Minimal: Nοσταλγώ κι αναπολώ τα βράδια στην Πάστα Φλώρα και τα υπόλοιπα στέκια της πόλης

O Monsieur Minimal επιστρέφει στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, για μια και μοναδική απελευθέρωτική εμφάνιση στο Club του Μύλου.
O αγαπημένος Monsieur Minimal θα είναι και πάλι εδώ – στην πόλη που τον ανέδειξε -για ένα Easteria full band Live Show παρέα με το μαγευτικό νέο single του, το “Desert in your eyes”, που ήδη έχει γίνει το νέο soundtrack του φθινοπώρου.
Με έξι προσωπικά άλμπουμ, πολυάριθμες επιτυχίες και την vintagepop πάντα να βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου τα τελευταία χρόνια, ο μονίμως επίκαιρος Monsieur Minimal είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχει καταφέρει σε κάθε του νέο δίσκο να αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής χωρίς να φοβάται να πειραματιστεί σε νέα μονοπάτια… και με κάποιο μαγικό τρόπο να το κάνει πάντα με επιτυχία!

Γειά σου Χρήστο! Σε τι φάση της ζωής σου σε βρίσκουμε;

Τριφασική με όλη την σημασία της λέξης. Έρχομαι από μια δύσκολη και έντονα συναισθηματική χρόνια γεμάτη αλλαγές. Έχασα την αγαπημένη μου μητέρα αλλά ήρθε στον κόσμο ένα νέο γλυκύτατο ανθρωπάκι.

Είναι σίγουρα πολύ καινούργιο όλο αυτό για σένα, αλλά η πατρότητα σου έχει δώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα και μια άλλη οπτική της ζωής, θέλεις να μοιραστείς  λίγες σκέψεις σου μαζί μας;

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να δω τι θα δώσει και τι θα μου πάρει όλο αυτό. Προς το παρόν, απολαμβάνω τις αγκαλίτσες μας και προσπαθώ να βρω τον νέο μου δρόμο έτσι ώστε να κρατήσω μια ισορροπία ανάμεσα στην ζωή πριν το παιδί και την ζωή με το παιδί. Είναι δύσκολα στην αρχή μιας και είμαστε ακόμα στους 2 πρώτους μήνες αλλά η ζωή θα μας δείξει τον δρόμο. Συναισθηματικά είναι κάτι το πρωτόγνωρο κι ανεπανάληπτο και νομίζω πως είμαι έτοιμος να δώσω πολύ αγάπη, όπως έκανε και η μητέρα μου σε μένα.

Μετά από πολύ καιρό επιστρέφεις στη Θεσσαλονίκη, τι να περιμένουμε;

Μια συναυλία για να γουστάρουμε πάνω από όλα. Έχω ετοιμάσει ένα set με την μπάντα μου με παλιότερα και νεότερα τραγούδια από όλη την δισκογραφία μου για μια απελευθερωτική βραδιά γεμάτη χορό, συναίσθημα και πολύ ερωτισμό φυσικά.

Τι ακούς αυτή την περίοδο;

Ακούω ότι έχει να μου πει κάτι, ότι έχει ψυχή, συναίσθημα και μπορεί να με “κουνήσει”. Ότι μπορεί να με εξελίξει, μουσικά, αλλά και συναισθηματικά. Τελευταία απολαμβάνω να ακούω μουσική από βινύλια, τώρα τελευταία ακούω κλασική μουσική. Όσο αφορά το σήμερα μουσικά θα ξεχωρίσω τα παρακάτω συγκροτήματα Khruangbin, Altin gun, Yin Yin, Say she she, Bleachers, Jungle κι από ηλεκτρονική σκηνή τους Bicep.

Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;  

Ετοιμάζω 2 άλμπουμ, ένα με Ελληνικό στίχο, ένα με Αγγλικό. Έχω σχεδόν τελειώσει με το Αγγλόφωνο το οποίο ευελπιστώ να κυκλοφορήσω μέσα στο έτος και παράλληλα δουλεύω και προσπαθώ να ολοκληρώσω το ελληνόφωνο για να πάρει κι αυτό τον δρόμο του από το επόμενο έτος. Μέσα σε αυτά τα άλμπουμ θα εμπεριέχονται και κάποιες νέες εκτελέσεις σε παλιότερα αγαπημένα μου τραγούδια, όπως αυτό της “Πάστα Φλώρα” που μετρατρέπεται σε “Σπαστά Φλώρα” μέσα από μία νέο-vintage ενορχήστρωση και μια maximal ερμηνεία. Κυκλοφορεί ψηφιακά εδώ

https://orcd.co/spastafloracover από την Mo.Mi.Records

Είναι πάντα εποχή για δημιουργία ή θέλει κι αυτό τον δικό του χρόνο και χώρο;

Προσωπικά ποτέ δεν έγραφα εν θερμό άφηνα πάντα να ωριμάσουν μέσα μου τα πράγματα, όποτε λοιπόν νιώθω ότι έχω κάτι να πω… με οδηγεί από μόνο του στο στούντιο και γίνεται άμεση προτεραιότητα μου η ανάγκη μου να δημιουργήσω.

Τι ευχήθηκες να σου φέρει ο νέος χρόνος

Υγεία ψυχική και σωματική πάνω από όλα, να καταφέρω να βρω τις ισορροπίες στην νέα μου ζωή, έτσι ώστε να είμαι δίπλα σε αυτό το μικρό ανθρωπάκι αλλά και να συνεχίσω να δημιουργώ με την ίδια ανάγκη κι αγάπη για να συνεχίσω να παραμένω εραστής της τέχνης μου.

Τι σε συνδέει με την Θεσσαλονίκη και τι σου λείπει;

Με συνδέουν ακόμα κάποιοι φίλοι και ο βορειοελλαδίτικος αέρας της πόλης. Μεγάλωσα στον βορρά και αυτό είναι ακόμα μέσα μου. Είναι οι ρίζες μου. Δεν ξέρω αν μου λείπει κάτι … ίσως οι φίλοι μου. Σίγουρα όμως νοσταλγώ κι αναπολώ τα βράδια στην Πάστα Φλώρα και τα υπόλοιπα στέκια της πόλης. Επίσης νοσταλγώ, την χαλαρή ατμόσφαιρα της πόλης, τουλάχιστον όταν εγώ την ζούσα, το σπίτι μου στην Άνω πόλη και τις βόλτες στο κέντρο που αρκετές φορές με οδηγούσαν σε απρόβλεπτες συναντήσεις κι αυτές με την σειρά τους σε ξέφρενες μπαρότσαρκες.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Monsieur Minimal θα μας παρασύρει στο μουσικό του κόσμο, έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό γεμάτο με όλες τις αγαπημένες “Easteriκες” του επιτυχίες.
**********************************
#MonsieurMinimal #Mylosclub #skg
Γεωργίου Ανδρέου 56, Thessaloníki, Greece
+30 231 051 0081
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα έναρξης: 21:30
Προπώληση Εισιτηρίων @ more.com
Τιμή Εισιτηρίων :
*Earlybirds 10 Ευρώ (έως 10 Ιανουαρίου)
*Online Κανονική Προπώληση 12 Ευρώ
*Πόρτα 15 Ευρώ
***Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό!

 

PHOTO KENTΡΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: Panagiotis Karouzos

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...