HomeUrbanitiesLife guideΟ χορός μπορεί να ενισχύσει τη σχέση...

Ο χορός μπορεί να ενισχύσει τη σχέση γονιού – παιδιού και το κάνει πράξη το C.I. KIDS

φωτογραφίες: Nekti

Το C.I. KIDS (Contact Improvisation for KIDS) είναι μια μοναδική και διασκεδαστική μορφή χορού που ενθαρρύνει την δημιουργικότητα και την σωματική έκφραση. Μια κινητική δραστηριότητα που ενδυναμώνει την σχέση γονέα και παιδιού. Μέσα από σωματικά/διαδραστικά παιχνίδια και με άξονα τη σωματική επαφή, γονέας και παιδί δημιουργούν κοινές εμπειρίες που κάνουν την σχέση τους πιο ουσιαστική.

Μαθαίνουν, μέσα από κινητικές ασκήσεις, να “ακούν” ο ένας τον άλλον, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν. Αναπτύσσοντας την ενεργητική ακρόαση τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν μη λεκτικά, αναπτύσσουν την χωρική τους επίγνωση, βελτιώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες, αντιλαμβάνονται τα όρια τους και αναπτύσσουν την εμπιστοσύνη τους ο ένας για τον άλλον με ασφαλή και ευχάριστο τρόπο.

Το Contact Improvisation μπορεί επίσης να βοηθήσει τα παιδιά και να εξασκήσει τους γονείς  στο να αναπτύξουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν να επιλύουν προβλήματα πιο αποτελεσματικά αφού εκπαιδεύονται μέσω του αυτοσχεδιασμού στο να μπορούν να προσαρμόζονται σε καινούργιες και απροσδόκητες καταστάσεις.

Μέσα από το C.I. KIDS μαθαίνουμε πως να μαθαίνουμε και να μοιραζόμαστε ο ένας από τον άλλον.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα; 

Κατά την διάρκεια της καραντίνας, λόγω του covid 19, δημιουργήθηκε μια ωραία συνήθεια με την τρίχρονη τότε κόρη μου Στέλλα. Νωρίς το απόγευμα βάζαμε μουσική και απλά χορεύαμε μαζί. Αυτό συνέβαινε σχεδόν κάθε απόγευμα. Μέσα σε αυτές μας τις χορευτικές συναντήσεις έβαζα ιδέες από τα μαθήματα του contact Improvisation, την μορφή του χορού την οποία διδάσκω τα τελευταία 25 χρόνια, και παρατήρησα πως η Στέλλα ανταποκρινόταν σε όλες τις προκλήσεις/προσκλήσεις των χορών μας, αβίαστα και με μια εξαιρετική φυσικότητα.

Ταυτόχρονα έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ότι υπάρχει ένας δάσκαλος(Ytai Yatuv) ο οποίος εξερευνούσε το contact Improvisation με παιδιά. Κάλεσα για ένα σεμινάριο την Νίκη Στεργίου η οποία δούλεψε μαζί του και μας εισήγαγε στον κόσμο του CONTAKIDS και από τότε κάθε Σάββατο ξεκίνησαν τα μαθήματα. Κάθε μάθημα είναι και μια νέα εμπειρία!

Για να συμμετάσχει κάποιος στο μάθημα δεν χρειάζεται προηγούμενη χορευτική εμπειρία.

(Για γονείς και παιδιά 2 με 6 ετών)

Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος είναι χορευτής, δάσκαλος, χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής της VIS MOTRIX DANCE COMPANY, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη/Ελλάδα.

Μάθε περισσότερα:

Κράτηση θέσης/πληροφορίες:

[email protected]

6909404158

Κάθε Σάββατο

Ωρα: 11:00 – 12:00

Χώρος: Στούντιο 29Α – Πτολεμαίων 29Α

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...