HomeUrbanitiesΟ Νεκτάριος και η Στέλλα έφτιαξαν ένα...

Ο Νεκτάριος και η Στέλλα έφτιαξαν ένα vintage shop και ένα… μυστικό μπαρ στην καρδιά της πόλης


Τα μπαρ και τα καφέ μέσα σε καταστήματα που πουλάνε ρούχα είναι ειδικά στο εξωτερικό κάτι συνηθισμένο (και τέλειο!). Ειδικά στο Λονδίνο ή το Βερολίνο, πολύ συχνά τα vintage shops έχουν και ένα κομμάτι τους αφιερωμένο σε ένα μικρό καφέ με πολυθρόνες και χώρο για να διαβάσεις ή να κάτσεις με τον υπολογιστή σου. Ήταν ζήτημα χρόνου λοιπόν να το δούμε και στις γειτονιές της πόλης. Και ιδού, ο Νεκτάριος και η Στέλλα ένωσαν την αγάπη τους για τα vintage ρούχα και έκαναν μια διαφοροποίηση προσθέτοντας και το μπαρ τους σε ένα τρελό συνδυασμό ρούχων και εστίασης. Βρεθήκαμε στα δυο τους μαγαζιά και μάθαμε περισσότερα για αυτούς.

Φωτογραφίες: Ευτυχία Παλτσίδου

Νεκτάριος: Η ενασχόληση μου με τα ρούχα έχει ξεκινήσει από παιδάκι καθώς η οικογενειακή επιχείρηση μας είναι η πώληση ρούχων. Μεγαλώνοντας, ταξίδεψα στην Ευρώπη και αγάπησα αμέσως την κουλτούρα του second hand και της ανακύκλωσης και έτσι εμπνεύστηκα για να ανοίξω και εγώ κάτι που θα συνδυάζει τη μόδα με την ανακύκλωση αλλά και τη μοναδικότητα.

Στέλλα: Ήρθα από τη Σάμο στη Θεσσαλονίκη και ως φοιτήτρια πάντα αγαπούσα την μόδα, τα ρούχα, το στυλ, και αγάπησα το βιντατζ λόγο διαχρονικότητας. Ένας διαφορετικός και δημιουργικός τρόπος σκέψης πάνω σε υφάσματα πατρόν και χρώματα. Αγαπώ την ιστορία που έχει το κάθε ρούχο και  που μπορώ να συνδυάζω  ρούχα διαφόρων  δεκαετίων με την σύγχρονη εποχή! Τα vintage ρούχα είναι ένα ταξίδι στο χρόνο που με  εμπνέουν να δημιουργώ.

Μαζί και εν μέσω πανδημίας εμπνευστήκαμε τον δεύτερο χώρο μας. Έχοντας σαν πηγή έμπνευσης τα speakeasy bar αφού σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας υπήρχε η ανάγκη για κοινωνικοποίηση. Οπότε, μόλις βρήκαμε τον χώρο που μπορούσαμε να αράξουμε χωρίς να γινόμαστε ενοχλητικοί για την περίοδο που διανύαμε, φανταστήκαμε αυτόν τον συνδυασμό ρούχων και μπαρ.

Πότε ανοίξατε τα μαγαζιά σας και ρούχα ποιων δεκαετιών θα βρούμε στα ράφια τους;

Το Oldd Fashion άνοιξε  το Δεκέμβριο του 2018 και το Oldd Fashion Rusty Bar άνοιξε το 2022. Στα καταστήματα φιλοξενούμε ρούχα από τη δεκαετία του 70 μέχρι και το 2000.

Στο μαγαζί έχουμε φαρδιά παντελόνια του 90, επώνυμα αθλητικά, είδη σε ζακέτες και φούτερ και φόρμες και γενικά όλα τα ντυσίματα που μας θυμίζουν τις ανέμελες εφηβικές στιγμές μας. Χαλαρά ντυσίματα για κάθε μέρα που βασίζονται στην κουλτούρα του χιπ χοπ και του skate. Στο OlddFashion Rusty Bar θα βρείτε στυλιστικές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Υπάρχουν όλα τα νούμερα και σχεδόν όλες οι κατηγορίες σε παντελόνια.

Αναμειγνύοντας ρούχα όπως τα κλασικά jeans των 80s και 90s με πουκάμισα και παλτό  του 70 μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας μοναδικό ντύσιμο αλλά και κιμονό.

Οι πελάτες σας, τι ηλικίες έχουν; 

Οι πελάτες μας είναι κυρίως φοιτητές που αναζητούν τη μοναδικότητα στο ντύσιμο τους αλλά και άνθρωποι από όλες τις ηλικιακές ομάδες που εκτιμούν τη διαχρονικότητα και την ποιότητα των όσων έχουμε στο μαγαζί.

Τι μουσική παίζετε στο μαγαζί;

Στο OlddFashion παίζουμε κυρίως rnb και hip hop αλλά και ηλεκτρονική μουσική. Από την άλλη, στο Oldd Fashion Rusty οι μουσικές επιλογές κινούνται ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας σε classic rock, πειραγμένα jazz κομμάτια αλλά και ethnic επιλογές.

Tι σας αρέσει και τι δε σας αρέσει στη Θεσσαλονίκη;

Η Θεσσαλονίκη είναι μια υπέροχη πολύ που συνδιάζει το αστικό περιβάλλον με έναν χαλαρό  ρυθμο ζωής. Έχει μια underground κουλτούρα και είναι μια ζεστή φιλόξενη πόλη . Σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στις συγκοινωνίες της πόλης αλλά και στο κομμάτι καθαριότητας.

Mελενίκου 5

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...