HomeInterviewsΟ Μπάμπης Μπατμανίδης έχει γράψει έναν ύμνο...

Ο Μπάμπης Μπατμανίδης έχει γράψει έναν ύμνο για το Μετρό, για να το τραγουδήσουμε στα εγκαίνια

φωτογραφίες: Νικόλας Παρίσσης

Αρχικά απόλυτα καλτ. Έπειτα τραγουδιστής, ντιτζέι, στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός, περφόρμερ. Το λαϊκό παιδί από τη Σταυρούπολη! Το παιδί της πόλης! Κατέβηκε στην Αθήνα αλλά όλο εδώ τριγυρνάει. Θέλει να επιβλέπει το Flyover; Toυ λείπει η υγρασία της Θεσσαλονίκης; 

Μπάμπη, τι κατάλαβες τώρα που έφυγες από την πόλη;

Έλα μου ντέ καιρέ…Η αλήθεια είναι ότι έχει λίγο παραπάνω ζέστα εδώ χάμου, κι αυτό βοηθάει στο να στεγνώνει πιο γρήγορα η μπουγάδα που ήταν και το σημαντικότερο μου πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη.

Διότι όλα τα άλλα τα είχα λυμένα αφού δεν πληρωνόμανε σχεδόν για καμία από τις δουλειές που έκανα(όπως ο περισσότερος κόσμος στην πόλη), αλλά αυτό που μετράει στο εργασιακό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης είναι ότι είμαστε μία οικογένεια, κι ότι πότε ποτέ δε βάζουμε το χρήμα ανάμεσά μας να μας διαφθείρει.

Πες μας τα τραγούδια που δε λείπουν ποτέ από το ρεπερτόριό σου!

Τα δικά μας ασφαλώς.

Μια τρελή ιστορία από τα λάιβ σας;

Έχουμε πάρα πολλές ιστορίες ποια να πρωτοθυμηθώ και όλα αυτά τα λέω γιατί τελικά δεν έχουμε τρελές ιστορίες… ίσως μόνο θεότρελες. Μια από τις πιο έντονες στιγμές ασφαλώς ήταν το μινι τουρ πριν πολλά – πολλά χρόνια στην Ισπανία, με εμένα να κάνω πρόζα στα αγγλικά λίγο καλύτερα από του Τσίπρα και του Άδωνη Γεωργιάδη.

Είσαι και ντιτζέι. Ποιο είναι χειρότερο, να έρχονται και να σου ζητούν τραγούδια ή να μην έρθει κανείς να σου μιλήσει;

Το χειρότερο είναι να μην έρχονται…

Τι σου λείπει από τη Θεσσαλονίκη και τι χαίρεσαι που δε συναντάς πλέον στην καθημερινότητά σου;

Αυτό που μου λείπει από τη Θεσσαλονίκη είναι οι αποστάσεις. Τις οποίες επανεκτίμησα με την κάθοδό μου στην Αθήνα. Πιστεύω ότι ο κάθε Θεσσαλονικιός θα έπρεπε να πηγαίνει ένα εργασιακό Erasmus στην Αθήνα κι ίσως αντιμετώπιζε κάπως διαφορετικά την καθημερινότητά του, όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Βέβαια λόγω επειδή η Θεσσαλονίκη είναι η συμπρωτεύουσα, πλέον οι ιθύνοντες, μας έχουν φέρει και τη συγ-κίνηση η οποία είναι η κίνηση σε όρους λεκανοπεδίου και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Μπορεί να μην έχουμε σε καμία περίπτωση την οικονομική δραστηριότητα και τις υποδομές της πρωτεύουσας, αλλά τουλάχιστον έχουμε την ίδια κίνηση και τις παθογένειες μιας μεγαλούπολης.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου πλάνα;

Τα μελλοντικά πλάνα είναι να καταφέρω να παρευρεθώ στα εγκαίνια του Μετρό της Θεσσαλονίκης για το οποίο έχω γράψει και τον ύμνο όποτε κι αυτά γίνουν ακόμη και σε μία άλλη ζωή. Μπορεί να γίνουν μαζί με αυτά της FlyOver για να μην ξοδευόμαστε, σα να κάνεις γαμοβάφτιση ένα πράμα.

Για την οποία βέβαια FlyOver έχουμε γράψει και τραγούδι το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά των κατασκευών και των υποδομών στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μας live στο RoverBar την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...