HomeInterviewsΟ μηχανικός που έγινε ζαχαροπλάστης και φτιάχνει...

Ο μηχανικός που έγινε ζαχαροπλάστης και φτιάχνει γλυκά – έργα τέχνης σε μια πανέμορφη γειτονιά στο κέντρο

Κείμενο: Aγγελική Παρασχά / Φωτογραφίες Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη

Μας αρέσουν όλες οι νέες προσπάθειες, τα νέα εγχειρήματα, αυτοί που τολμούν και όλοι όσοι κυνηγούν τα όνειρά τους. Ιδίως οι τελευταίοι μας αρέσουν πολλοί. Έχουν τρομερό ενδιαφέρον οι ιστορίες των ανθρώπων που πίσω από κάθε όμορφη βιτρίνα μαγειρεύουν, δημιουργούν και σερβίρουν την ψυχή τους. Το φαγητό είναι κυρίως αγάπη. Έτσι ανακαλύψαμε μια ακόμη όμορφη προσπάθεια. Το Forest. Χωμένο δίπλα σε ένα από τα ιστορικότερα σημεία της πόλης, το Γιαχουντί Χαμάμ , στον πεζόδρομο της οδού Φραγκίνη δίπλα στα λουλουδάδικα της Θεσσαλονίκης. 

Ο Δημήτρης, η ψυχή του Forest, έχει μια από αυτές τις ιστορίες που μας αρέσουν. Μηχανικός στο επάγγελμα με κρυφή αγάπη την μαγειρική κάποια στιγμή αποφασίζει να ακολουθήσει την κρυφή φωνή που του έλεγε ‘πάμε!’. Γράφτηκε σε μια σχολή μαγειρικής και το 2017 φτιάχνει το πρώτο του μενού για το Ύψιλον. Ύστερα ήρθε ο covid και κάπου εκεί, ανάμεσα στις καραντίνες, αποφασίζει να παρατήσει την δουλειά του και να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό που αγαπάει. 

Γιατί Forest; “Η λέξη forest αναφέρεται σε ένα μέρος που όταν περπατάς μέσα του, οι αισθήσεις σου ξυπνάνε γιατί απομακρύνεσαι από όλες αυτές τις αποσπάσεις που μας περιτριγυρίζουν. Αναζητούμε λοιπόν δυνατούς και απλούς συνδυασμούς που θα μας κάνουν περισσότερο παρόντες στη στιγμή. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο. Ήθελα να είναι μέσα στο κέντρο αλλά και κάπως κρυμμένο για να μπορεί να σε απομονώσει για λίγο απ το αστικό τοπίο.”

Το Forest είναι ενα micro-bakery, όπως τα αποκαλούν εκεί στο Αμέρικα, δηλαδή φτιάχνει νοστιμιές γλυκές και αλμυρές χωρίς να φτιάχνει ψωμί και χωρίς όμως να είναι αμιγώς ζαχαροπλαστείο.

Ο Δημήτρης δημιούργησε αυτό τον χώρο αφενός γιατί του αρέσουν οι γεύσεις και οι μυρωδιές του και αφετέρου γιατί σαν νέος μπαμπάς ήθελε τα βράδια να περνάει χρόνο με την οικογένεια του, χωρίς βραδινά ωράρια. Στο μυαλό του η κουζίνα είναι ένας ενιαίος χώρος και του φαίνονται εξίσου ενδιαφέρουσες οι γλυκιές και οι αλμυρές παρασκευές. Το μενού στην αρχή είχε μόνο buns με κάρδαμο, πάβλοβες, μπισκότα με βρώμη και κάποιες χειροποίητες μαρμελάδες. 

Τώρα ψήνουν καθημερινά φρέσκιες ζύμες, buns γλυκά και αλμυρά με διάφορες γεύσεις και επικαλύψεις. Ξεχωρίζουν αυτά με φέτα, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκια ρίγανη. Υπάρχουν πάντα φρέσκα στο ψυγείο τιραμισού, τάρτες και πάβλοβες σε δύο και τρείς παραλλαγές το καθένα, ανάλογα την εποχή και τα φρέσκα διαθέσιμα υλικά.

 Δοκιμάστε τιραμισού με αμαρέτι και μαρμελάδα μανταρίνι!

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...