HomeInterviewsΟ Μανώλης Σταυρουλάκης καταναλώνει απίστευτες δόσεις μουσικής...

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης καταναλώνει απίστευτες δόσεις μουσικής από πάντα και για πάντα

Φωτογραφίες Ιωάννα Καραφυλλίδου

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης είναι ιδιαίτερη περίπτωση εραστή της μουσικής. Του αρέσει το σήμερα, λατρεύει το χτες, και ξέρει πώς να ισορροπεί ανάμεσα στα δυο. Από τη μία παίζει σύγχρονη μουσική στον Fly 104 κάθε μέρα, κι από την άλλη έχει δυο γκρουπ που διοργανώνουν μουσικά θεματικά πάρτυ από τη δεκαετία του 80 (EIGHTIES REVISITED) και του 90 (NINETETIES REVISITED. Στο ενδιάμεσο θα τον βρεις να παίζει μουσική στα ωραιότερα μαγαζιά της πόλης, αλλά και στην Πιερία ή τη Χαλκιδική τα καλοκαίρια, ενώ το παιδί του το Manstaradio (τον ακούς Δευτέρα έως Τετάρτη 15.00 – 17.00) μετρά ήδη 12 χρόνια.

Σαν να μην θέλει να αφήσει καμία νότα να περάσει χωρις να της δώσει την προσοχή του, ο Μανώλης καταναλώνει όση μουσική αντέχει, από πάντα και για πάντα.

Ο Εξώστης εισβάλλει στα στούντιο και τα σπίτια ραδιοφωνικών παραγωγών ή κάνει μαζί τους βόλτες στην πόλη και μαθαίνει ένα τυπικό τους 24ωρο, tips για τον κόσμο των FM και συζητά μαζί τους τα εντελώς ωραία και τα εντελώς απαίσια αυτής της πόλης που αγαπάμε. 

Πώς προετοιμάζεσαι για την εκπομπή; Υπάρχει κάποια ρουτίνα που ακολουθείς;

Καμία απολύτως. Κάθε φορά φτάνω στο ραδιόφωνο και αρχίζω να δημιουργώ την λίστα των τραγουδιών που θέλω να μεταδώσω από το μηδέν. Αυτή έχει να κάνει με τη διάθεσή μου, τα γεγονότα της προηγούμενης μέρας, τον καιρό, τα μηνύματα των ακροατών, κτλ. Ακολούθως σερφάρω σε διάφορα sites προσπαθώντας να εστιάσω σε θετικές ειδήσεις αν και κάποιες φορές η επικαιρότητα με πάει από μόνη της. Δεν είμαι πάντως ο εκφωνητής που απλώς ανακοινώνει τίτλους τραγουδιών… πάντα “ανοίγομαι” στους ακροατές μου, πράγμα όχι πάντα καλό (για ευνόητους λόγους).

Πώς πάει μια τυπική μέρα σου;

Ξεκινάω το πρωί με κάποιες βασικές αναρτήσεις για τις ομάδες μου (80s revisited & 90s revisited), τα ραδιόφωνά μου (manstaradio & purehouseradio) και φυσικά το που δουλεύω το βράδυ. Ακολούθως πηγαίνω γυμναστήριο (ναι, ούτε κι εγώ δεν με αναγνωρίζω… νέα συνήθεια των τελευταίων χρόνων), μετά στην εκπομπή μου στον Fly 104 12:00 με 15:00, έπειτα στη δεύτερη εκπομπή μου στο manstaradio 15:00 με 17:00 και τέλος στο bar/club/restaurant που δουλεύω την εκάστοτε μέρα. Για να σε προλάβω: ναι, τα καταφέρνω και αντέχω!

Μανώλη, εχεις κανένα τιπ για όποιον διαβάζει τώρα και θέλει να ασχοληθει με τον χώρο του ραδιοφώνου;

Να το κάνει μόνο αν αγαπάει ΠΑΡΑ πολύ το μέσο και (εννοείται) τη μουσική. Αλλιώς ούτε δόξα θα κερδίσει, ούτε χρήματα θα βγάλει. Θέλει κόπο, χρόνο και πολλή αγάπη. Πώς πιστεύεις πως το ραδιόφωνο μπορεί να αντέξει στην εποχή των podcasts και των streaming υπηρεσιών; – Βασικά το ραδιόφωνο έχει ήδη αντέξει γιατί έχει κάτι μοναδικό και αναντικατάστατο: είναι ζωντανό, απρόβλεπτο, παθιασμένο… πάλλεται στους ρυθμούς της καρδιάς των ακροατών του, κάτι που δεν μπορεί να κάνει κανένα podcast και κανένα spotify.

Tι είναι αυτό που σε έχει κρατήσει στη Θεσσαλονίκη; 

Η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που αγαπώ εδώ. Κυρίως αυτά.

Μίλησέ μας για όσα δεν αντέχεις στην πόλη – τι θα ήθελες να αλλάξεις… ΧΤΕΣ;

Τη μιζέρια, την εσωστρέφεια, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, την οπισθοδρομικότητά της – γεγονός που φαίνεται από τις πολιτικές επιλογές των Θεσσαλονικιών. Α ναι… και την έλλειψη πρασίνου. Πρέπει να είμαστε μία από τις χειρότερες πόλεις σ’αυτό το θέμα. Βγαίνεις στο εξωτερικό και χαίρεσαι να βλέπεις ανθρώπους να αθλούνται και να απολαμβάνουν τεράστια πάρκα, λίμνες, πράσινο. Εδώ έχουμε… μια παραλία κι αυτή κακοσυντηρημένη.

Ακούς τον Μανώλη κάθε μέρα στον Fly 104, 12-15.00 / 
Και Δευτέρα - Τετάρτη 15.00 - 17.00 στο Manstaradio

Related stories

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του «Τερκενλή»

Το κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή...

Καλοκαιρινή αναμπουμπούλα στα θεσσαλονικιώτικα ραδιόφωνα με ανατροπές

Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ανατρεπτικά ραδιοφωνικά...

Κριτική Βιβλίου | Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος»

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος». Μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη. Εκδόσεις...