HomeNewsroomΟ μαθηματικός που έγινε αγρότης: Παράγει στο...

Ο μαθηματικός που έγινε αγρότης: Παράγει στο Λαγκαδά πολύχρωμα… ζαρζαβάτια!

Γνωστός για τα πολύχρωμα λαχανικά που καλλιεργεί χρησιμοποιώντας παραδοσιακές ποικιλίες ο αγρότης Τηλέμαχος Βακουφάρης μίλησε στην ΕΡΤ για τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων τους που εκτός από το χρώμα ξεχωρίζουν και για τη γεύση τις οποίες προτιμούν οι σεφ που ειδικεύονται στην υψηλή γαστρονομία.

Μιλώντας από την Νυμφόπετρα Λαγκαδά ο καλλιεργητής που έχει σπουδάσει και μαθηματικός δηλώνει αγρότης που παράγει πολύχρωμα λαχανικά κατά παραγγελία για εστιατόρια ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με την επωνυμία «zarzavat».
Όπως δήλωσε στους παρουσιαστές της εκπομπής Newsroom Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά παράγει στα κτήματά του, μεταξύ άλλων επτά είδη καρότων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Κάθε χρώμα στα λαχανικά μας δεν το προσθέτουμε εμείς με κάποια χημική χρωστική ουσία, αλλά το δίνει η φύση. Τα μωβ καρότα έχουν περισσότερη ανθοκυανίνη. Τα κίτρινα καρότα έχουν περισσότερο βιταμίνη Α», εξήγησε ο κ. Βακουφάρης.

Και όπως τόνισε το όλο το εγχείρημα για την καλλιέργεια ζαρζαβατικών ξεκίνησε από την γιαγιά του. «Καλλιεργούμε κάτι το οποίο να έχει αειφορία και μπορούμε να κάνουμε σποροπαραγωγή», πρόσθεσε.

”Κάθε χρώμα στα λαχανικά μας δεν το προσθέτουμε εμείς με κάποια χημική χρωστική ουσία, αλλά το δίνει η φύση. Τα μωβ καρότα έχουν περισσότερη ανθοκυανίνη. Τα κίτρινα καρότα έχουν περισσότερο βιταμίνη Α”

Όπως είπε εκτός από τους ιδιώτες κατά κύριο λόγο πελάτες του είναι gourmet εστιατόρια στην Ελλάδα που αναζητούν κάτι το διαφορετικό.

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Related stories

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του «Τερκενλή»

Το κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή...

Καλοκαιρινή αναμπουμπούλα στα θεσσαλονικιώτικα ραδιόφωνα με ανατροπές

Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ανατρεπτικά ραδιοφωνικά...

Κριτική Βιβλίου | Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος»

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος». Μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη. Εκδόσεις...