HomeInterviewsΟ Κωνσταντίνος έφτιαξε μια όαση που όλοι...

Ο Κωνσταντίνος έφτιαξε μια όαση που όλοι θέλουμε να ζήσουμε μέσα σε αυτή, στο κέντρο της πόλης

Το κατάστημα Timianosfloralhome είναι ένα plant spot στο κέντρο τις Θεσσαλονίκης, με τροπικά φυτά βιολογικής παραγωγής εισαγόμενα από την Ολλανδία.

Eκεί ο Κωνσταντίνος ζει και αναπνέει μέσα σε μια πανέμορφη όαση γνωρίζοντας τα πάντα για ό,τι μπορεί να χρειάζεσαι έτσι ώστε να φτιάξεις τη δική σου στο σπίτι σου. Ανάμεσα όμως στους φίκους και ευκάλυπτους, ανάμεσα σε πόθους και καλαθέες, ο Κωνσταντίνος έχει γεμίσει τα ράφια με design διακοσμητικά αντικείμενα πάντα συνδυασμένα με τα φυτά δημιουργούν την έννοια του happy living που όλοι χρειαζόμαστε.

Από μικρός μεγάλωσα σε ένα ανθοπωλείο. Πάντα μου άρεσε η δουλειά που έκανε η οικογένεια μου ! Αλλά είχα μια αγάπη για τα φυτά και την διακόσμηση λίγο παραπάνω ! Οι γονείς μου έβλεπαν αυτή την επαφή μου με τα φυτά και μου έδωσαν το κίνητρο να σπουδάσω διακόσμηση και μετά να πάω σε ολλανδικό κολέγιο φυτών και να σπουδάσω πάνω σε αυτό με εξειδίκευση στα φυτά εσωτερικού χώρου και με την ψυχολογία φυτών έτσι έγινε πάθος και όχι απλά σπουδές και δουλειά.

Τα φυτά που έρχονται στο κατάστημα μου έρχονται όλα απευθείας από την Ολλανδία κάθε εβδομάδα. Tα επιλέγω πάντα με τη γνώση μου και τη σωστή ποιότητα που πρέπει να έχουν ! Είναι μαγική η στιγμή που είμαι μέσα στα ολλανδικά sites και βλέπω τόσα φυτά από όλο τον κόσμο.

Τα φυτά του εσωτερικού χώρου δεν έχουν εποχή. Πάντα μπορείς να τα αγοράσεις! Άλλωστε δεν υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου στην φύση, είναι τα φυτά που ζουν κάτω από τα μεγάλα δέντρα με μια σταθερή θερμοκρασία και εμείς τα βάζουμε εσωτερικά.

Η άνοιξη και το Φθινόπωρο είναι οι ιδανικές εποχές να πάρουμε φυτά εσωτερικού χώρου γιατί είναι σταθερή η θερμοκρασία και έτσι μπορούν να προσαρμοστούν όπως πρέπει!

Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα δεκτική σε νέα πράγματα αλλά δεν έχει την οικονομική δυναμική να στηρίξει νέα επαγγέλματα. Το θετικό είναι πως οι νέοι άνθρωποι αλλάζουν τα δεδομένα. Αγαπούν πλέον το χώρο τους και ασχολούνται με αυτό. Μέσα σε όλο αυτό ένα σημαντικό κομμάτι πλέον είναι τα φυτά. Σίγουρα υπάρχει μια άνοδος στις πωλήσεις αλλά το κύριο για να αγαπήσει την δουλειά σου ο κόσμος πρέπει να την αγαπάς εσυ αληθινά.

Η πόλη μας είχε μια έλλειψη τα τελευταία χρόνια σε όμορφα μικρά μαγαζιά για καφέ και φαγητό. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες και μεράκι σ αυτό που κάνουν κι αγαπώ πολύ όλα αυτά τα μικρά νέα καφέ και εστιατόρια που φυτρώνουν στην πόλη μας και έχουν κάτι να πουν ! Ένα από τα νέα αγαπημένα μου στέκια είναι το shed.

Μια αγαπημένη κυριακάτικη βόλτα είναι στην οδό Φράγκων. Ίσως γιατί μεγάλωσα σε αυτή την περιοχή και πάντα που δημιουργεί εικόνες! Πάντα υπάρχει κάτι που θα δω και θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον να βγάλω το κινητό μου και να το φωτογραφίσω… H μυρωδιά από τα πλατάνια που υπάρχουν στην περιοχή σε συνδυασμό με την εικόνα αυτή της παλιάς αγοράς, είναι για μένα ένα μικρό χαμόγελο όταν περνάω, και μια βαθιά αναπνοή.

Φωτογραφίες: Φιλαρέτη Χρηστίδη

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...