HomeMind the artDesign - ΑρχιτεκτονικήΟ Θωμάς Γκαρίπης βρίσκεται πίσω από τον...

Ο Θωμάς Γκαρίπης βρίσκεται πίσω από τον μαγικό κόσμο του BeCube Project

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη

Ο Θωμάς Γκαρίπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Παιδάκι έζησε τη δεκαετία του 90′ στην περιοχή του Βαρδάρη, ανάμεσα σε βιοτεχνίες, μηχανουργικούς χώρους, τσαγκάρηδες και εμπορικά καταστήματα. Αργότερα μετακόμισαν με την οικογένειά στην Άνω πόλη και έκτοτε εκεί είναι η μόνιμη του κατοικία. Μελλοντικό του πλάνο είναι να εγκατασταθεί κάποια στιγμή σε ένα νησί των Κυκλάδων.

Η επαγγελματική μου δραστηριότητα ξεκίνησε πολύ νωρίς γύρω στα 15. Οι δικοί μου άλλαξαν επαγγελματική πορεία και από τα ρούχα πήγαμε στο φαγητό. Έτσι εντάχθηκα στον κλάδο της εστίασης από πολύ μικρός και εξειδικεύτηκα σε αυτόν.

Ενδιάμεσα σπούδασε φωτογραφία και βίντεο και παράλληλα έκανε τα πρώτα του βήματα στον κλάδο της φωτογραφίας, ώσπου αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να αλλάξει επαγγελματική καριέρα. Η ανάγκη του για την καλλιτεχνική δημιουργία υπήρχε πάντα μέσα του.

Ήταν η αποφόρτιση της ημέρας και η ευχαρίστηση να δημιουργείς κάτι με τα χέρια σου. Η μεγάλη φθορά κυρίως ψυχολογική που σου προκαλεί ο κλάδος της εστίασης είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα αντέχει κάποιος για πολλά χρόνια. Εγώ ήδη έχω κλείσει τα 25 🙂
Έψαχνα να βρω μέσα μου να κάνω κάτι που θα αγαπώ πολύ! Έτσι, έχοντας ήδη μπει στον χώρο αυτόν, αποφάσισα να φτιάξω ένα φωτογραφικό στούντιο το 2020, που σύντομα θα μου έδινε τα χρήματα που ήθελα. Δηλαδή πάλι το είδα με την λογική και όχι με το συναίσθημα.

Καμιά φορά όμως η ζωή ξέρει καλύτερα τι πραγματικά θέλεις μέσα σου. Αφού το έφτιαξα και επειδή ο χώρος μου είναι αρκετά μεγάλος σκέφτηκα να βάλω μέσα και διάφορα διακοσμητικά που έφτιαχνα από ξύλα θαλάσσης. Μετά έπρεπε να τα βάλω κάπου να φαίνονται. Βρήκα κάποια παλιά έπιπλα και τα μεταποίησα. Το αποτέλεσμα ήταν να μπαίνει μέσα ο κόσμος και να ρωτάει για τα έπιπλα.

Τελικά έγινε ”κατά λάθος” το όνειρό μου πραγματικότητα. Να φτιάχνω καλλιτεχνικά πράγματα με τα χέρια μου και αυτό να αρέσει και σε άλλους.

Εδώ στο εργαστήριο μας κάνουμε οτιδήποτε σχετίζεται με την εικαστική τέχνη. Μεταποιούμε δημιουργικά παλιά έπιπλα για τους πελάτες μας, και είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που έχουμε και δική μας μεγάλη συλλογή μεταποιημένων επίπλων. Παράλληλα φτιάχνουμε διακοσμητικά, φωτιστικά και εικαστικά έργα. Αυτό που πετυχαίνουμε σε κάθε μας δημιουργία είναι να είναι μια και μοναδική! Βλέπουμε το κάθε project σαν κάτι μοναδικό που δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Αυτό μάλλον είναι που αρέσει και στον κόσμο και τον κάνει να αναζητάει κάτι από την δική μας αισθητική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και είναι πρόκληση οι δουλείες που μας αναθέτουν αρχιτέκτονες και διακοσμητές, γι’αυτό και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες και προτάσεις. Επιπλέον, μας ενδιαφέρουν ακόμα και προτάσεις από καλλιτέχνες της πόλης. Ο χώρος μας άλλωστε διατίθεται για μικρά καλλιτεχνικά events (παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, μουσικά live).

Η διαδικασία ολοκλήρωσης κάθε νέας δουλειάς είναι αρκετά απλή. Επικοινωνεί μαζί μας ο πελάτης και μας δείχνει φωτογραφικό υλικό του επίπλου ή του αντικειμένου που θέλει να το μεταποιήσουμε. Έπειτα συζητάμε με τον πελάτη για το πως θα γίνει και ξεκινάει η διαδικασία μεταποίησης. Αναλαμβάνουμε εμείς την μεταφορά του, έρχεται στο εργαστήριο μας το τρίβουμε, το βάφουμε, του κάνουμε πατίνες, του βάζουμε κρυφό φωτισμό, υφάσματα κλπ . Αφού τελειώσει το project το φωτογραφίζουμε επαγγελματικά, το αμπαλάρουμε και το στέλνουμε ξανά στον πελάτη.

3 λόγοι να προτιμήσει κανείς τα προϊόντα μας

1) Το κάθε έργο μας είναι μοναδικό και δεν μπορεί να αναπαραχθεί

2) Αγοράζοντας κάτι από εμάς ο πελάτης βοηθάει στην ανακυκλώσιμη οικονομία που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η γη και η ανθρωπότητα.

3) Τα έργα μας διατηρούνται στο χρόνο τόσο ως κατασκευές όσο και για την αισθητική τους. Παράλληλα αγοράζει κάτι το οποίο είναι φτιαγμένο αποκλειστικά στο χέρι και από την εγχώρια αγορά.

Πως περνάει μια καθημερινή σας μέρα; Διαβάζετε, ακούτε μουσική, βλέπετε ταινίες;

Η αλήθεια είναι ότι μου παίρνει αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα μου η δραστηριότητα αυτή και δεν είμαι από αυτούς που κάθονται. Κοινώς δεν ησυχάζω ποτέ.

Ακούω και παίζω πάρα πολλή μουσική. Η μουσική είναι ο ψυχοθεραπευτής μου. Αυτό που μου λείπει είναι η περισσότερη επαφή με τα παιδιά μου και τη σύζυγο μου. Θα ήθελα επίσης να βρω χρόνο για να ασχοληθώ με τη ζωγραφική σε καμβά που σκέφτομαι σιγά σιγά να την εντάξω και αυτή μέσα στη BeCube Project.

Η BeCube Project βρίσκεται στην Παρασκευοπούλου 38

becubeproject.com

και στο instagram

 

 

 

Related stories

Οι ταινίες της εβδομάδας 02.05-08.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Άνοιξαν την πόρτα οι θεατές επιτέλους...

Ημέρα Ελευθεροτυπίας και Σινεμά

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου γιορτάζουμε...

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...