HomeInterviewsΟ Γιάννης έχει το βιντατζομάγαζο στο οποίο...

Ο Γιάννης έχει το βιντατζομάγαζο στο οποίο ορκίζονται όλοι οι στυλάτοι

της Δέσποινας Πολυχρονίδου

Κολάρο, γραβάτα, πουκάμισο, καμπαρντίνα. Όπως ντύνονταν κάποτε. Αλλά και σήμερα. Γιατί τι είναι η μόδα αν όχι (εκτός από τις μόδες και τους κύκλους τους) κάποια διαχρονικά κομμάτια στη ντουλάπα μας; Κάπως έτσι, ο Γιάννης νοσταλγεί κάτι που δεν έζησε ποτέ αλλά έκλεψε από εκεί τα καλά στοιχεία του μοδάτου παρελθόντος, έχοντας ως κατεύθυνση τη βιωσιμότητα. Θα τον βρεις στο Fabricbasics, ένα κατάστημα vintage ρούχων σε ένα δρομάκι του κέντρου που έχει μια υπέροχη αισθητική, ακριβώς όπως αυτές που θα έβλεπες σε μια ευρωπαϊκή πόλη.

Πότε άνοιξες το Fabricbasics;
Το FabricBasics άνοιξε αρχικά τις ηλεκτρονικές του πόρτες το 2019. Μέσα σε ένα πολύ αρχικό στάδιο μέσα από τα social media και έπειτα μέσα από το δικό του e-shop και τελικά το δικό του φυσικό κατάστημα.

Tι τυπάκια έρχονται στο μαγαζί σου;
Οι πελάτες έχουν αρκετά διαφορετικό style μεταξύ τους. Μου αρέσει που έρχονται διαφορετικοί τύποι πελατών στο μαγαζί μου. Γνωρίζουν μια άλλη αισθητική που είτε θα τους αρέσει είτε οχι. Μεγάλο ποσοστό των πελατών μου έχουν παρόμοια αισθητική με του μαγαζιού, νιώθουν οικείοι με τα ρούχα που δίνω. Επίσης είναι και μεγάλοι λάτρεις του αληθινού vintage και της επαναχρησιμοποίησης παλιών ρούχων.

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την μόδα ;
Η κλίση μου προς την μόδα υπήρχε ανέκαθεν. Από μικρός μου άρεσε να συνδυάζω ρούχα που πραγματικά δε ταίριαζαν μεταξύ τους. Σπούδασα για έναν καιρό ηλεκτρονικών μηχανικών αλλά ήταν κάτι που δε μου ταίριαζε οπότε και έφυγα. Εκείνον τον καιρό άρχισα να ασχολούμαι και να ευαισθητοποιούμαι με την αργή μόδα και πως η επαναχρησιμοποίηση ρούχων είτε vintage είτε καινούριων επηρεάζουν θετικά το περιβάλλον. Άρχισα λοιπόν να αγοράζω μόνο μεταχειρισμένα ρούχα αλλά με κέρδισαν πιο πολύ τα vintage. Η διαδικασία να τα ψάχνω με τις ώρες ήταν κάτι που με γέμιζε και με γεμίζει ακόμα. Έτσι, πήρα την απόφαση να ψάχνω ρούχα και για άλλους και σιγά σιγά αυτό μεγάλωσε σε σημείο που έχτισα το μαγαζί. Πλέον σπουδάζω παράλληλα διοίκηση επιχειρήσεων.

Πού συχνάζεις όταν κλείνεις το μαγαζί και δε δουλεύεις ;
Συνήθως σπίτι μου με τη γάτα και το σκύλο μου. Κάποιες φορές θα βγω στο Νίκης και στο Στέρεο, bars που μου θυμίζουν πολύ το Βερολίνο.

Τι σου αρέσει στη Θεσσαλονίκη και τι όχι ;
Μου αρέσει πολύ που όλα είναι κόντα με τα πόδια. Που συνδυάζει και θάλασσα και βουνό. Είναι μια όμορφη συμπυκνωμένα ωραία πόλη . Αυτό που δε μου αρέσει παρόλα αυτά είναι πως ακόμα εδώ οι άνθρωποι και θα μιλήσω για την ηλικία μου, 20 με 30 ετών, είναι ακόμα πίσω στα πράγματα. Φυσικά υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις δε θα ήθελα να γενικεύω.

Αν έρθουμε να ψωνίσουμε, τι μουσική θα ακούσουμε μπαίνοντας;
Στο μαγαζί παίζουν συγκεκριμένους καλλιτέχνες όπως Michelle Gurevich, Monsier Minimal, Salvatore Adamo, Lana Del Rey και μερικούς ακόμα που δε μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

Μήπως ήρθε η ώρα να μας δώσεις κάποια στυλιστικά tips;
Δε θα ήθελα να σας πω συγκεκριμένα tips διότι δε θα ήθελα να πιστέψετε πως αυτό είναι σωστό και το άλλο όχι. Ένα tip που μπορω να σας πω είναι να δοκιμάζετε πράγματα πάνω σας, αν σας κάνει ένα ρούχο ή ένα χρώμα ευτυχισμένα τότε να το φοράτε. Οι τάσεις της μόδας φεύγουν τόσο γρήγορα καλά – καλά που δε προλαβαίνουμε να αλλάξουμε ρούχα για να βγούμε έξω.

Ποιες μέρες και ώρες είστε ανοιχτά;
Οι ώρες λειτουργίας του φυσικού καταστήματος είναι κάθε Πέμπτη, Παρασκευή 12:00 -18:00 και Σάββατο 13:00 – 18:00. Φυσικά αν γίνει κάποια αλλαγή θα ανακοινωθεί από νωρίς στα social media και στο google maps.

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...