HomeΘέματαΟ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ (LION KING) 3D

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ (LION KING) 3D

Κιν. Σχέδια, ΗΠΑ, 1994, 89 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Άλερς, Ρομπ Μίνκοφ

Το να γυρίζουν οι παιδικοί σου ήρωες στις ίδιες αίθουσες που τους είχες πρωτογνωρίσει είναι σίγουρα μια θετική είδηση. Ο Μουφάσα, o Σιμπα, η Νάλα επιστρέφουν λοιπόν στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή τη φορά με την τεχνολογία του 3D στο πλευρό τους. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

Μην θεωρείτε ότι θα βρείτε κάποια επιπλέον αρετή στον μαγικό τρισδιάστατο κόσμο αυτής της κλασικής πλέον ιστορίας. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη επανέκδοση αφού στο παρελθόν ακουλούθησε σειρά τηλεοπτικών, VHS και DVD ειδικών εκδόσεων και μια κινηματογραφική επανέκδοση σε IMAX. Πρόκειται άλλωστε για μια από τις σπουδαιότερες και πιο πετυχημένες ιστορίες της Ντίσνεϊ των 90ς με την κλασική φόρμα του animation, λίγο πριν η τεχνολογία της Pixar σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα της.

Τα ηθικά μηνύματα του Lion King που συνδέει τον άνθρωπο με τις ρίζες του αλλά και με την έννοια της αυτοσυντήρησης. Το λιοντάρι αποτελεί μια συμβολική επιλογή ως ένα ειβλητικό ζώο σε αυτό το παιχνίδι μετάδοσης του ηθικού μηνύματος της ταινίας. Στα συν της ταινίας το απολαυστικό οσκαρικό σάουντρακ του σπουδαίου κινηματογραφικού συνθέτη Χανς Τσίμερ (αποτελεί άλλωστε το μοναδικό χρυσό αγαλματάκι στην τεράστια διαδρομή του στον χώρο του κινηματογράφου) ενώ τα τραγούδια υπογράφουν οι Έλτον Τζον και Τιμ Ραϊς. Το μήνυμα σε κάθε περίπτωση είναι να μην το βάζεις κάτω. Στο κάτω κάτω όπως λένε και στα σουαχίλι Χακούνα Ματάτα δηλ Κανένα Πρόβλημα!

Related stories

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε...

Οι ταινίες της εβδομάδας 02.05-08.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Άνοιξαν την πόρτα οι θεατές επιτέλους...

Ημέρα Ελευθεροτυπίας και Σινεμά

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου γιορτάζουμε...

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...