HomeInterviewsΟ Βασίλης και η Αναστασία ξέρουν το...

Ο Βασίλης και η Αναστασία ξέρουν το μυστικό για το τέλειο πρωινό ξύπνημα

της Δέσποινας Πολυχρονίδου

Η Αναστασία Παύλου και ο Βασίλης Σακκάς συμπρωταγωνιστούν σε ένα ραδιοφωνικό πρωινό που δε μοιάζει με τα άλλα. Πήγαμε μαζί τους για καφέ και βόλτα στα Λουλουδάδικα (όπου εκεί πέσαμε πάνω στις διαφημίσεις του σταθμού τους οπότε θεωρήσαμε πως ήταν κάρμα να γίνει εκεί η φωτογράφηση!).

Η Αναστασία δε φοβάται να τσαλακωθεί στον αέρα και ο Βασίλης να ξεκαρδιστεί μέχρι τελικής πτώσης! Ο all time classic Βασίλης και η hot right now Aναστασία (την βλέπεις και στο TikTok) έρχονται να ενώσουν δυο διαφορετικές γενιές που μπλέκουν μοναδικά – και το αποτέλεσμα είναι σαν τον τέλειο καφέ. Τόσο, όσο. Γλυκό, δυνατό, αλλά και από καλό χαρμάνι. Τους ακούς κάθε μέρα στον Velvet 96,8 (8-11 το πρωϊ).

Πώς τα πάτε με το τόσο πρωινό ξύπνημα; 

Βασίλης: Θα πω  σίγουρα πάρα πολύ καλά γιατί με  μία μικρη  διακοπή τεσσάρων χρόνων συνολικά είμαι στην πρωινή ζώνη περίπου στα 18 χρόνια.

Αναστασία: Είναι ωραίο μόνο αν το ‘χεις φιλοσοφήσει. Καλά, βασικά, πρέπει να το ‘χεις και συστημικά λίγο μέσα σου! Αλλά για παράδειγμα, σ’ εμένα λειτουργεί η σκέψη ότι θα ξυπνήσω πριν απ’ όλους ΓΙΑ ΝΑ ξυπνήσουν όσοι μας ακούνε με χαμόγελο. Βοηθάει και η φύση της δουλειάς. Μουσική, κουβέντα, καφές! Οριακά ιερό! 

Τι αγαπάτε περισσότερο στην εκπομπή, τι απολαμβάνετε περισσότερο;

Αναστασία: Τον αυθορμητισμό. Μεταξύ μας: με τον Βασίλη δε συζητάμε ΠΑΝΤΑ τα θέματα πριν βγούμε στον αέρα. Μεγιστοποιούμε την πιθανότητα να είμαστε άφιλτροι και να γελάσουμε πηγαία και αληθινά! Περνάμε καλύτερα έτσι…

Βασίλης: Προσωπικά το να αιφνιδιάζομαι  ευχάριστα από τις απίθανες ατάκες της Αναστασίας που με κάνουν να γελάω ασταμάτητα. Τόσο εντός όσο και εκτός αέρα, πραγματικά περνάω  πολύ ωραία.

Αλήθεια ο Βασίλης γελάει τόσο πολύ μαζί σου Αναστασία;

Αναστασία: Χαχα, ναι! Δηλαδή οριακά κοκκινίζει και φοβάμαι μερικές φορές. Κι εγώ γελάω πολύ! Και με τον Βασίλη και με εμένα, χαχα! 

Βασίλης: Η απάντηση ακούγεται κάθε μέρα, μα πραγματικά κάθε μέρα στον αέρα της  εκπομπής μας.

Θυμάστε κάποιο ευτράπελο που να συνέβη τελευταία και να το διηγηθήκατε στους δικούς σας;

Αναστασία: Οριακά έχω μείνει με το μικρόφωνο στο χέρι! Και δεν είναι ότι μπορώ να το φιλτράρω εντελώς αν γίνει κάτι τέτοιο, και έγινε live στον αέρα, οπότε τι να πω; Αν κάποιος μας έβλεπε από μια μεριά, ε σίγουρα θα ξυπνούσε από το γέλιο! 

Βασίλης: Να προσπαθούμε να βάλουμε ξανά σε λειτουργία το μικρόφωνο της Αναστασίας με τρόπους που θα έπρεπε να δείτε :).

Τι λείπει πιστεύετε από τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης; 

Βασίλης: Από τα ραδιόφωνα που λειτουργούν επαγγελματικά πραγματικά πιστεύω ότι δεν λείπει τίποτα. Τα θεωρούσα και τα θεωρώ εφάμιλλα και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη καλύτερα –  καλύτερα σε μουσική , καλύτερα σε λόγο –  από τα περισσότερα  της πρωτεύουσας.

Αναστασία: Ειλικρινά; Τίποτα. Δεν ξέρω αν είμαι ρομαντική αλλά θεωρώ και ως προς τη μουσική και ως προς τους ανθρώπους τους, δεν έχουν να ζηλέψουν ΤΙ ΠΟ ΤΑ από τα της Αθήνας.

Βασίλη ως παλαιότερος θυμάσαι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά στα ερτζιανά πριν 10 πχ χρόνια;

Ναι ήταν πολύ διαφορετικά κυρίως σε τεχνολογικό επίπεδο. Η τεχνολογία έφερε καινούργιους παίχτες στο παιχνίδι (πλατφόρμες, social media ). Ταυτόχρονα όμως βοήθησε και το ίδιο το ραδιόφωνο να εξελιχθεί προς το καλύτερο.

Σας φοβίζουν πλατφόρμες όπως το Spotify; 

Βασίλης: Θα πω όχι φόβο η σωστή λέξη είναι με προβληματισμό. Για ένα χρονικό διάστημα με προβλημάτιζε αρκετά. Μετά όμως συνειδητοποίησα ότι το ραδιόφωνο άντεξε από την εφεύρεση της τηλεόρασης, από τη δημιουργία του MTV (τελικά video didn’t kill the radio star) από τα ιντερνετικά ραδιόφωνα και τώρα από τις πλατφόρμες μουσικής. Πιστεύω ότι το ραδιόφωνο τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι ένα διαχρονικό μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και αντέχει σταθερά και γερά στο χρόνο.

Αναστασία: Δεν ξέρω αν με φοβίζουν αλλά σίγουρα δε μου περνάει απαρατήρητη η διάσταση που λαμβάνουν τα σόσιαλ στη ζωή μας (κάθε μορφής, είτε εικόνας, είτε μουσικής, είτε ρομάντζου).  Από τη μία με ανακουφίζει ν’ ακούγονται ΑΝΘΡΩΠΟΙ, οπτικές, γνώσεις, σοφίες, σκέψεις, εξομολογήσεις από κάθε γωνιά του κόσμου, και με κάθε μέσο. 

Από την άλλη, ακριβώς αυτό με αγχώνει. Και με αγχώνει επειδή δεν ξέρω αν υπάρχει το κατάλληλο φίλτρο για να «ξεκοκαλίσεις» όλον αυτόν τον όγκο πληροφοριών. 

Ποια είναι τα αγαπημένα σας μέρη στην πόλη και ποια τα στέκια σας;

Αναστασία: Βαλαωρίτου! Για τα πλακόστρωτα και τα λαμπάκια! Ικτίνου! Για τα μικρά καφέ στη σειρά! Άνω Πόλη! Για τη θέα και τις θύμισες!  Στέκια δεν έχω… στέκια είναι οι φίλοι μου, τα δυνατά μας γέλια και τα γεμάτα τραπέζια. Μόνο μη με πας σε μπρουκλομάγαζα, όπως τα λέω. Με ντάπα ντούπα και δηθενιές. Ιχ. Τα μέρη που αξίζουν είναι οριακά αυτά που δε φαίνονται από πολλούς

Βασίλης: Ατελείωτες βόλτες και  ποδηλατάδα τόσο στην Παλιά όσο και στη Νέα παραλία και εννοείται βόλτες για φαγητό και ποτό με φίλους στο κέντρο της πόλης που θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα στη χώρα.

Τι θα αλλάζατε στη Θεσσαλονίκη;

Βασίλης: Μακάρι να μπορούσα με ένα μαγικό τρόπο να ελαττώσω ή καλύτερα να εξαφανίσω  το κυκλοφοριακό.

Αναστασία: Δεν είμαι αντικειμενική για ν’ απαντήσω. Είμαι ερωτευμένη με αυτή την πόλη. Μέχρι στιγμής είναι το πεδίο δράσης για ότι συμβαίνει στη ζωή μου!  Οριακά μου αρέσει και η κίνηση. Α να, κάτι που πολύ πρόχειρα θα ήθελα να κάνω κλικ και να φύγει είναι τα σκουπίδια. Από στενάκια, δρόμους, πρασινάδες, Θερμαϊκό. 

 

Φωτογραφίες: Nίκος Αραμπατζής

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...