HomeInterviewsΟ Αρτέμης έχει ένα κουκλίστικο μπουτίκ ξενοδοχείο...

Ο Αρτέμης έχει ένα κουκλίστικο μπουτίκ ξενοδοχείο στο πιο όμορφο δρόμο της Άνω Πόλης

Φωτογραφίες Νίκη Οργιανέλη

Γεννήθηκα στα 90s μεγάλωσα στα 00s σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Θεσσαλονίκης, την Άνω Τούμπα. Τελείωσα ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, κάτι που δε με τράβηξε ποτέ.

Όνειρο μου ήταν πάντα να ασχοληθώ με 2 πράγματα, την εστίαση και τη φιλοξενία! Θεωρώ πως σε έναν ικανοποιητικό βαθμό τα κατάφερα.

Ξεκίνησα επαγγελματικά σε τελείως διαφορετικό κλάδο, στο κατάστημα του πατέρα μου με χρώματα και εργαλεία, κάτι που δεν μου άρεσε.

Έτσι στα 22 μου μπήκα στον χώρο της εστίασης από ένα διαφορετικό πόστο, αυτό του ντελίβερι, όπου δούλεψα για περίπου 5 χρόνια. Το 2017 γνώρισα έναν άνθρωπο που πραγματικά μου άλλαξε την ζωή, την γυναίκα μου την Σοφία.

Η Σοφία είναι η έμπνευση μου, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από κάθε εγχείρημα που θέλω να κάνω, να το οργανώνει, να το ψάχνει να το τελειοποιεί και να το στήνουμε μαζί. Ζούμε μια καθημερινότητα όπου είμαστε μαζί 24/7. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Προσπαθούμε να είμαστε συνεργάτες και σύντροφοι ταυτόχρονα.

Δεν κρύβω ότι τα έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό αλλά με πολλά σκαμπανεβάσματα. Στο τέλος πάντα την βρίσκουμε την λύση να εξελίσσουμε την εταιρία μας μαζί.

Το 2018 δημιουργήσαμε μια εταιρία, την POWERBNB GREECE, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δημιουργήσαμε δικά μας καταλύματα, αλλά αναλαμβάναμε και την διαχείριση τρίτων.

Αναλάβαμε το ξενοδοχείο 7 Pocket House με την προοπτική να αναπτυχθούμε και στον ξενοδοχειακό τομέα!

Οι επισκέπτες μας είναι πραγματικά από όλο τον κόσμο! Κυρίως όμως σε μεγάλο ποσοστό πέρα των Ελλήνων είναι συνήθως από τις γειτονικές μας χώρες και τα Βαλκάνια. Μπορούν να μας βρουν από τα site μας, από τις πλατφόρμες κρατήσεων π.χ. Booking.com. Ακόμη και από μία απλή αναζήτηση στο Google.gr για διαμονή στην ξεχωριστή και χαρακτηριστική Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης!

Στο 7 Pocket House ανακαλύψαμε πως μπορεί να συνυπάρχει η vintage διακόσμηση με μοντέρνα στοιχεία του σήμερα! Το μόνο που κάναμε, ήταν να προσθέσουμε την τεχνολογία. Εγκαταστήσαμε τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας και προσφέρουμε στον επισκέπτη μας γνωστές σε όλους πλατφόρμες live streaming.

Στην συνέχεια ανανεώσαμε το φωτογραφικό υλικό και συνεχίσαμε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας με σεβασμό και άνεση στον επισκέπτη μας.

Η αυλίτσα μας προστέθηκε ως χώρος καφέ και brunch, με προοπτική την εξυπηρέτηση και των επισκεπτών μας αλλά και του κοινού, φυσικά! Προσπαθούμε να δημιουργούμε μια μοναδική εμπειρία, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες μας σε έναν χώρο όπου η ατμόσφαιρα που έχουμε δημιουργήσει με τη γραφικότητα του χώρου έρχεται σε αντίθεση με την αστικοποίηση.  Προσθέσαμε εξαιρετικό καφέ, ροφήματα και έναν κατάλογο με δημιουργικά και απολαυστικά πιάτα για όλες τις απαιτήσεις! Καθώς ο χειμώνας θα φεύγει και οι μέρες θα γίνονται πιο ζεστές θα προσφέρουμε δροσιστικά κοκτέιλ αλλά και συνοδευτικά, έτσι ώστε ακόμα και οι βραδιές να γίνονται ακόμα πιο ξεχωριστές…

Η Θεσσαλονίκη προσφέρει μια πολυπολιτισμικότητα που δεν την συναντας εύκολα αλλού! Από το πανέμορφο παραλιακό κομμάτι που ξεκινάει από το λιμάνι εώς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Από την θέα όλης της πόλης που μπορείς να απολαύσεις από πολλά σημεία! Τα αμέτρητα στενά που διαθέτουν κάθε λογίς γεύσεις και διασκέδαση που επιθυμείς να βρείς! Η ιστορία της πόλης, τα μουσεία και τα μνημεία που έχουν παραμείνει από όλα τα σημαντικά γεγονότα και περιόδους που έχει ζήσει η πόλη από την ίδρυση της.

Σαφώς υπάρχουν μελανά σημεία που επηρεάζουν την  καθημερινότητα και του κάτοικου αλλά και του επισκέπτη. Προσωπικά θα θίξω τρία ζητήματα…

Πρώτο το θέμα της μη ολοκλήρωσης του μετρό Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό των έργων στον περιφερειακό δρόμο που δυσκολεύουν τις μετακινήσεις εντός της πόλης ολοένα και πιο πολύ. Δεύτερο το θέμα της καθαριότητας της πόλης που έχει παραμεληθεί εντελώς το τελευταίο διάστημα. Και τρίτο και πιο σημαντικό για τον τομέα μου, η μηδαμινή τουριστική προώθηση της πόλης από τις τοπικές αρχές (και όχι μόνο), σε σημείο που φέρνει εμάς τους επαγγελματίες του τουρισμού να προωθούμε μόνοι μας την πόλη μας με κάθε μέσω που διαθέτουμε.

Για καλή μας τύχη έχουμε μια πανέμορφη πόλη με πολλά αξιόλογα και όμορφα μέρη που μπορεί ο καθένας μας να αποδράσει…έτσι και εμείς με την αυλίτσα του 7 Pocket House προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε αυτό…

Στο 7 POCKET HOUSE, Aκρίτα 8 θα βρείτε τον Αρτέμη Χατζηγαβριηλίδη και τη γυναίκα του να σας περιμένουν για πρωινό…

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...