HomeCinemaΟι Ταινίες της Εβδομάδας 8-14/02.2024

Οι Ταινίες της Εβδομάδας 8-14/02.2024

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος

Για ακόμα μια εβδομάδα, πέμπτη σερί παρακαλώ, το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου συνεχίζει να στέκεται στην κορυφή του ελληνικού box office. Αποτελεί ταυτόχρονα, μαζί με το Holdovers καθώς και κάποιες από αυτές που έπονται στις αίθουσες ταινίες που έχτισαν το hype τους στο παλιό καλό word of mouth καθώς συζητήθηκαν κατά κόρον στα σοσιαλ μιντια και εφόσον αυτά αποτελούν ένα καθρέφτισμα της κοινωνικής ζωής, πιθανολογώ πως και στον πραγματικό κόσμο συζητήθηκαν εξίσου σε παρέες. Σε άλλα ευχάριστα για τις αίθουσες νέα το Boy and the Heron του σπουδαίου Ιάπωνα δημιουργού anime Χαγιάο Μιγιαζάκι, μπορεί να μην έκοψε τα 20.000 και σχεδόν 15.000 των Poor Things και Holdovers αντίστοιχα όμως τα 5000 εισιτήρια που κόπηκαν την πρώτη εβδομάδα δηλώνουν την έμπρακτη στήριξη των οπαδών του ανιμε που ζητούσαν την διανομή της ταινίας στις αίθουσες.

Αρκετά όμως με την εβδομάδα που πέρασε. Πάμε να δούμε τι θα προβληθεί στις αίθουσες από σήμερα Πέμπτη 8/2 ως και τις 14/2.

 

  • Animal

Κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, ανιματέρ σε ένα all-inclusive νησιωτικό θέρετρο προετοιμάζονται για την έντονη τουριστική περίοδο. Η Κάλια είναι η αρχηγός της ομάδας. Χάρτινες διακοσμήσεις, γυαλιστερά κοστούμια και χορευτικά σόου γεμίζουν τη σκηνή. Καθώς το καλοκαίρι εντείνεται και η εργασιακή πίεση αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται βίαιες και ο αγώνας της Καλια αποκαλύπτεται στο σκοτάδι. Αλλά όταν οι προβολείς ανάβουν ξανά, η παράσταση πρέπει να συνεχιστεί. Η νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο στην Ελβετία αποσπώντας βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας ενώ φυσικά και τον Χρυσό Αλέξανδρο στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια: 116’

Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου

Σενάριο: Σοφία Εξάρχου

Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ευαγγελία Ράντου, Voodoo Jurgens 

ANIMAL, un film de Sofia Exarchou – Bande-annonce

 

  • Priscilla

Η νέα ταινία της Σοφία Κόπολα παρουσιάζει την αθέατη πλευρά ενός μεγάλου αμερικανικού μύθου μέσα από το μακρύ φλερτ και τον ταραχώδη γάμο του Έλβις και της Πρισίλα Πρίσλεϊ,ξεκινώντας  από μια γερμανική στρατιωτική βάση μέχρι το κτήμα του στην Γκρέισλαντ. Παρότι φέρει την σφραγίδα ποιότητας της Α24 η οπτική της Κόπολα για την ερωτική ζωή του θρύλου Έλβις δεν φάνηκε να κερδίζει τα βλέμματα ούτε στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας τον Σεπτέμβριο.

Διάρκεια: 110’

Σκηνοθεσία: Sofia Coppola

Σενάριο: Sofia Coppola

Πρωταγωνιστούν: Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen

 

Priscilla | Official Trailer HD | A24 

 

  • The Iron Claw

Η αληθινή ιστορία των αχώριστων αδελφών Von Erich, που έγραψαν ιστορία στον έντονα ανταγωνιστικό κόσμο της επαγγελματικής πάλης στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μέσα από τραγωδίες και θριάμβους, υπό τη σκιά του αυταρχικού πατέρα και προπονητή τους, τα αδέρφια αναζητούν την αθανασία στο μεγαλύτερο στάδιο του αθλητισμού. Ακόμα μια προσθήκη στην φαρέτρα της Α24 ιδανική για το σινεμά που απεικονίζει αθλητές πάλης χωρίς να γράφει αντίστοιχη κινηματογραφική ιστορία όπως το Οργισμένο Είδωλο ή ο Παλαιστής.

Διάρκεια: 133’

Σκηνοθεσία: Sean Durkin

Σενάριο:Sean Durkin

Πρωταγωνιστούν: Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson

 

The Iron Claw | Official Trailer HD | A24

 

  • Anyone But You

Μετά από ένα καταπληκτικό πρώτο ραντεβού, η φλογερή έλξη της Bea και του Ben παγώνει – μέχρι που ξαναβρίσκονται απροσδόκητα σε έναν γάμο προορισμού στην Αυστραλία. Έτσι κάνουν αυτό που θα έκαναν δύο ώριμοι ενήλικες: προσποιούνται ότι είναι ζευγάρι. Κλασική κορίτσι γνωρίζει αγόρι κομεντί, τίποτα φρέσκο πέρα από το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας που τείνει να πρωταγωνιστεί ολοένα και περισσότερο.

Διάρκεια: 104’

Σκηνοθεσία: Will Gluck

Σενάριο: Will Gluck, Ilana Wolpert

Πρωταγωνιστούν: Sydney Sweeney, Glen Powell

ANYONE BUT YOU – Official Trailer (HD)

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...