HomeCinemaΟι Ταινίες της Εβδομάδας 7-13/03.2024

Οι Ταινίες της Εβδομάδας 7-13/03.2024

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος

Η κινηματογραφική εβδομάδα που υποδεχόμαστε είναι αμιγώς οσκαρική με τα πασίγνωστα βραβεία της Ακαδημίας να παραδίδονται την Κυριακή 10/3. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο πως οι αίθουσες επισκιάζονται από τα χρυσά αγαλματίδια καθώς η κίνηση του κοινού αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό οφείλεται σχεδόν ολοκληρωτικά στην υπερπαραγωγικό sequel του Dune του Ντενί Βιλνέβ που σάρωσε στις αίθουσες ανά την χώρα “κόβοντας” σχεδόν τα μισά από τα συνολικά 93000 εισιτήρια πανελλαδικά και παραπάνω από τα διπλάσια σε σχέση με την πρώτη ταινία που είχε αφενός ισχυρότερο ανταγωνισμό στις αίθουσες με τον τελευταίο Τζέιμς Μποντ από τον Ντάνιελ Κρεγκ να κάνει πρεμιέρα την ίδια περίοδο και αφετέρου την σπιτική θέαση της ταινίας από την πλατφόρμα της HBO MAX. Βέβαια στην Ελλάδα HBO MAX δεν είχαμε ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα. Είχαμε όμως..πειρατές. Πιθανώς να λέμε τα ίδια και τις επόμενες εβδομάδες καθώς το buzz που επικρατεί γύρω από το επίπεδο της ποιότητας που προσέφερε ο Ντενί Βιλνέβ θα τη διατηρήσει στα όρια του sold out κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Από κοντά οι Υπέροχες Μέρες του Βιμ Βέντερς, το κοινότυπο ρομάντζο του Anyone But You με τη Σίντνεϊ Σουίνι και το αργεντίνικο χόρρορ Where Evil Lurks. Παρακάτω οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα για να διαλέξετε ανάλογα με τα γούστα σας καθώς και μια συναρπαστική επανέκδοση!

 

  • Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)

Η βραβευμένη με 9 Όσκαρ ιστορία του Pu-Yi, του τελευταίου από τους αυτοκράτορες της Κίνας, με αφετηρία την πολυτελή γέννησή του και τη σύντομη βασιλεία του στην Απαγορευμένη Πόλη. Ένας αυτοκράτορας που έγινε αντικείμενο λατρείας μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων που όμως όντας υποχείριο των αυλικών του βίωσε την παραίτηση του, της παρακμή του λόγω του έκλυτου τρόπου ζωής του, την εκμετάλλευσή του από τους εισβολείς Ιάπωνες και, τέλος, τη σκοτεινή ύπαρξή του ως άλλος ένας αγρότης εργάτης στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Το αριστούργημα του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι με τον Πίτερ Ο’Τούλ σε περιορισμένες αίθουσες.

Διάρκεια: 163’

Σκηνοθεσία: Bernardo Bertolucci

Σενάριο: Bernardo Bertolucci

Πρωταγωνιστούν: John Lone, Joan Chen, Peter O’Toole

 

  • Πρίμα Μπαλαρίνα

Η Αμερικανίδα χορεύτρια μπαλέτου Joy Womack γίνεται δεκτή στην περίφημα σκληρή Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι της Μόσχας, με το όνειρο να γίνει μια μεγάλη μπαλαρίνα. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της ομώνυμης χορεύτριας το φιλμ του νεοΖηλανδού Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον φέρνει λίγο σε…Μαύρο Κύκνο στο πιο μελοδραματικό

Διάρκεια: 110’

Σκηνοθεσία:James Napier

Σενάριο: James Napier

Πρωταγωνιστούν: Diane Kruger, Talia Ryder, Tomasz Kot

 

  • Ένας Φανταστικός Φίλος

Όταν η Τζέσικα μετακομίζει πίσω στο πατρικό της σπίτι με την οικογένειά της, η μικρότερη θετή κόρη της, η Άλις, αναπτύσσει έναν απόκοσμο δεσμό με μια λούτρινη αρκούδα,  τον Chauncey, που βρίσκει στο υπόγειο. Η Alice αρχίζει να παίζει με τον Chauncey, με τα παιχνίδια να γίνονται όλο και πιο απειλητικά. Καθώς η συμπεριφορά της Άλις γίνεται όλο και πιο ανησυχητική, η Τζέσικα παρεμβαίνει μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι ο Τσόνσι είναι κάτι πολύ περισσότερο από το λούτρινο αρκουδάκι που πίστευε ότι ήταν.

Διάρκεια: 104’

Σκηνοθεσία: Jeff Wadlow

Σενάριο:Jeff Wadlow

Πρωταγωνιστούν: DeWanda Wise, Tom Payne, Veronica Falcon

 

  • Σκύλος και Γάτα: Μια Τρελή Καταδίωξη

Μια γάτα και ένας σκύλος δραπετεύουν από τα κλουβιά τους στο αεροδρόμιο. Τώρα οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να συνεργαστούν για να ανακτήσουν τα πολύτιμα κατοικίδια τους. Ο ορισμός της ταινίας για παιδιά καθώς μετά την έκτη δημοτικά δύσκολα θα γελάσει κανείς.

Διάρκεια: 86’

Σκηνοθεσία: Reem Kherici

Σενάριο: Reem Kherici

Πρωταγωνιστούν: Reem Kherici, Franck Dubosc, Philippe Lacheau

 

 

Related stories

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...

“Baby Reindeer” ή αλλιώς η πιο ειλικρινής σειρά για την κακοποίηση

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σειρές και ταινίες που βασίζονται σε...