HomeCinemaΟι ταινίες της εβδομάδας | 7/12 -...

Οι ταινίες της εβδομάδας | 7/12 – 13/12

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης

Η «Φόνισσα» τα σάρωσε όλα την εβδομάδα που πέρασε με 78.000 εισιτήρια, κάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ανοίγματα για Ελληνική ταινία των τελευταίων πολλών χρόνων (μεγαλύτερο άνοιγμα και από την «Ευτυχία»). Η ταινία άρεσε στο κόσμο και αυτό αποτυπώνεται και στα εισιτήρια. Στο γενικό σύνολο σχεδόν 143.000 εισιτήρια κόπηκαν στους κινηματογράφους της χώρας.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας δεν δείχνουν πως μπορούν να «ρίξουν» την «Φόνισσα» από την κορυφή:

Η τελευταία Παμπ

Την νέα ταινία του Κεν Λόουτς την είδαμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε ειδική προβολή. Μια ταινία που θα συγκινήσει.

Υπόθεση: Το μέλλον διαγράφεται μάλλον αμφίβολο για την τελευταία παμπ που έχει απομείνει σ’ ένα χωριό της βορειοανατολικής Αγγλίας, τη The Old Oak. Οι περισσότεροι ντόπιοι εγκαταλείπουν το μέρος, καθώς τα ορυχεία στα οποία δούλευαν κλείνουν το ένα μετά το άλλο ενώ Σύριοι πρόσφυγες καταφθάνουν στο χωριό όπου τα σπίτια είναι φτηνά. Πιστός στο ανθρωποκεντρικό, κοινωνικοπολιτικό σινεμά που τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες, ο σπουδαίος Κεν Λόουτς αφηγείται με την εξαιρετική τελευταία του ταινία, άλλη μια αξέχαστη ιστορία ψυχικού μεγαλείου και αξιοπρέπειας. Το Η τελευταία παμπ, χαρακτηριστικό δείγμα ενός κοινωνικά ευαισθητοποιημένου κινηματογράφου που δεν αδιαφορεί για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής του, προσεγγίζει με καίριο τρόπο το θέμα της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμικών ομάδων, φέρνοντας τον νεορεαλισμό στο σήμερα, με απαράμιλλη δραματουργική δεξιοτεχνία και συγκλονιστική ανθρωπιά.

Ο Μαέστρος

Βιογραφική ταινία του Netflix για τη ζωή του συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν. Σε σκηνοθεσία Bradley Cooper με πρωταγωνιστή τον ίδιο, η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Υποθεση: Η ταινία αποτελεί μια επιβλητική και ατρόμητη ερωτική ιστορία, εξιστορώντας το χρονικό μιας σχέσης ζωής ανάμεσα στο πολιτισμικό είδωο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν (Μπράντλεϊ Κούπερ) και την Φελίσια Μοντεαλέγκρε (Κάρεϊ Μάλιγκαν). Ένα γράμμα αγάπης στη ζωή και την τέχνη, μία συναισθηματικά επική απεικόνιση της οικογένειας και της αγάπης.

Αγάπη Ζωή

Η ταινία συμμετείχε στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας

Υπόθεση: Η Τακέο, ο σύζυγός της Τζίρο και ο γιος της Κέιτα ζουν μια ήσυχη ζωή. Ένα τραγικό γεγονός θα φέρει τον πατέρα του αγοριού στη ζωή τους, με την Τακέο να αναλαμβάνει να βοηθήσει αυτόν τον άστεγο και κωφό άντρα να αντιμετωπίσει την απώλεια και την ενοχή.

Ο τελευταίος στρατιώτης

Υπόθεση: Ο Πιρς Μπρόσναν είναι βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας ηλικιωμένος άντρας που πολέμησε στην απόβαση στη Νορμανδία, το σκάει από γηροκομείο της Βορείου Ιρλανδίας για να παρευρεθεί στην επέτειο 75 χρόνων από την στρατιωτική επέμβαση. Ωστόσο εκεί θα πρέπει να βρει το κουράγιο για να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Thanksgiving

Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας Black Friday που καταλήγει σε τραγωδία, ένας μυστηριώδης δολοφόνος εμπνέεται από τη Μέρα των Ευχαριστιών και τρομοκρατεί τη Μασαχουσέτη.. Διαλέγοντας έναν – έναν τους κατοίκους, αυτό που αρχικά μοιάζει με τυχαίες δολοφονίες εκδίκησης, γρήγορα αποκαλύπτεται πως είναι μέρος ενός μεγαλύτερου, διαβολικού σχεδίου. Θα αποκαλύψει η πόλη το δολοφόνο ώστε να επιζήσουν τις γιορτές ή θα καταλήξουν καλεσμένοι στο διεστραμμένο εορταστικό του δείπνο;

 

Ένα ταξίδι για πάπιες

Νέο animation για τους μικρούς φίλους του κινηματογράφου από την illumination
Υποθεση: Μία οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει και ενώ ο μπαμπάς Μακ χαίρεται που έχει την οικογένεια του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μία λίμνη της Νέας Αγγλίας, η μαμά Παμ λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της – τον έφηβο γιο Νταξ και τη μικρότερη κόρη Γκουέν- τον κόσμο ολόκληρο. Όταν μία οικογένεια από αποδημητικές πάπιες αποβιβάζεται στη λίμνη τους με συναρπαστικές ιστορίες από μέρη μακρινά, η Παμ πείθει τον Μακ να φύγουν για ένα οικογενειακό ταξίδι με προορισμό την τροπική Τζαμάικα και ενδιάμεση στάση τη Νέα Υόρκη. Καθώς η οικογένεια φτάνει στον Νότο για τον χειμώνα, τα σχέδια τους ανατρέπονται. Η εμπειρία θα τους εμπνεύσει να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να ανοιχτούν σε νέες φιλίες, να καταφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζονταν και να μάθουν απρόσμενα πράγματα ο ένας για τον άλλον και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Related stories

Revisiting: La La Land (2016) του Damien Chazelle

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Κάθε φορά που ξαναβλέπω μια ταινία...

Το Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται δυναμικά και τον Σεπτέμβριο

Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για δέκατη...

Κινηματογράφος και αθλητισμός: 6 ταινίες για το Μπάσκετ

  Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι (μαζί με...

Το ‘ελληνικό Woodstock’ και ένα πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Το πρωτοποριακό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη, γνωστό...

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...