HomeCinemaΟι ταινίες της εβδομάδας 22-28.2.2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 22-28.2.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης

Για ακόμα μία εβδομάδα τα συνολικά εισιτήρια που κόπηκαν στους κινηματογράφους της χώρας σημείωσαν πτώση κι αυτό προφανώς οφείλεται στην έλλειψη ταινιών που να προσελκύσουν το κοινό. Ούτε η Marvel πια δεν φέρνει κόσμο στις αίθουσες, όπου με το “Madame Web” έκανε το χειρότερο άνοιγμα για ταινία του studio με μόλις 9.500 εισιτήρια και βρέθηκε στη 2η θέση πίσω από το “Λατρεύω να σε μισώ” που έμεινε στην κορυφή για 2η εβδομάδα, έχοντας φτάσει τα 34.000 εισιτήρια. Το “Madame Web” απέσπασε τις χειρότερες των κριτικών, τόσο από κριτικούς κινηματογράφου, όσο και από τους θεατές. Το “Poor things” έπεσε στη τρίτη θέση, προσθέτοντας 7.800 εισιτήρια και έχοντας φτάσει σε σύνολο εισιτηρίων τις 395.000. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η ταινία “All of us strangers” με 6.800 εισιτήρια. Την πεντάδα κλείνουν “Τα παιδιά του χειμώνα” που έχουν φτάσει σε σύνολο τα 65.000 εισιτήρια.

Την νέα κινηματογραφική εβδομάδα πέντε νέες ταινίες έρχονται στις αίθουσες:

 

  1. Εμπόλεμοι ζώνη (Land of Bad)

Νέα περιπέτεια δράσης με τους Russell Crowe και Liam Hemsworth και καταλληλόλητα άνω των 18 ετών.

Σύνοψη: Ένας αρχάριος ελεγκτής μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας έμπειρος πιλότος drone υποστηρίζουν μια ομάδα της Delta Force καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν μια αποστολή που πήγε στραβά, σε επιχείρηση διάσωσης.

Διάρκεια: 113’

Σκηνοθεσία: William Eubank

Σενάριο: William Eubank & David Frigerio

Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Liam Hemsworth, Milo Ventimiglia, Luke Hemsworth, Ricky Whittle

 

  1. Ένα Τέλος και Μια Αρχή (The End We Start From)

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μαχάλια Μπέλο σε σενάριο της Άλις Μπιρχ («Normal People») πρόκειται για ένα ζεστό και ποιητικό πορτραίτο οικογενειακής επιβίωσης που θέτει την μητρότητα στο επίκεντρο. Με την Τζόντι Κόμερ («Killing Eve») στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της.

Σύνοψη: Στο μέσο μιας περιβαλλοντικής καταστροφής που βυθίζει το Λονδίνο, μια νεαρή γυναίκα και το νεογέννητο βρέφος της αναζητούν ένα νέο σπίτι.

Διάρκεια: 102’

Σκηνοθεσία: Mahalia Belo

Σενάριο: Alice Birch & Megan Hunter

Πρωταγωνιστούν: Jodie Comer, Ruth Clarson, Joel Fry, Ramanique Ahluwalia, Ansu Kabia, Benedict Cumberbatch

 

  1. Υπέροχες μέρες (Perfect Days)

Η νέα ταινία του πολυβραβευμένου στις Κάννες και υποψήφιου για Όσκαρ Σκηνοθέτη Wim Wenders, όπου συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών 2023 και απέσπασε το βραβείο ερμηνείας ο Kôji Yakusho.

Σύνοψη: Ο Hirayama μοιάζει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την καθημερινότητά του, εργαζόμενος ως καθαριστής τουαλετών στο Τόκιο. Πέρα από την αυστηρά δομημένη καθημερινή του εργασία, απολαμβάνει το πάθος του για τη μουσική και τα βιβλία. Και αγαπάει πολύ τα δέντρα, τα οποία και λατρεύει να φωτογραφίζει. Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του. Ένας βαθιά συγκινητικός και ποιητικός προβληματισμός για το πώς μπορεί κανείς καθημερινά να βρίσκει και να εκτιμά την ομορφιά του κόσμου γύρω μας.

Διάρκεια: 123’

Σκηνοθεσία: Wim Wenders

Σενάριο: Wim Wenders & Takuma Takasaki
Πρωταγωνιστούν: Arisa Nakano, Kôji Yakusho, Tokio Emoto

 

  1. Το χέρι της Θείας δίκης (Red Right Hand)

Ο Ορλάντο Μπλουμ (ταινίες Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών, Πειρατές της Καραϊβικής) και η Άντι ΜακΝτάουελ (Η μέρα της μαρμότας) πρωταγωνιστούν σε μία σκοτεινή ιστορία εκδίκησης με φόντο την εξαθλιωμένη από τη φτώχεια αμερικανική ενδοχώρα. Τη σκηνοθεσία του ωμού νέο-νουάρ με τους αξέχαστους χαρακτήρες αναλαμβάνουν οι αδελφοί Νελμς (Fatman: Ο Άγιος Βασίλης πρέπει να πεθάνει).

Σύνοψη: Ο Κας (Ορλάντο Μπλουμ) προσπαθεί να κάνει μία τίμια και ήσυχη ζωή φροντίζοντας την ορφανή ανιψιά του Σαβάνα σε μία κομητεία στα Απαλάχια όρη. Όταν η σαδίστρια αρχηγός του υποκόσμου Μπιγκ Κατ (Άντι ΜακΝτάουελ) τον αναγκάζει να επιστρέψει στην υπηρεσία της, ο Κας ανακαλύπτει ότι είναι ικανός για τα πάντα ακόμα και τον φόνο για να προστατεύσει την πόλη του και τη μόνη οικογένεια που του έχει απομείνει. Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, ο Κας παρασύρεται σε έναν εφιάλτη που θολώνει τις γραμμές ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Διάρκεια: 111’

Σκηνοθεσία: Eshom & Ian Nelms

Σενάριο: Jonathan Easley

Πρωταγωνιστούν: Orlando Bloom, Andie MacDowell, Brian Geraghty, Kenneth Miller, Chapel Oaks, Nicholas Logan, Scott Haze, Garret Dillahunt

 

  1. Εκεί που το κακό παραμονεύει (When Evil Lurks)

Ταινία τρόμου από την Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα από την Αργεντινή που ευελπιστεί να φέρει επιτέλους κόσμο στους κινηματογράφους της χώρας, καθώς το κοινό διψάει για θρίλερ κι έχει καιρός να βγει στις αίθουσες κάποιο νέο. Η ταινία έκανε Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Σύνοψη: Όταν τα αδέλφια Πέδρο και Τζίμι ανακαλύπτουν ότι μια δαιμονική οντότητα έχει στοιχειώσει ένα κοντινό αγροτόσπιτο δηλητηριάζοντας ταυτόχρονα τα ζώα της τριγύρω περιοχής, αποφασίζουν να προσπαθήσουν να την εκδιώξουν από τη γη τους. Όμως, η προσπάθειά τους αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό και οι απερίσκεπτες ενέργειές τους πυροδοτούν άθελά τους μια επιδημία δαιμονισμών στην κοινότητα. Τώρα, πρέπει να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από το κακό, όσο αυτό διαφθείρει όποιον βρεθεί σε επαφή μαζί του. Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός βετεράνου εξορκιστή, ο οποίος είναι και ο μόνος που φαίνεται να ξέρει πώς μπορούν να σταματήσουν αυτή την υπερφυσική επιδημία. Όμως, θα καταλάβουν ότι κανείς δεν είναι ασφαλής – και κανείς δεν είναι αθώος…

 

Διάρκεια: 100’

Σκηνοθεσία: Demian Rugna

Σενάριο: Demian Rugna

Πρωταγωνιστούν: Ezequiel Rodriguez, Demian Salomon, Silvina Sabater

 

 

 

 

 

Related stories

Η underground μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης, 4 μπάντες της πόλης στον Εξώστη

γράφει η Φιλαρέτη Χρηστίδη, φωτογραφίες Ευαγγελία Σταμνά Ένα ναυάγιο σε...

Eurovision: Αυτοί που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν

του Χρήστου Σατανίδη Μια ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό της...

5+1 σειρές που βγάζουν μάτι, μέρος Ζ

Αν έχουν βαλτώσει οι επιλογές σου, αν έχεις καιρό...